
به گزارش شهرآرانیوز، محمود جوادینژاد با اعلام این خبر، اظهار کرد: فعالیت کشتارگاهها در روز عید قربان از ساعت اولیه روز آغاز شده و ارائه خدمات در این اماکن تا زمانیکه دام برای کشتار وجود داشته باشد، ادامه دارد.
وی با تاکید براینکه مردم از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند، افزود: این اقدام ممکن است آلودگیها و بروز بیماریها را به دنبال داشته باشد؛ زیرا بیماری تب کریمه کنگو و شاربن، بین انسان و حیوان مشترک است. هر دو بیماری عفونی هستند که تفاوتهای مهمی بین آنها هست. تب کریمه کنگو، ویروسی است و از طریق کنه و تماس با خون یا بافتهای آلوده منتقل میشود و شاربن، بیماری باکتریایی است و از طریق این عامل باکتری خاص که در خاک یافت میشود، ایجاد میشود.
جوادی نژاد با اشاره به اینکه دو هفته قبل از کشتار دام، دامها باید سمپاشی شوند، توصیه کرد: کنههای دام را به صورت مستقیم نباید با دست از بین برد، دام را در معابر عمومی نباید ذبح کرد، بعد از ذبح دام نیز، پسماندهای آن در سطلهای زباله شهری رها نشود، زیرا باعث جذب حشرات و تجمع سگهای ولگرد میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با تاکید براینکه شهروندان، برای ذبح دام از کارشناسان دامپزشکی راهنمایی بگیرند، یادآورشد: باید گوشت و آلایش دام ذبحشده پس از سالمسازی به مدت ۲۴ ساعت در دمای معمولی یخچال قرار گرفته و سپس مورد استفاده قرار گیرد.
جوادینژاد افزود: جهت رفاه و حمایت خیرین و شهروندان، آلایش دام ذبحشده در کشتارگاههای صنعتی مشهد در صورت غیرقابل مصرف بودن و ضبط آن، کاملا رایگان از طریق کشتارگاههای مزبور جایگزین میشود. همچنین ارایه خدمات در روز عید قربان در تمامی کشتارگاههای دام استان رایگان است.
وی با بیان اینکه شهروندان میتوانند برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان اداره کل دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند؛ تاکید کرد: خیرین، دام قربانی خود را از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی بوده و در آن بیماریها پایش میشود، خریداری کنند.
نحوه سفارش دام جهت کشتار براساس اعلام شبکه دامپزشکی به شرح زیر است:
پذیرش سفارش دام زنده کشتارگاه صنعتی مشهد واقع در تپه سلام از تاریخ ۱۰ خرداد لغایت ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۵:۳۰ صبح تا ۱۷ عصر از طریق شماره ۰۵۱۳۱۳۰۱ یا سامانه www.mashadmeat.com و www.۳۱۳۰۱.ir صورت میگیرد.
منبع: ایسنا