مدیرعامل شرکت توانیر: سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم استاندار خراسان رضوی: زنجیره تولید و ارزش افزوده در استان تکمیل شود دور جدید پیش فروش محصولات سایپا از دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) لزوم هم‌فکری و تصمیم‌سازی برای اجرایی‌شدن پروژه‌هایی که در مشهد متوقف شده‌اند نمایشگر جایگاه‌های سوخت تغییر کرد + جزئیات معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای امنیت و شفافیت رمزپول و پرداخت‌یاری‌ها تفاهم‌نامه امضا کردند جزئیات عرضه اولیه «نبابک» یکشنبه آینده (۱۶ دی ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه با حضور رئیس مجلس افتتاح شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) قیمت مرغ کاهش یافت | قیمت امروز گوشت قرمز، مرغ و دام زنده (۱۳ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | افت ۱۸ میلیونی تیگو ۷ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۶۹ میلیون تومان اولویت بازرسی اصناف مشهد، نظارت بر کالا‌های اساسی و درج قیمت بر روی آن‌ها است فرصت تکمیل اطلاعات حقوق کارمندان در سامانه ثبت حقوق و مزایا تمدید شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) نفت، سال ۲۰۲۵ میلادی را با افزایش قیمت آغاز کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دلار ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان روغن ۱۵ درصد گران شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۵ شاخصه اصلی حذف یارانه‌بگیران اعلام شد | دهک‌بندی‌ها تغییر می‌کند؟ پاتک کریسمس به بازار طلا و سکه ایران | بازار طلا از سکه افتاد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۲۰۲۵؛ سال انفجار ثروت میلیاردر‌ها | برندگان و بازندگان چه کسانی هستند؟ مصرف برق ۲ هزار مگاواتی ماینرهای غیرمجاز نگرانی تازه خریداران مسکن | نوسانات ارزی بر بازار مسکن اثر دارد؟ نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۳ دی ۱۴۰۳) | فلفل دلمه از ۲۵ تا ۱۰۰ هزار تومان جای خالی رفتارشناسی در تدوین و اجرای قوانین واریز سود سهام عدالت در راه است | میزان سود جدید چقدر است؟ ثبت رکورد جدید در تحویل گاز به نیروگاه‌های حرارتی تولید برق خراسان رضوی رقیب خودروهای چینی از راه رسید | بنز و تویوتا به زودی در بازار خودرو ایران دریافت حق ترانزیت در قبوض برق صنایع؛ مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی؟ وزیر نفت خبر داد: تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان بیست و پنجمین نمایشگاه لوازم خانگی مشهد | قیمت‌های نجومی و گلایه تولیدکنندگان از نوسانات ارز
سرخط خبرها

قیمت یک ماه سفره ایرانی چند تمام می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۶۳۷۴
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۵
قیمت یک ماه سفره ایرانی چند تمام می‌شود؟
قیمت گوشت بسته‌بندی چرا باید کیلویی ۱۷۰ هزار تومان محاسبه شود و قیمت اکثر میوه‌ها در حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان باشد؟

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت خیلی از کالا‌ها بخصوص کالا‌های اساسی رو به افزایش است و این روند باعث شده حسن روحانی رئیس جمهوری به کابینه خود بگوید که پیشتاز مبارزه با گرانی باشید. اما این گرانی در کدام کالا‌ها بیشتر است و وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی نسبت به قیمت کدام کالا‌ها باید واکنش بیشتری نشان بدهند؟ و با شرایط به‌وجود آمده سفره ایرانی‌ها با ارز ۲۰ هزار تومانی چند تمام می‌شود؟

 

قیمت گوشت بسته‌بندی چرا باید کیلویی ۱۷۰ هزار تومان محاسبه شود و قیمت اکثر میوه‌ها در حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان باشد؟ و یا اینکه چرا محصولات لبنی به صورت مستمر افزایش قیمت به خود می‌بیند؟ برای پاسخ به این سؤالات و ابهام‌ها سراغ فروشندگان و عرضه کنندگان کالا‌ها رفتیم.

 

یکی از فروشندگان گوشت در منطقه شرق تهران به «ایران» می‌گوید: ما از تمام سود خود کم کردیم تا قیمت‌ها به حدودی برسد که مشتری‌ها حفظ شوند؛ هر چند که هیچ موفقیتی به دست نیامده است و هر روز با افزایش قیمت از میزان خرید مردم کاسته می‌شود.

