به گزارش شهرآرانیوز؛ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در مسیر اجرای سیاستهای کلان کشور و ترویج فرهنگ خانواده، گامهایی در حمایت از قانون خانواده و جوانی جمعیت برداشته است.
بیشک آموزش و پرورش از مهمترین نهادهایی است که در ارتقای جایگاه خانواده و تحکیم بنیان آن در جامعه اسلامی ایران نقشآفرین است. سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز بهعنوان یکی از ارکان اصلی وزارت آموزشوپرورش و متولی تدوین برنامههای درسی در نظام آموزشی رسمی با هدف ارتقاء فرهنگ خانوادگی و تقویت نگاه ارزشمحور نسبت به جوانی جمعیت، اقدامات گستردهای را طراحی و اجرا کرده است.
در دوره ابتدایی، تمرکز بر شکلگیری پایههای شناختی و ارزشی منجر به طراحی برنامههایی با رویکرد تربیت اخلاقی، اجتماعی و تحصیلی شده که به شکلگیری هویت پایدار و انگیزههای یادگیری در کودکان یاری میرساند. در دوره متوسطه نیز، همسو با نیازهای رشد شخصیتی و مواجهه با مسائل پیچیده زندگی فردی و اجتماعی، برنامههای درسی و تربیتی بر توسعه توانمندیهای فردی، شناخت اجتماعی و آمادگی برای ایفای نقش مؤثر در جامعه استوار شدهاند.
افزون بر این، توسعه محتوای آموزشی در حوزه خانواده، برگزاری کارگاههای تربیتی و فرهنگی و تعامل با نهادهای مرتبط در زمینه آموزش از جمله دیگر فعالیتهای سازمان در این عرصه است. این اقدامات با هدف ترغیب نسل جوان به تشکیل خانوادههای پایدار، نمایانگر رویکرد چندجانبه و متعهدانه سازمان در حمایت علمی، فرهنگی و اجتماعی از سیاستهای جمعیتی کشور است.
در همین راستا، سازمان با تولید و انتشار محتواهای مکتوب (کتب درسی و مجلات رشد) و غیرمکتوب (نرمافزارها، محتوای الکترونیکی و رمزینههای سریع پاسخ)، تلاش دارد تا ضمن تبیین مزایا و اهمیت این قانون، نگرشهای جامعه نسبت به ارزشهای خانواده را ارتقا دهد و نسل آینده را با مفاهیم بنیادین خانوادهمحور تربیت کند.
در راستای تبیین سیاستهای کلان نظام در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، مجموعهای از اقدامات را در محتوای آموزشی رسمی کشور گنجانده است. این اقدامات، در قالب کتابهای درسی دورههای ابتدایی، متوسطه نظری، فنیوحرفهای و کاردانش، همچنین در مجلات تخصصی رشد نمود یافتهاند.
منبع: تسنیم