به گزارش شهرآرانیوز، مرجان اشرفیزاده، کارگردان و فیلمنامهنویس مطرح، درباره اهمیت جشنواره ملی فیلم فضای باز میگوید: فارغ از هر نتیجهای، گروه بچههای فیلمساز که در اینجا جمع میشوند، کمپ میکنند و درباره فیلمهایشان صحبت میکنند، اتفاق بسیار خوبی است. برای همین من فکر میکنم برگزاری چنین فستیوالی لازم و جایش خالی بود.
اشرفیزاده با بیان اینکه، یک زمانی جشنوارههای فیلم کوتاه بیشتر برگزار میشد و سفرهای بیشتری در این رابطه صورت میگرفت، ادامه میدهد: الان این اتفاق خوشحالکنندهای است که جشنوارهای با ویژگیهای منحصربهفرد برگزار شده است. من فکر میکنم روحیه جمعی ما به چنین برنامهها ودورهمیهایی نیاز دارد. حالا وقتی این را در کنار یک طبیعت داریم و در کنار آن به محیط زیست هم توجه میکنیم، اتفاق جذابتری است و امیدوارم که تداوم داشته باشد.
کارگردان فیلم آبجی، ادامه میدهد: برگزاری این رویداد با توجه به آبوهوا و ویژگیهای هر استان، افزودهای دارد و آن محیط زیست است که فیلمسازان میتوانند از آن وام بگیرند. در این دوره که اولویت با فیلمهای جادهای و طبیعت محور است، در دورههای بعد میتوان بخش ویژهای را هم با توجه به ویژگیهای آن منطقه افزود. مثلا در استانی مثل گیلان، افردن بخش ویژهای درباره زباله و محیط زیست میتوانست اتفاقات خوبی را رقم بزند.
اشرفیزاده در بخشی دیگر از صحبتهایش به اهمیت فیلمهای مستند و تجربی اشاره میکند و میگوید: در اولین دوره جشنواره ملی فیلم فضای باز، بخش داستانی پربار بود و فیلمهای جدی در این قسمت حضور یافتند ولی بخش مستند و تجربی به نسبت فقیر بود. این درحالی است که با توجه به موضوعات این جشنواره، در بخش مستند آثار بسیار مهمی میتوانستند حضور یابند که ممکن است علت آن محدودیت زمانی بوده باشد. به هر حال این بخش میتواند در سالهای آینده به شکل جدیتری دنبال شده و نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
این فیلمساز تاکید میکند: ویژگی جشنواره فیلم فضای باز، برگزاری آن در طبیعت است که ارتباط جدی با بحرانهای مناطق مختلف دارد. به نظر من این ارتباط میتواند منجر به اتفاقات بهتری هم بشود. مثلا اگر جشنواره در منطقهای برگزار شود که با بحران جدی آب روبهرو است، میتوان با نمایش فیلمهایی در این زمینه مسئولان را متوجه کنیم و چه بسا در رفع آن بحران اتفاقاتی هم بیفتد.