باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

بهره‌برداری از ۱۷۰۰ کلاس درس در سال ۹۹

  • کد خبر: ۳۴۷۶۳
  • ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۲
بهره‌برداری از ۱۷۰۰ کلاس درس در سال ۹۹
بخش اعظم نوسازی و ساخت فضاهای آموزشی استان خراسان رضوی توسط خیران مدرسه ‌ساز انجام می‌شود.
لیلی رحمانی/شهرآرانیوز - سقف لرزان مدارس کشور و خطرات احتمالی ناشی از فرسودگی کلاس‌های درسی که مأمن آسیب پذیرترین بخش جامعه یعنی کودکان است، سال هاست که مسئولان را بر آن داشته است تا تصمیماتی برای بازسازی کلاس‌های درسی فرسوده در کشور بگیرند.
بر همین مبنا طرح تخریب و بازسازی مدارس از سال ۸۵ آغاز شده است؛ هرچند تعداد کلاس‌های درسی فرسوده آن قدر زیاد است که با وجود گذشت ۱۴ سال از آغاز این طرح، هنوز هم تمامی کلاس‌های درس شامل این مقاوم سازی، مرمت و نوسازی‌ها نشده اند. در واقع بالا بودن هزینه بازسازی از یک سو و مشکلاتی که تخریب هر کلاس درس برای مدتی ایجاد می‌کند از سوی دیگر موضوع را با چالش‌هایی روبه رو کرده است؛ چالش‌هایی که حضور خیران مدرسه ساز تا حدی آن‌ها را به حاشیه رانده و از حجم مشکلات کاسته است.
موضوع مشکلات کلاس‌های درس صرفا به ابنیه قدیمی و سقف‌های لرزان آن محدود نمی‌شود و شامل مشکلات دیگری نظیر نواقصی در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی هم که اتفاقات هولناکی را رقم زده است می‌شود؛ مسائلی که هر کدام در جای خود نیازمند تخصیص بودجه و گام‌های بزرگی است.


فرسودگی ۳۰ درصد از کلاس‌های استان

خراسان رضوی با وجود بیش از ۷۵۰۰ واحد آموزشی جزو استان‌هایی است که سالانه با کمک خیران مدرسه ساز تعداد زیادی از کلاس‌های فرسوده در آن بازسازی شده است؛ هر چند هنوز هم تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و به گفته مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان اکنون در حدود ۳۰ درصد کلاس‌های درس استان فرسوده هستند.

جاسم حسین پور همچنین دراین باره گفته بود که سالانه ۱۰۰۰ کلاس درس در این استان به بهره برداری می‌رسد، اما سرانه فضای آموزشی استان حدود یک متر مربع است که نسبت به سرانه کشوری و با عدد ۴.۲ متر مربع، بسیار اندک است.
 
وی به این مسئله هم اشاره کرده بود که مهاجرت و شهرنشینی از جمله عوامل پایین بودن سرانه فضای آموزشی استان است.


۲۵۰ هزار متر زیربنای جدید آموزشی در سال جدید

ازاین رو مسئله قدیمی مدارس فرسوده استان را دوباره پیگیری می‌کنیم و مدیر کل تجهیز و نوسازی مدارس استان دراین باره به خبرنگار ما می‌گوید: از ابتدای طرح تخریب و نوسازی مدارس فرسوده تاکنون، ۹۹۸ پروژه با ۷۷۳۷ کلاس و به زیربنای ۹۹۹ هزار متر مربع در استان بازسازی و مقاوم سازی شده است.

جاسم حسین پور ادامه می‌دهد: براساس سند تحول بنیادین، اهداف و طرح‌های سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، استفاده از طرح‌های پژوهشی طرح تحولی آجربه آجر در برنامه کاری امسال قرار گرفته است که ساخت فضا‌های آموزشی در این استان بدون وقفه از اعتبارات دولتی و کمک‌های خیران مدرسه ساز در حال اجراست.

او با اشاره به هدف گذاری تحول پروژه‌های امسال بیان کرد: پیش بینی می‌شود در سال ۹۹ از محل اعتبارات دولتی و با حمایت‌های خیران مدرسه ساز، ۴۹۳ پروژه با ۱۷۰۰ کلاس درس و زیربنای ۲۵۰ هزار متر مربع به بهرداری برسد و در اختیار دانش آموزان استان قرار بگیرد.

حسین پور همچنین اظهار امیدواری کرد که بار دیگر خیران دولت را در احداث پروژه‌های جدید و تکمیل پروژه‌های نیمه کاره همراهی کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->