به گزارش شهرآرانیوز؛ بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تربیت در ۶ ساحت تعریف میشود که عبارتند از ساحت تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی- ساحت تربیت زیستی و بدنی- ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی - ساحت تربیت اقتصادی و حرفهای- ساحت تربیت علمی و فناوری- ساحت تربیت زیباییشناختی و هنری است.
همچنین مهارت آموزی و کسب یک مهارت به صورت جزئی در ساحت تربیتی اقتصادی و حرفهای و ساحت تربیتی علمی و فناوری و ساحت تربیت زیباییشناختی و هنری اشاره شده است.
در این سند بارها به مساله مهارت آموزی اشاره شده است به گونهای که دانش آموز پس از فارغ التحصیلی یک مهارت را برای امرار معاش کسب کرده باشد.
بر این اساس توجه به مهارت آموزی تنها به دانش آموزان هنرستانی ختم نمیشود و همه دانش آموزان ملزم به کسب یک مهارت هستند.
با این حال برای بهبود وضعیت مهارت آموزی دانش آموزان هنرستانی هم سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با مشارکت دستگاههای متولی همچون سازمان فنی و حرفهای طبق اعلام کمیته برنامههای درسی شاخه کاردانش ۹ رشته جدید مهارتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۴ اجرا میشوند و مدت اعتبار این رشتهها دو سال است.
اعتبار رشتههای مهارتی زیرشاخه کاردانش به مدت یک سال تحصیلی دیگر تمدید شده است. همچنین سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با مشارکت دستگاههای متولی بر اساس دستورالعمل بازطراحی رشتههای مهارتی مصوب کمیته مذکور، عناوین رشته پیشنهادی جدید و جدول دروس مربوطه را تا پایان آذرماه سال جاری برای بررسی و تصویب به دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش ارائه خواهد داد.
لیست ۹ درس جدید اضافه شده و همچنین ۵۵ رشته درسی که همچون سالهای قبل به دانش آموزان ارائه خواهد شد؛ بدین شرح است:
بر اساس بخشنامه و نامه معاون آموزش متوسطه به سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، مدت اعتبار رشتههای جدید دو سال است و البته سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باید تا آذر سال جاری ساختار جدید دروس هنرستانی را برای تصویب نهایی به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه نماید.
منبع: مهر