وصول ۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از مجرمان مالیاتی شرایط فروش ایران خودرو ویژه مادران اعلام شد + جدول (۱۱ مهر ۱۴۰۳) ۱۰ میلیون نفر در ۶ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور سکونت دارند ظرفیت قطار‌های مسافری برای امروز و فردا افزایش می‌یابد ترخیص کالا به ثبت سفارش قبل از وصول منوط خواهد شد اتباع، اهرم فشار بر بازار اجاره‌بهای ایران معافیت شرکت‌هایی با سود ١٠ هزار میلیارد تومانی از مالیات مسافران در پی لغو پروازها، چگونه پول بلیت خود را پس بگیرند؟ سامانه خودنویس سوادگری در معاملات مسکن را کاهش می‌دهد؟ ترخیص ۲۲ هزار خودرو وارداتی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ خبر مهم برای خریداران و فروشندگان طلا | شرایط جدید فروش طلا اعلام شد واکنش منفی بورس به وعده صادق ۲ | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۱ مهر ۱۴۰۳) همتی: تمرکز سازمان امور مالیاتی بر دانه‌درشت‌ها باشد چگونه و از کجا لپ‌تاپ خوب و ارزان‌قیمت بخریم؟ بررسی قیمت موبایل‌های شیائومی از ۵ میلیون تا ۷۳ میلیون تومان (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۱ مهر ۱۴۰۳) | دست کوتاه مردم از طلای گرمی ۴ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی رشد کرد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) شوک موقت بازار ارز بعد از عملیات وعده صادق ۲ | کارشناسان اقتصادی: افزایش قیمت ارز موقت و زودگذر است واکنش بازار خودرو‌های داخلی به پاسخ موشکی ایران به اسرائیل چه بود؟ (۱۱ مهر ۱۴۰۳) آیا قیمت بنزین افزایش می‌یابد؟ + ویدئو | حل مسئله ناترازی انرژی مستلزم گذشت زمان است بیش از ۴ میلیون کنتور هوشمند برق در کشور نصب شده است | ۲ درصد از مشترکان خیلی بدمصرف هستند قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال یک روز پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل چه تغییری کرد؟ (۱۱ مهر ۱۴۰۳) تورم چندباره در سال، افزایش دستمزد سالانه را در خود ذوب می‌کند اختلال یا نگرانی در تأمین و عرضه بنزین وجود ندارد شلوغ‌شدن پمپ‌بنزین‌ها عادی است | سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت: سوخت به اندازه کافی موجود است و نگرانی نداریم سقوط آزاد بیت‌کوین بعد از عملیات موشکی ایران | آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۱ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کرونا و تحریم مشکلات صادرات فرش را دوچندان کرد

  • کد خبر: ۳۵۳۰۶
  • ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
کرونا و تحریم مشکلات صادرات فرش را دوچندان کرد
رئیس اتحادیه فرش دست‌باف مشهد گفت: تحریم‌ها حدود ۳۰ تا ۳۵درصد صادرات فرش را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و کرونا هم بر این بازار لطمه‌هایی وارد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد گفت: دولت‌ اخیرا با سیاست‌های شتابزده و غیراصولی مشکلی را در زمینه صادرات برای صادرکنندگان به‌وجود آورده‌ و آن نیز برگشت وجوه ارز ناشی از صادرات است که دولت در اطلاعیه اخیر خود، مدت برگشت ارز برای صادرکنندگان را چهار ماه در نظرگرفته که شرایط بازدارنده‌ای را به وجودآورده ‌و مشکلات فرش دستباف را دو چندان کرده ‌است.

 

هادی مخملی  در خصوص تاثیر کرونا بر بازار فرش، اظهار کرد: جدا از این موضوع که فرش دستباف به مرور زمان به دلیل تغییر ترجیحات مصرف‌کننده جایگاه سابق را ندارد، تحریم‌های آمریکا نیز حدود ۳۰ تا ۳۵درصد صادرات فرش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و کرونا هم بر این بازار لطمه‌هایی واردکرده است.

 

وی افزود: زنجیره تامین فرش دستباف کاملا به این موضوع بستگی دارد که بازارها فعال باشند و افراد بتوانند به‌راحتی به فعالیت‌های خود در کارگاه‌ها و بازارها ادامه دهند .

 

مشکلات چند وجهی بر سر راه فرش دستباف

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد درخصوص مشکلات و موانع پیش‌روی بازار فرش، گفت: اگر قرار باشد بازار به همین روال ادامه پیدا کند، ما قطعا با تبعات سخت‌تری در موضوع فرش دستباف مواجه خواهیم شد، زیرا در موضوع فرش ما با چندوجهی مشکلات روبه‌رو هستیم که یک وجه آن، گرانی مواد اولیه و وجه دیگر آن تمهیداتی بوده که در جهت ایجاد ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا اجرا شده ‌است.

