به گزارش شهرآرانیوز؛ علی آذری امروز، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نخستین کنفرانس ملی چالشهای حاشیهنشینی و فرصتهای بازآفرینی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تبیین آسیب حاشیهنشینی و اسکان غیرمجاز سخت است.
وی بیان کرد: برخی مسائل به قدری ترکیبی و بزرگ شدند که نمیتوان به سراغ خود آنها رفت و باید نگاه بالاتر داشت که نگاه بالاتر در تعریف توسعه و اشتباهات احساسی ما در حوزههای مختلف است. توسعه به تدریج جلو رفتن و با برنامه به سمت پیشرفت و توسعه رفتن است. ما در شهرسازی خود شتابزده عمل کردیم که باعث شده امروز درگیر مساله حاشیهنشینی شویم.
آذری افزود: حدود هفت میلیون حاشیه نشین در کشور داریم اما من میگویم شاید حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون نفر باشد. ما داده و تعریف مناسبی از حاشیهنشینی نداریم. کشور ما دچار آسیبی شده و این در حوزههای ساختاری ما را درگیر کرده که باید سنتشکنی کنیم. ما کشور توسعهنیافتهای نیستیم اما درگیر توسعه نامتوازن هستیم و این موضوع است که در تعریف حاشیهنشینی ما را در ابهام قرار میدهد.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امروز بحث قوانین مطرح است که شاید ما در مجلس بیش از حد دنبال طرحها هستیم. ما به عنوان کمیسیون قضایی دنبال این هستیم که تنقیحی در حوزه قوانین مختلف اتفاق بیفتد. در گذشته یکی از دلایل حاشیهنشینی تمرکز تصمیمگیری در پایتخت بود، هرچند این تمرکز به صورت کامل نشکسته اما توانستیم یک بار جلوی تهران را بگیریم و بخشی از بودجهها را به سمت توسعه بیاوریم، این درآمدها الان در استان خودمان تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: برای مدیریت حاشیهنشینی ابتدا باید سراغ مجلس برویم. ما به زمان قوانین بیتوجه هستیم باید به سمت تغییر برخی جوامع برویم که شروع خوبی داشتیم. این همایشها میتواند به ما کمک کند و اتصال بین تئوری، تبیین و عملکرد باشد. حاشیهنشینی به حوزه دولت نیز برمیگردد. عدم چابکی دولت ارتباط معناداری با حاشیهنشینی دارد. حاشیهنشینی یک مجموعه است، باید نگاه بالادستی آن را در نظر گرفت و صرفا به خود مساله توجه نکرد.