باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

درباره اولین پیتزای ایران

  • کد خبر: ۳۳۰۱۸
  • ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹
درباره اولین پیتزای ایران
در یک کافه کوچک در آلمان، داوود و دوستش برای اولین‌بار پیتزا را امتحان می‌کنند و به سرشان می‌زند آن را به ایران بیاورند. یک مغازه کوچک در خیابان نوفل‌لوشاتو در سال ۱۳۴۰ می‌شود اولین پیتزافروشی ایران.

ایمان فروزان نیا| به گزارش شهرآرانیوز، تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا پیتزا در ایران با پیتزاهای اصیل ایتالیایی تفاوت زیادی دارد؟ پیتزای ایتالیایی شامل نان نازک و بار کم است. یعنی رویش خیلی از پنیر و گوشت و قارچ و این چیزها خبری نیست. پیتزا در ایتالیا آن‌قدر نازک درست می‌شد که مردم آن را مثل ساندویچ لوله می‌کردند و می‌خوردند. در اواخر قرن نوزدهم مهاجران ایتالیایی پیتزا را با خودشان به آمریکا بردند. پیتزا لومباردی اولین پیتزافروشی آمریکا بود که در سال ۱۹۰۵میلادی در نیویورک افتتاح شد.

آمریکایی‌ها پیتزا را پرملات‌تر و پربارتر می‌پسندیدند. پس پیتزا آرام‌آرام در آمریکا تغییر کرد و بعد از آن به دیگر کشورهای دنیا سفر کرد. برای همین است که پیتزا در بسیاری از کشورها با نسخه اصیل و ایتالیایی آن متفاوت است. همین الان هم در ایران پیتزافروشی‌ها پیتزای آمریکایی می‌فروشند و با اینکه پیتزای ایتالیایی چندسالی است که جای خودش را بین پیتزاخورها باز کرده و هنوز هم نتوانسته است توجه همه را به خودش جلب کند.

در یک کافه کوچک در آلمان، داوود و دوستش برای اولین‌بار پیتزا را امتحان می‌کنند و به سرشان می‌زند آن را به ایران بیاورند. یک مغازه کوچک در خیابان نوفل‌لوشاتو در سال1340 می‌شود اولین پیتزافروشی ایران. این پیتزافروشی بعد از 59سال، هنوز با همان شکل و شمایل به مشتری‌ها پیتزا می‌دهد. این‌طوری پیتزا به جمع غذاهای بازاری اضافه شد و آرام‌آرام طرف‌دار پیدا کرد. سال1347 یک جوان ایرانی که دوران دانشجویی‌اش را در آمریکا گذرانده بود، اولین پیتزافروشی لوکس ایران را به نام «پیتزا پنتری» در تهران افتتاح کرد تا پیتزافروشی‌ها به سمت شیک و پیک شدن بروند. همان چیزی که امروز از آن‌ها می‌بینیم.

 

پیتزا فروشی داوود

پیتزا فروشی داوود که همچنان فعال است


پیتزا به هر کشوری که رفته با ذائقه مردم آن منطقه سازگار شده است. چه در طعم و مواد تشکیل‌دهنده، چه در ابعاد و طریقه سرو. پیتزا در بسیاری از کشورها ازجمله ایتالیا غذایی خیابانی محسوب می‌شود و کنار خیابان و روی چرخ‌دستی فروخته می‌شود. در آمریکا این غذا را به‌صورت کامل یا لوز لوز می‌فروشند.

در بسیاری از شهرهای دنیا پیتزا نه به‌صورت دایره‌ای، بلکه به‌صورت نیم‌دایره (کالزون) پخته و سرو می‌شود. آن غذای ساده که تنها شامل ریحان و پنیر و گوجه‌فرنگی بود، حالا با میگو، ماهی، گوشت بره، کالباس و سوسیس، مرغ، سبزیجات، قارچ، بادمجان، کدو و حتی قرمه‌سبزی طبخ می‌شود.

 


بیشتر بخوانید: داستان ممتاز پیتزا


 

برخی آشپزها دور خمیر را با پنیر پر می‌کنند تا پیتزا سنگین‌تر و حجیم‌تر شود و عده‌ای بی‌خیال خمیر، پیتزا را روی نان سنگک یا تافتون می‌پزند. در مدل پخت هم ابداعات زیادی درباره پیتزا به کار می‌رود، پیتزا از تنور نانوایی بیرون آمد، ولی خیلی زود راهش را به فرهای مدرن پیتزافروشی‌ها یا فرهای ساده زنان خانه‌دار پیدا کرد. حالا برخی پیتزا را روی کاشی در تنورهای کنده‌ای می‌پزند، برخی طبخ آن روی زغال را امتحان کرده‌اند و برخی آن را در ماهیتابه آماده می‌کنند؛ همین‌قدر گسترده و بی‌قاعده و در عین حال همیشه خوش‌مزه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->