 

مخملی خاطرنشان کرد: ما شاهد این هستیم که در بازار فرش تهران و سایر بازارهای فرش کشور، دیگر آن جنب‌وجوش ‌و رفت‌وآمدهای سابق وجود ندارد، کمااینکه فرش یک کالای ثانویه و لوکس بوده و شرایط ایده‌آلی در زندگی نیاز است تا فرش جایگاهی پیدا کند.

 

حای خلی بازار های مجازی فرش دستباف

وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های اینترنتی برای ایجاد بازار، تصریح کرد: ما باید به سمت بازارهای دیجیتالی رفته و از ظرفیت‌های بازارهای مجازی برای نگه‌داشتن و تسلط بر بازار و خارج‌نشدن از گردونه آن استفاده‌کنیم.

 

مشکل اساسی در بازار فرش خودتحریمی است

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد در خصوص سیاست‌گذاری شتابزده دولت در مدت زمان بازگشت ارز صادراتی، گفت: مشکل اساسی که در بازار فرش به ‌وجود آمده، خودتحریمی است. دولت‌ اخیرا با سیاست‌های شتابزده و غیراصولی مشکلی را در زمینه صادرات برای صادرکنندگان به‌وجود آورده‌ و آن نیز برگشت وجوه ارز ناشی از صادرات است که دولت در اطلاعیه اخیر خود، مدت برگشت ارز برای صادرکنندگان را چهار ماه در نظرگرفته که شرایط بازدارنده‌ای را به وجودآورده ‌و مشکلات فرش دستباف را دو چندان کرده ‌است، زیرا در زمینه فرش دستباف، فروش نقدی نداریم و امکان برگرداندن وجه ظرف مدت چهار ماه موضوع بسیار مشکلی است.

 

برگشت ارزهای صادراتی متناسب با هر شغل باشد

مخملی ادامه داد: طرح به ‌طور کلی بسیار خوب بوده، اما نیاز است تا در بحث برگشت ارزهای صادراتی متناسب با هر شغل، خصوصا در بخش فرش و زعفران، سیاست‌گذاری‌هایی انجام شود تا بتوانیم مشکلات ایجاد شده توسط کرونا را مدیریت کنیم و امیدواریم که دولت در این موضوع تجدید نظر کند. دولت اعلام کرده که ۲۷میلیارد دلار ارز برگشت‌نشده به سیستم بانکی وجود دارد، در حالی‌که روایت‌های کمتری از این مقدار، یعنی ۸میلیارد دلار و یا ۵/۲ میلیارد دلار نیز وجود دارد.

 

وی در خصوص پیامدهای ناشی از این طرح، عنوان کرد: هنگامی که مهلت بازگشت ارز صادراتی کمتر از مهلت مورد نیاز در نظرگرفته ‌شود، صادرکنندگان به‌ دلیل اینکه از مشوق‌های مالیاتی بی‌بهره نشوند و جریمه شامل حال آنان نشود، به صرافی‌ها هجوم برده و به ‌نوعی با ایجاد افزایش تقاضای ارز، باعث افزایش قیمت دلار می‌شوند.

 

گرانی مواد اولیه  تولیدکننده را به سمت مواد اولیه نامرغوب سوق داده

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد بیان کرد: ما توقع داریم که در جهت حمایت از تولید ملی، این بی‌مهری دولت کنار گذاشته‌ شده و تسهیل کننده‌ای برای صادرکنندگان ایجاد شود تا بتوانیم با کشورهای رقیب رقابت کرده و کالای باکیفیت تولید کنیم، نه اینکه گرانی مواد باعث شود تا تولیدکننده به سمت مواد اولیه نامرغوب برود.

 

مخملی با اشاره به تاثیر کرونا بر کارگاه‌های بافندگی فرش، تصریح کرد: به ‌دلیل اینکه پروسه تولید فرش، پروسه‌ای طولانی بوده و ممکن است تولید یک فرش حدود یک سال نیز طول بکشد، کرونا تاثیر مستقیمی بر تولیدکنندگان نگذاشته و اثر بدی که بر آنان تحمیل می‌شود را این ویروس بر بازار گذاشته ‌است.

 

وی خاطرنشان کرد: نکته اصلی که به بافندگان انگیزه زیادی می‌دهد، بیمه بافندگان است که در بودجه امسال نیز دیده‌ شده، اما در نهایت به دلیل نبود اعتبار این اقدام انجام نشده و بافندگان در انتظار بیمه هستند.

 

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد اضافه کرد: البته به تازگی تمام بافندگان روستایی یک سال به ‌طور رایگان بیمه روستایی شدند که اقدام بسیارخوبی است و بافندگانی که به اتحادیه مراجعه کنند، این بیمه برای آنان در نظرگرفته‌ شده و معرفی می‌شوند، اما امکانات، مزایا، امتیازات و تسهیلاتی را که بیمه تامین اجتماعی دارا است، ندارد.

 

مخملی گفت: نباید کالایی چون فرش با مواردی مانند پتروشیمی در بحث صادرات مقایسه شود، زیرا به طور مثال در پتروشیمی پیش از ‌اینکه صادرات کالا آغاز شود، ارز بازگردانده ‌شده‌، اما در خصوص فرش اینگونه نیست.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->