ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی وقتی مغز با بدن قهر می‌کند؛ نبرد ۱۲۰ هزار ایرانی با‌ بیماری ام‌اس | پوشش بیمه‌ای دارو‌ها ۱۰۰ درصد نیست همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) چرا نوجوانان درگیر مصرف دخانیات می‌شوند؟ | چند راهکار برای حفظ دانش‌آموزان از اعتیاد سازمان پزشکی قانونی: سالانه ۱۰۰ هزار پرونده روان‌پزشکی توسط قوه قضائیه بررسی می‌شود پیش‌بینی احداث هزار خوابگاه متأهلی در سال ۱۴۰۴ کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳ محدودیت‌های ترافیکی استان مازندران در تعطیلات نیمه خرداد اعلام شد آخرین وضعیت سندرم حاد تنفسی خاورمیانه در عربستان (۷ خرداد ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کشور در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شکست غول خشک سالی اقدامی همگانی می‌طلبد

  • کد خبر: ۳۳۵۰۸۵
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱
شکست غول خشک سالی اقدامی همگانی می‌طلبد
خشک سالی پشت خشک سالی. این یعنی هرآنچه از آسمان برایمان رسیده، حداقل کفاف رسیدن به سال آبی بعدی را نداشته است.

خشک سالی پشت خشک سالی. این یعنی هرآنچه از آسمان برایمان رسیده، حداقل کفاف رسیدن به سال آبی بعدی را نداشته است. پنج سال است که داستان نزولات آسمانی برای شهر، استان و بخش بزرگی از کشور همین است و غم انگیز پیش می‌رود!

در این سال ها، چشممان به آسمان بوده و دستمان به دعا تا بحران و تنش‌هایی را که به اقتضای طبیعت درگیرش بودیم، به سلامت پشت سر بگذاریم. شکر خدا تا به امروز نیز این چنین شده و در تلاشی همگانی به همت همکاران و یاری زائران و مجاوران امام مهربانی ها، کمترموردی از نبود، کمبود و قطعی آب را در مشهد شاهد بودیم. از این جهت شکرگزار باری تعالی هستیم.

بارش‌ها از شروع سال آبی (مهر ۱۴۰۳) آن چنان تعریفی نداشته و ندارد که بشود به آن تکیه کرد و سال آبی را حداقل تا به انتهای شهریور پیش رو بدون دغدغه پشت سر گذاشت. بارندگی‌ها به قدری نبوده که سیلابی شکل بگیرد و مخازن سد‌های تأمین کننده آب مشهد، آورده‌ای داشته باشد.

هر آنچه باریده، نه کمکی چشمگیر به منابع زیرزمینی کرده، نه دردی از خشکی منابع آبی سطحی را درمان کرده است.

حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب، حجم قابل ذخیره آب سد‌هایی است که در سال‌های نه چندان دور تأمین کننده بخش مهمی از آب شرب کلان شهر بوده، اما در این دو سه سال اخیر حتی به قدر یک پنجم از این ظرفیت از آب پر نشده است تا تنش‌های آبی مشهد دردسر‌ها با خود به همراه داشته باشد. وضعیت کنونی سد‌ها به نوعی شاید بحرانی‌تر از چهار سال گذشته است.

سد دوستی به عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع آبی مشهد در طول سالیان اخیر وضعیتی سخت را تجربه می‌کند. آب در بزر گ‌ترین سد شرق کشور در کمترین میزان ممکن ذخیره ظرفیت قرار دارد و عملا به حجم مرده آن رسیده است.

اوضاع سد دوستی که این باشد، تکلیف سد‌های طرق، ارداک و کارده روشن است. در وضعیتی این چنینی، تأمین آبی با حجم دویست و هفتاد هشتاد میلیون مترمکعبی در سال برای شهری که حدود ۴ میلیون نفرجمعیت ساکن دارد و ۳۰ میلیون زائر و مسافر سالانه، هر ماه از ماه دیگر دشوارتر می‌شود؛ به ویژه برای ماه‌های گرم و پرمصرف.

گرم شدن‌های هوا و افزایش مصارف تابستانی با پیش زمینه این موضوع که تابستان علاوه بر بالارفتن حجم سفر‌ها به مشهد مناسبت‌هایی همچون محرم و صفر و نیز دهه آخر صفر با کثرت حضور زائران را در خود جای داده است، نگاه‌ها را به سمت و سویی معطوف می‌سازد که برای عبور بی درد سر از بحران و تنش کم آبی چاره‌ای جز مدیریت مصرف نداریم تا امسال نیز مانند چهار سال گذشته با کمترین دغدغه در تأمین آب مشهد، سپری شود.

به واقع همراهی شهروندان و مشترکان بافرهنگ، راهکاری اساسی در گذر از تنش آبی پیش رو ست. نظر کارشناسی این است که با مصرف هفتاد لیتر در شبانه روز، یک فرد می‌تواند نیاز‌های آبی خود در مصارف شرب و بهداشت را رفع کند. با در نظر داشتن این نکته که شهروندان مشهدی در قیاس با شهروندان سایر کلان شهر‌های کشور سرانه مصرف کمتری دارند (۱۲۰ لیتر در شبانه روز)، می‌شود به این فرهنگ بالا دل بست و همان طور که بیان شد، می‌توان باز هم مصرف را مدیریت کرد و حتی آن را تا مرز هفتاد لیتر کاهش داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->