مدیریت شهری مشهد پای کار برگزاری انتخابات اکران‌های شهری با محوریت مشارکت در انتخابات در مشهد اجرای طرح مهرورزی با محوریت پیشگیری از اعتیاد در مساجد مشهد پرداخت مطالبات پیمانکاران شهرداری مشهد با همکاری بانک شهر | ۵۹ دستگاه اتوبوس وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شود دعوت شهردار مشهد مقدس از مردم برای حضور باشکوه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ روایتی گرم از کوره‌های قدیمی آجرپزی مشهد که این شهر را ساختند دعوت شورای اسلامی شهر مشهد مقدس برای حضور پرشور در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اعمال‌قانون ۲۳۰۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۲ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گلایه ساکنان محله پنجتن مشهد از جولان موتورسیکلت‌ها در بوستان‌ها پنجمین جشنواره قلم در مشهد برگزار می‌شود مشهد شهر پیشگام در انتشار اوراق مشارکت ترافیک سنگین در کوثر، خیام و پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۴ تیر ۱۴۰۳) اعزام بیش از ۳۳ هزار نیروی کارگری در مشهد به پروژه‌های شخصی توسط ایست‌کار‌ها هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۴ تیر ۱۴۰۳) راه اندازی ایستگاه ویژه غواصی و کار در اتفاع آتش نشانی مشهد آغاز کار ستاد دهه آخر صفر شهرداری مشهد با محوریت خدمت رسانی به زائران قرائت میثاق‌نامه خدمت ۱۷۰۰ دانش‌آموخته علوم پزشکی در حرم امام‌رضا(ع) بایدو فرصتی که زائران از آن سهمی ندارند شهردار مشهد خبر داد: اجرای عملیات تراش و روکش آسفالت بولوارهای نامجو و ارشاد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

گنجینه‌ای به‌نام مشهد قدیم

  • کد خبر: ۳۷۵۸۴
  • ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱
گنجینه‌ای به‌نام مشهد قدیم
محمدرضا حیدری - رئیس شورای اسلامی شهر مشهد
هر پدیده‌ای را باید با عنصر هویتی و هسته شکل‌دهنده خودش شناخت. مشهد نیز با دارابودن هسته و دال مرکزی که از امام‌هشتم (ع) و بارگاه نورانی ایشان نیرو می‌گیرد، عنصر هویتی معنوی عظیمی به‌نام آن حضرت دارد و باید برای تعمیق و شناخت این عنصر هویتی کار‌های گسترده‌ای کرد.
در این میان از زیرشاخه‌های این عنصر هویتی که مؤلفه‌های شهرنشینی بسیاری را پدید آورده است نیز نباید به‌سادگی عبور کرد. مشهد به‌واسطه حضور تاریخی و حیات‌آفرین امام‌رضا (ع)، طی هزارواندی سال اخیر، منابع هویتی مختلفی را رشد و نمو داده است که هر کدام از آن‌ها را می‌توان به‌عنوان عنصری تمدن‌زا معرفی کرد. باید این عناصر را از دل تاریخ فراموش‌شده سال‌های نه‌چندان دور بیرون آورد و در منظر همشهریانی قرار داد که یا از این گنجینه‌های گران‌قیمت خبری ندارند یا در لابه‌لای زندگی روبه‌مدرنیسم شهری این روز‌ها یادی از گذشته پرافتخار خود نمی‌کنند.
 
بازآفرینی نام کوچه‌ها و خیابان‌های قدیمی مشهد هم در زمره همین کار‌های روی زمین مانده‌ای است که باید انجام شود. هرچند باید خیلی قبل‌تر این کار انجام می‌شد، اما شورای پنجم با درک این اهمیت، از هفته قبل این حرکت مهم و هویت‌زای شهری را آغاز کرده است و با احیای نام «بالاخیابان» و «پایین‌خیابان»، قصد دارد یاد روز‌های خاطره‌انگیز مشهد قدیم را زنده کند. مردم مشهد باید بدانند که تاریخچه و هویت کوچه‌ها و خیابان‌هایی که در آن زندگی یا از آن تردد می‌کنند، چه بوده است و نام‌های قدیمی آن ریشه در چه موضوعی دارد. باید بدانند که مجاوران قدیمی امام‌هشتم (ع) که همان پدران و اجدادشان بودند، در پس هر نام‌ونشانی که در شهر به‌یادگار می‌گذاشتند، یادی از، ولی نعتمشان جلوه‌گری می‌کرده است. از بالاخیابان تا پایین‌خیابان، از عیدگاه تا چهنو، از ارگ تا دروازه‌طلایی، از کوچه‌نو تا تپل‌محله و... همه یادآور هویت و تاریخ این شهر است که باید زنده شود.
 
پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد نیز که بر پیشانی خود مهر فرهنگ و فرهنگ‌دوستی دارد، در این موضوع به‌صورت جدی پای کار آمده و قرار است در این زمینه کار‌های مختلفی را برای تعمیق مشهدشناسی انجام دهد. مصوبه هفته گذشته، نقطه‌عطفی برای این حرکت بود و قرار است در یک فرایند کارشناسی، سایر محلات هویتی مشهد شناسایی شود و نام‌های اصیلشان بر تارک معابر و خیابان‌های شهر بدرخشد. البته ناگفته نماند که در این روند و روال، حتما و قطعا نام‌های دیگری که سال‌ها زینت‌بخش این مکان‌ها بوده است، از قلم نمی‌افتد و با احترام به این اسامی، نام‌های قدیمی بازآفرینی می‌شوند. امیدواریم از این رهگذر، یاد و خاطرات نیک مشهد قدیم با زیبایی‌های کنونی مشهد جدید در هم آمیزد و شهر امام‌رضا (ع) بیش‌ازپیش عطروبوی رضوی به‌خود بگیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->