او گفت: این روز‌ها خریداران مرغ بیشتر شده‌اند و خیلی از خانواده‌ها به دنبال دل و جگر مرغ هستند تا پروتئین خانوار خود را تأمین کنند.

 

این فروشنده گوشت گفت: قیمت ارز تأثیر زیادی بر نرخ گوشت و مرغ گذاشته است و به صورت متناوب شاهد رشد قیمت‌ها هستیم که خوشبختانه با ثابت شدن قیمت ارز در حدود ۲۰ هزار تومان تا حدودی از نوسان قیمت‌ها کاسته شده است.

 

‌نهاده گران است

محمد نمازیان یکی از عرضه کنندگان گوشت است. او درباره چرایی افزایش قیمت گوشت و مرغ در بازار می‌گوید: دامدار و مرغدار از نرسیدن نهاده‌های دامی گلایه دارد و عنوان می‌کند که با قیمت‌های بالا این نهاده‌ها را از بازار خریداری می‌کنند بدین جهت مجبور به رشد قیمت می‌شوند.

 

ارز می‌دهیم قیمت‌ها بالا نرود

اما محمدرضا کلامی، سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت می‌گوید: دولت برای آنکه قیمت گوشت و مرغ دچار نوسان نشود، برای واردات نهاده‌های دامی و طیور ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دهد؛ لذا این انتظار وجود دارد که تولیدکنندگان و توزیع کنندگان، کالا‌های اساسی را گران نکنند.

 

‌قیمت گوشت در نارمک

در حال حاضر هر کیلو مرغ ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان است که قیمت بالایی برای اقشار ضعیف جامعه است. در این میان در گوشت فروشی در نارمک که به محله ارزان فروشی معروف شده است، قیمت سردست گوسفند ۹۹ هزار تومان، ماهیچه گوسفند ۱۳۵ هزار تومان، ماهیچه گوساله ۹۵ هزار تومان، و ران گوساله ۹۰ هزار تومان است که البته گفته می‌شود دلیل ارزانی آن گوشت میش (گوشت ماده که به اصطلاح دیرپز است) می‌باشد. اما در برخی از مناطق تهران، چون تهرانپارس و مرکز شهر، گوشت ران کیلویی ۱۴۵ هزار تومان و سردست ۱۲۵ هزار تومان است.

 

‌چرا میوه گران است؟

اما چرا قیمت میوه با آنکه از زمان نوبرانه آن فاصله گرفته ایم و قیمت ارز در آن دخل و تصرفی ندارد، گران شده است؟ یکی از فروشندگان میوه در پاسخ به این سؤال عنوان کرد: بخش قابل توجهی از میوه به کشور‌های همسایه و بخصوص عراق صادر می‌شود؛ لذا این امر کمبود در بازار ایجاد کرده است که البته به خاطر تنوع میوه در فصل تابستان خیلی به چشم نمی‌آید به همین جهت قیمت میوه در بازار، افزایش پیدا کرده و تفاوت قیمتی با میادین هم بیشتر شده است.


او گفت: اگر امروز موز را کیلویی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان می‌فروشیم در میادین میوه و تره بار این کالا نیست، چرا که قیمت ارز بشدت روی قیمت این محصول تأثیر گذاشته است.


روز گذشته در میوه فروشی‌ها قیمت هر کیلو شلیل ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان، زردآلو ۳۰ هزار تومان، هلو ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان، گیلاس ۲۲ هزار تومان و آلو ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود. در این میان جای خیلی از میوه‌ها در میادین میوه و تره بار خالی است و قیمت میوه‌ها در میادین نسبت به بازار پایین‌تر است و در عین حال می‌توان گفت به جهت کیفیت هم سطح پایین‌تری دارد. قیمت پیاز و سیب زمینی هم اختلاف زیادی با میوه فروشی‌ها پیدا کرده است. در میادین میوه و تره‌بار به ترتیب هر کیلو پیاز و سیب زمینی ۲۴۰۰ و ۳۳۰۰ تومان است و این قیمت در میوه فروشی‌ها به ترتیب ۴۵۰۰ و ۵ هزار تومان است.

