به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری در جلسه شورای آموزش و پرورش استان، ضمن گرامیداشت یاد شهدای عزیز و تبریک فرارسیدن هفته معلم، با تأکید بر جایگاه والای معلمان گفت: ما امروزه هرچه در حوزههای علم و دانش و تربیت داریم از معلمین خود داریم، قطعا معلمان سرمایههای ارزشمند جامعه هستند و باید از آنان قدردانی شود.
مظفری در بهش دیگری از سخنان خود به کمتوجهی به رشتههای علوم انسانی اشاره کرد و گفت: این موضوع به واقع یک اشکال ساختاری و اساسی است و باید با یک بازنگری درست، توجه ویژهای به آن شود.
وی در ادامه بیان کرد: در دنیای پیشرفته امروز، دانشآموزان بااستعداد علاوه بر آنکه در رشتههای تجربی و ریاضی مشغول به تحصیل میشوند، در رشتههای انسانی نیز سوق داده شوند؛ باید این نکته را در نظر گرفت که ما باید در مسیر رشد و تقویت این رشتهها نیز گام برداریم.
استاندار خراسان رضوی همچنین با اشاره به اینکه کشورهای دیگر سالهاست این فرمول را اجرا کردهاند، گفت: در این راستا متأسفانه ما بهترینهای خود را در آزمونهای مختلف، پالایش میکنیم و کشورهای دیگر به سراغ آنها میآیند.
مظفری همچنین به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص رشتههای علوم انسانی نیز اشاره کرد و بر لزوم فراهم کردن فرصتهای برابر آموزشی تأکید کرد.
وی با تأکید بر فاصله موجود میان وضعیت فعلی آموزش و مسیر مطلوب، اظهار داشت: «برای پیشبرد آموزش در استان، نیازمند نهضتسازی و حرکتهای مردمی هستیم. نهضت مدرسهسازی باید ابعاد واقعی و مردمی پیدا کند تا بتوانیم با استفاده از سرمایههای اجتماعی استان، طرحهای بزرگ را پیش ببریم.»
مظفری در ادامه جلسه، از احداث ۷۰۵ مدرسه جدید در قالب طرح نهضت توسعه عدالت فضاهای آموزشی در استان خبر داد و گفت: «پیشنهاد مشخص من این است که برای هر یک از این مدارس، هیئت امنای افتخاری متشکل از پنج نفر از مدیران اجرایی و نمایندگان تشکلهای مردمی تشکیل شود.
در مجموع، ۷۵۰ سازمان مردمنهاد استان میتوانند پشتوانه این نهضت باشند و نشان دهند که مردم پای کار ساخت مدارس ایستادهاند.»
وی افزود: «باید این حس را در مردم ایجاد کنیم که مشارکت آنها در مدرسهسازی ارزشمند و اثرگذار است. هر کس به هر میزان که میتواند کمک کند، حس تعلق و رضایتی پیدا میکند که ماندگار خواهد بود. تجربه شخصی من هم همین را ثابت کرده است.»
استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش، به تحولات سریع دنیای امروز اشاره کرد و گفت: «ما باید با سرعت خود را با نیازهای نسل جدید تطبیق دهیم. امروز هوش مصنوعی و فناوریهای نوین به یک ضرورت اجتنابناپذیر در آموزش تبدیل شدهاند. اگر بهموقع این تحولات را درک نکنیم، دچار عقبماندگی خواهیم شد، همانطور که در تاریخ، شکستها به دلیل عقبماندگی فناورانه بوده است.»
وی خاطرنشان کرد: «مجموعه اداری استان نیز وظیفه اخلاقی و انسانی دارد که پای کار بیاید. امروز شرایط کشور متفاوت شده و نیازمند ارزیابیهای جدید و شجاعت در تصمیمگیری هستیم تا بتوانیم به نیازهای واقعی نسل آینده پاسخ دهیم.»
مظفری در پایان با قدردانی از تلاشهای مجموعه آموزش و پرورش استان گفت: خوشبختانه گامهای بلندی در خراسان رضوی برداشته شده، اما این مسیر همچنان ادامه دارد و با استفاده از ظرفیت مردمی، میتوانیم آیندهای روشنتر برای دانشآموزان استان رقم بزنیم.
محسن زارعی، معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نیز در این جلسه گفت: آموزش و پرورش نیازمند یک یاری مجدانه برای احیای فضا و تجهیزات است و رئیس جمهور پرچمداری این امر را بر عهده گرفته است.
وی در ادامه افزود: استانداران و فرمانداران در سطح کشور نیز به تبعیت از ایشان در این راستا اقدام کردهاند و قدمهای بزرگ و مثبتی دز این جهت برداشته شده است.
زارعی با اشاره به این حرکت، نوید داد که در آینده در سراسر کشور مدرسهای با تراکم بالا، سنگی و تخریبی نخواهیم داشت و تاکید کرد: مدارس در آینده باید به پناهگاههای امنی برای دانشآموزان تبدیل شوند و تنها دغدغه دانش آموزان در مدارس، تحصیل آنان باشد.
معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش همچنین به نقش خیرین بزرگوار در این حرکت اشاره کرد و گفت: خیرین بدون هیچ چشمداشتی در این مسیر گام برمیدارند و تنها رضای خدای متعال را در نظر دارند؛ این ارزشمندترین رویکرد و نگاه در این مسیر است.
سید حسن حسینی معاون استاندار و فرماندار ویژه مشهد، نیز در این نشست، از تجربه موفق این شهرستان در شناسایی و احصای اراضی آموزشی در استان خبر داد و گفت: براساس این شناسایی برنامهای را در شورای آموزش و پرورش شهرستان تدوین کردهایم تا هر هفته جلسات هماهنگی و پیگیری را در فرمانداری برگزار کنیم.
وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی، ما در سطح شهرستان به افتتاح مدارس جدید میپردازیم و تلاش داریم تا تعداد افتتاحها را از یک مدرسه در هفته به دو مدرسه افزایش دهیم.
مصطفی اسدی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در این جلسه با اشاره به نقش محوری آموزش در توسعه کشور، بر تسریع در نهضت عدالت آموزشی با محوریت بازسازی مدارس نیازمند، همکاری تمامی دستگاههای اجرایی به ویژه فرمانداران در حمایت از پروژههای آموزشی و الگوسازی خراسان رضوی در نوسازی مدارس با مشارکت مردمی به عنوان سه اولویت کلیدی تاکید کرد.
اسدی با اشاره به سابقه درخشان استان در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: همانگونه که در ابتدای انقلاب با همت مردم مساجد در مدت کوتاهی ساخته شد، امروز نیز میتوانیم با همان روحیه مدارس را نوسازی کنیم.
وی از اجرای"طرح ویژه بازسازی مدارس خشت و گلی و سنگی تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: بر اساس آمار سازمان نوسازی مدارس، خراسان رضوی در این زمینه پیشرو است و باید این نقش الگویی را حفظ کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان از تمامی فرمانداران خواست با پیگیری مستمر، این پروژهها را در اولویت کاری خود قرار دهند.