هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد
سرخط خبرها

نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است

  • کد خبر: ۳۳۲۷۷۶
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۱
نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است
صید بی‌رویه و غیرمجاز با تورهای نامرئی در سواحل شهرستان مرزی بندر آستارا توسط صیادانی که هیچ خط‌قرمزی برای خود در صید ماهیان استخوانی قائل نیستند، ادامه دارد و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای جمع‌آوری تمامی تورهای غیرمجاز ماهیگیری، اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تورهای غیرمجاز ماهیگیری که این روزها توسط صیادانی که هیچ خط قرمزی برای خود در صید ماهیان استخوانی قائل نیستند و به تعداد بسیار زیاد و در ساده ترین روش ممکن برای صید در نوار ساحلی آستارا در دریای خزر مشغول به صیادی با پهن کردن تورهای غیر مجاز در آب‌های این شهرستان مرزی در شمال غربی استان گیلان هستند، به راحتی و بدون هیچ گونه نظارتی در فصل تخم ریزی صیادی کرده و ذخایر ارزشمند دریای خزر و انواع ماهیان استخوانی را به خطر می‌اندازند.

صید بی‌رویه و غیر مجاز، نسل بسیاری از گونه‌ها مانند ماهیان خاویاری در دریای خزر را از بین برده و این خطر برای ماهی سفید خزری نیز وجود دارد. متأسفانه صیادان غیر مجاز آزادانه و بدون نگرانی، پس از غروب آفتاب اقدام به تور ریزی کرده و دهانه رودخانه‌ها و آب‌های نوار ساحلی آستارا را به تسخیر تورهای نایلونی و نامریی خود در می آورند و ماهیان سفید ماده را که قصد وارد شدن به رودخانه را دارند صید می کنند.

این تورها در ردیف ‌های متعدد و با ابعاد مختلف در دریا تعبیه می‌شوند و تعداد و شیوه نصب این تورها در زیر آب به نحوی است که هیچ ماهی سفید خزری قادر به عبور از بین دامها و ورود به رودخانه نخواهد بود.

رئیس اداره شیلات شهرستان آستارا در این رابطه با بیان اینکه بر اساس قانون حفاظت منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران، مصوب سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی، صید به شیوه دامگستری در سواحل شمالی ممنوع و تعاونی‌های صیادی دامگستری در قالب شرکت تعاونی پره ساماندهی شدند، اظهار کرد: متاسفانه روز به روز شاهد هجوم صیادان غیرمجاز به دریا و دام‌گستری در سواحل و اعماق دریای خزر هستیم.

میر آرمان واعظی با اشاره به اینکه در روزهای گذشته ضبط ۳ پره صیادی غیر مجاز توسط تیم مشترک حفاظت آبزیان شیلات شهرستان آستارا و همچنین محیط زیست آستارا از صیادان غیر مجاز انجام شد، افزود: متاسفانه به علت عدم توجه صیادان به زمان و مکان صید و استفاده صیادان غیرمجاز از انواع تورهای منسوخ و غیر استاندارد خسارت‌های جبران ناپذیری به منابع آبزی در منطقه وارد شده است.

وی ادامه داد: یگان حفاظت منابع شیلات شهرستان مرزی بندر آستارا در راستای صیانت از ذخایر آبزی، با انجام گشت‌های دریایی و زمینی با همکاری مرزبانی، اقدام به جلوگیری از فعالیت صیادان غیرمجاز می کند.

واعظی با اشاره به اهمیت و ضرورت حفاظت از آبزیان و حفظ ذخایر دریای خزر و اینکه فصل تخم‌ریزی ماهیان رودکوچ از جمله ماهی سفید، سیاه کولی و شاه کولی و سایر گونه‌های ارزشمند دریای خزر فرا رسیده است، گفت: در زمان فعلی هیچ صیدی نباید در دریا و رودخانه‌ها انجام شود و برای حفاظت از ماهیان اقدامات لازم در حال انجام است.

رئیس اداره شیلات آستارا با تاکید بر اینکه متاسفانه صیادان‌ در نقاط مختلف دریا در منطقه آستارا اقدام به نصب تورهای صیادی غیر مجاز می کنند، افزود: قطعاً نسبت به جمع آوری همه تورهای ماهیگیری غیرمجاز اقدام خواهد شد.

وی ادامه داد: از فعالان صید و صیادی درخواست می‌شود که از هر گونه صید با پره و تورهای دام‌گستر و همچنین پایه‌های توری که در دریا نصب می‌شوند، خودداری کنند.

رئیس اداره شیلات آستارا کاهش ذخایر ماهیان استخوانی در دریای خزر را یکی از دغدغه‌های شیلات دانست و تصریح کرد: رودخانه‌ها یکی از منابع تأثیرگذار برای ذخایر آبزیان دریایی محسوب می‌شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرزی بندر آستارا نیز در این رابطه با اشاره به اینکه معمولاً تخم ریزی ماهیان رود کوچ از نیمه اسفند ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و صید ماهی با استفاده از انواع تور و دسته جمعی ممنوع است، اظهار کرد: این زمان فرصتی برای آبزیان دریای خزر و ماهیان است تا امکان تخم ریزی و تولید مثل را از دست ندهند.

محمدرضا سلامی ریک افزود: تمامی رودخانه‌های شهرستان آستارا که مکان تخم ریزی ماهیان هستند، از سوی محیط بانان کنترل و محافظت می‌شوند.

سلامی ریک از ماهیگیران آستارایی خواست فرصت تخم ریزی را به ماهیان بدهند تا این ماهیان ذخائر خود را برای سال آینده در رودخانه و دریای خزر بازسازی کنند.

وی ادامه داد: ماهیان دریای خزر هر ساله از اوایل اسفند ماه تا خردادماه به سطح رودخانه‌ها مهاجرت کرده و در فصول تخم ریزی به طور غریزی در جهت عکس جریان آب شنا می‌کنند تا خود را به مکان‌هایی که از تخم خالی است، برسانند و در این تغییر مکان اگر با موانعی غیر طبیعی برخورد کنند در جهت عبور از آن برمی آیند که در صورت قادر نبودن ناچار به تخم گذاری در محل نامناسب خواهند شد و یا مجبور به بازگشت می‌شوند یا اینکه در آن محل تلف شده که همین نکته یکی از عوامل انقراض ماهیان است.

فصل تخم ریزی ماهی‌ها از اوایل اسفند تا خردادماه است و ماهی‌های مولد یا رودکوچ برای تخم ریزی از دریا به رودخانه‌ها (از آب‌های شور به آب‌های شیرین) مهاجرت کرده و صیادان با ساخت سد کلهام با چوب و قرار دادن تور و قفسی در انتهای آن، ماهی‌ها را صید می کنند. شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۷ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد و دارای ۱۸ کیلومتر نوار ساحلی و پنج رشته رودخانه اصلی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->