مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید (۷ دی ۱۴۰۳) ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟
سرخط خبرها

چگونه زندگی پایداری داشته باشیم؟

  • کد خبر: ۳۴۹۷۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
چگونه زندگی پایداری داشته باشیم؟
کارشناس ارشد مشاوره خانواده می‌گوید: فراگرفتن مهارت‌های بین فردی درست مانند یادداشتن مهارت خانه‌داری یا مهارت‌های شغلی برای تداوم و بقای یک زندگی سالم و رضایت‌بخش ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، اکرم شاهد، کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره تشکیل زندگی به شکل پایدار توضیح می‌دهد: فرقی نمی‌کند مجرد باشید یا متأهل، در آغاز راه تأهل باشید یا در میانه‌های آن؛ اینکه چطور باید زندگی پایدار و بدون شکستی را تجربه کرد، همیشه برایتان یک دغدغه خواهد بود و در پی پاسخ آن خواهید گشت.

بزرگ‌ترین ضعف یا ایرادی که هر فرد دارد، جدا از جنسیت و جایگاه فردی و اجتماعی او و از منظر بهداشت روان، مهارت نداشتن و نگذراندن آموزش‌های صحیح و لازم برای مهارت‌آموزی است که با کلیدواژه پرتکرار و دست‌مالی‌شده «مهارت‌های زندگی» از او یاد می‌شود.

مهارت‌هایی که برخی از آن‌ها در مدارس یا برنامه‌هایی در شهر با روش‌های خودابداعی و بسیار ابتدایی و بدون محتوای علمی، آن هم به‌وسیله افراد غیرمتخصص، آموزش داده می‌شود که چندان هم مفید نیست.

بد نیست بدانید؛ خیلی وقت‌ها فقط آموزش یک مهارت یا توانمندی در استفاده از آن مهارت‌ است که می‌تواند زندگی طوفانی یک زوج را سامان دهد و روابط عاطفی بین آن‌ها را قوام بخشد.

زمانی که عواطف و احساسات در رابطه‌ای کاهش بیابد، کمترین آسیب آن طلاق عاطفی است که آمار وقوع آن این روزها در جامعه غوغا می‌کند.

مرا ببخشید که این‌قدر صریح و تلخ صحبت می‌کنم. ای کاش خانواده‌های ما به‌جای پرداختن به این همه ادا و اطوارهای ظاهری قبل از ازدواج و مراسم عروسی و خرج‌‌های کلان، قدری هم به فکر توانمند کردن فرزندانشان برای درست زندگی کردن و آموختن مهارت‌های ارتباطی صحیح در روابط بین فردی بودند و آن‌ها را کمک می‌کردند تا بتوانند زندگی پایدار و سالمی را تجربه کنند. موضوعی که متأسفانه خیلی کم به آن پرداخته‌ شده و هنوز هم کسی به ضرورت آموزش اجباری آن قبل از ازدواج نرسیده‌ است.

تصوری که ما از مراجعان مراکز مشاوره داریم، بیشتر افرادی با اختلال روانی شدید یا مشکل شخصیتی کنترل‌نشدنی است، درحالی‌که بیشتر مراجعه‌کنندگان افرادی سالم هستند که فقط در استفاده از مهارت‌های زندگی ضعف دارند و این ضعف باعث شده است تا نتوانند از پس مشکلات زندگی‌شان برآیند و از آنجا که سازوکار دفاعی فرار از موقعیت فعلی برای رسیدن به ایده‌آل‌های ذهنی راحت‌تر به داد فرد می‌رسد، این افراد تنها راه چاره را جدایی و رها شدن از قید و بندهای زندگی متعهدانه می‌بینند.

اتفاقی که باعث می‌شود تا آمار طلاق در جامعه رشد چشمگیری داشته‌ باشد، درحالی‌که اگر به این ضرورت رسیده‌ بودیم که در کنار همه نیازهای جسمی باید برای بهداشت روانمان هم وقت بگذاریم، هزینه کنیم و یاد بگیریم درصورت نیاز از یک مشاور کمک بخواهیم، تا این اندازه در زندگی رنج نمی‌بردیم و دادگاه‌های خانواده‌مان شلوغ بود.

بنابراین اگر خواهان زندگی پایدار و بدون شکستی هستید، لازم است که خودتان را به سلاح مهارت مجهز کنید. یعنی هر فردی با شناختی که از نقاط ضعف و قوت خود دارد، تلاش کند در حوزه‌هایی که نیاز به کمک و درمان دارد، از متخصصان آن حوزه کمک بخواهد تا با سلامت روان کامل وارد یک رابطه زوجی شود. زیرا وقتی فردی توانمند شود، حتی اگر طرف مقابلش هم ضعفی داشته‌ باشد، توان سازگاری و بهبودی شرایط برایش بیشتر فراهم است.

فراگرفتن مهارت‌های بین فردی درست مانند یادداشتن مهارت خانه‌داری یا مهارت‌های شغلی برای تداوم و بقای یک زندگی سالم و رضایت‌بخش ضروری است. این مهارت‌ها به ما کمک می‌کنند تا در موقعیت‌های روزمره زندگی انرژی کمتری را صرف بگوومگو و گفت‌وشنودهای بی‌فایده بکنیم.

نکته پایانی اینکه لطفا هیچ‌وقت از کنار مشکلات و بگوومگوهای زوجی خود به‌سادگی عبور نکنید. زیرا وقتی فردی شروع به شکایت می‌کند، به‌طور قطع جایی از روانش درد گرفته است و این شما هستید که باید با شنیدن حرف‌هایش و نه قضاوت و نصحیت کردنش، او را التیام بدهید. لابد می‌دانید که شنونده فعال خوب بودن هم خودش یک مهارت است و باید آن را یاد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->