 

‌برنج به دلار نگاه کرد

از دیگر کالا‌هایی که در بازار گران شده است برنج است. برنج کشت دوم که رده‌هاشمی و سایر برند‌های معتبر نباشد قیمتی در حدود ۲۰ هزار تومان دارد. فروشندگان درباره چرایی افزایش قیمت برنج می‌گویند از روزی که ارز ۴۲۰۰ تومانی برنج برداشته شد و قیمت برنج هندی و پاکستانی بالا رفت، تولیدکنندگان برنج تصمیم گرفتند برای هماهنگی دخل و خرج خود قیمت‌ها را بالا ببرند. اکنون برنج خوب و مرغوب سفره مردم بین ۲۶ الی ۲۷ هزار تومان در هر کیلو است و برنج هندی با ارز ۲۰ هزار تومانی بین ۱۷ الی ۱۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

‌حبوب از ابتدای سال گران شد

قیمت حبوب هم از ابتدای سال جاری در مسیر گرانی قرار گرفت. همه فروشندگان حبوب می‌گویند کاهش تولید داخل و افزایش قیمت ارز باعث شد این کالا به صورت متناوب بالا برود. هر چند که اکنون قیمت بسته بندی با قیمت فله آن تفاوت زیادی دارد و توصیه فروشندگان این است که هر خانواده‌ای که می‌خواهد خرید مقرون به صرفه کند، سراغ حبوب کیلویی برود. با این اوصاف هر کیلو عدس که ماه‌های پیش ۱۶ هزار تومان بود، اکنون ۲۰ هزار تومان و قیمت لوبیا چیتی ۱۴ هزار تومانی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان شده است.

 

‌ماکارونی و تن ماهی ثابت ماندند

در این مدت قیمت ماکارونی با وجود آنکه نرخ ارز بالا رفت ثابت ماند و اکنون هر بسته ماکارونی ۷ هزار و ۹۵۰ تومان است. قیمت تن ماهی هم بعد از برداشته شدن ارز دولتی آن از ابتدای سال همچنان در نوسان بین ۱۵ الی ۱۶ هزار تومان است و با دلار ۲۰ هزار تومانی با گرانی مواجه نشده است. روغن هم تقریباً ثابت بوده است. یک روغن ۹۰۰ میلی لیتری ۸ هزار و ۸۵۰ تومان است و اگر ۵ کیلویی آن را بخرید، ۴۳ هزار تومان است.

علت اصلی نوسان حداقلی روغن اختصاص ارز دولتی برای واردات روغن خام است؛ قطعاً اگر دولت این ارز را حذف کند قیمت روغن افزایش قابل توجهی خواهد یافت. تخم مرغ از کالا‌هایی است که با ارز ۲۰ هزار تومانی حدود ۲ هزار تومان گران شده است. درحال حاضر یک شانه تخم مرغ ۲۰ عددی ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان است.

 

‌لبنیات سر به فلک کشید

گزارش میدانی روزنامه ایران حاکی از افزایش قیمت محصولات لبنی است. تولیدکنندگان این محصول به صورت متناوب قیمت‌ها را بالا می‌برند. این امر گلایه مغازه‌داران را هم سبب شده است. آن‌ها می‌گویند در گذشته لبنیات یخچال‌هایشان دو روزه تمام می‌شد، ولی اکنون به دلیل عدم استقبال مردم، مجبور می‌شوند که شیر و ماست را مرجوع کنند. در حال حاضر یک ماست کم چرب هزار گرمی ۶ هزار تومان است و شیر کم چرب ۹۵۰ میلی لیتر ۵ هزار تومان است.

 

‌قیمت سفره ایرانی

با قیمت‌هایی که عنوان شد، قیمت یک ماه سفره ایرانی چند تمام می‌شود؟ برای آنکه بتوانیم رقم دقیقی از یک سفره ایرانی استخراج کنیم ۲۱ کالای پرمصرف را هدف گذاری کردیم. بر اساس محاسبات روزنامه ایران هزینه یک خانوار قشر متوسط ۴ نفره در یک ماه که به قول معروف از بَرج‌های خود در مواد غذایی زده است و مصرف معقولی دارد در حدود یک میلیون و ۲۱۹ و ۴۰۰ تومان است. لازم به توضیح است که عدد به دست آمده حداقلی و بدون در نظر گرفتن وعده‌های غذایی با سبزیجات است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->