ویدئو| گزارش مسعود پزشکیان از جلسه خصوصی با رهبر معظم انقلاب پزشکیان: رفع تبعیض و بی‌عدالتی در دستور کار‌ دولت است پزشکیان: دغدغه اصلی ما تورم، کنترل قیمت‌ها و حل مشکل معیشت مردم است دبیر شورای عالی امنیت ملی: ارتقای سطح غنی سازی هسته‌ای کذب است ترامپ به دلیل آزار جنسی یک زن در دادگاه محکوم شد پیام تبریک پزشکیان به مناسبت آغاز سال نو میلادی ۶ نظامی دیگر اسرائیلی در نوار غزه کشته و زخمی شدند (۱۰ دی ۱۴۰۳) سعید جلیلی: هرچه به قله نزدیک می‌شویم، خطر بیشتر می‌شود یک صهیونیست دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد (۱۰ دی ۱۴۰۳) ریاض از وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه برای سفر به عربستان دعوت کرد جلسه شورای‌ عالی مسکن با حضور پزشکیان برگزار شد وزیر صهیونیست، رهبر انصارالله یمن را تهدید به ترور کرد جمهوری آذربایجان: روسیه قول مجازات عاملان سقوط هواپیمای ما را داده است عراق با انتقال ۱۳۰ زندانی ایرانی موافقت کرد پزشکیان: داده‌های اقتصادی جمع‌آوری، هوشمندسازی و متصل شوند وزیر امور خارجه عمان با پزشکیان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۱۰ دی ۱۴۰۳) محسنی‌اژه‌ای: دشمن به برجسته‌کردن مسائل معیشتی و اقتصادی دل بسته است توافق راهبردی ایران و روسیه یک گام عملی برای خنثی‌سازی تحریم‌هاست لاوروف: تقابل میان ایران و اسرائیل به نقطه خطرناکی رسیده است جیمی کارتر رئیس جمهور سابق آمریکا که بود؟ + بیوگرافی و سوابق هیئت دیپلماتیک سلطنت عمان به ریاست وزیر امور خارجه، با عراقچی در تهران دیدار کرد + فیلم (۱۰ دی ۱۴۰۳) عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: دولت برای جرم‌انگاری فروش فیلترشکن، به مجلس لایحه بدهد دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تعیین تکلیف اموال مازاد دولت و استفاده از درآمد‌های حاصله از آن تفویض اختیار با  تخصیص اعتبار جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا درگذشت تدوین سند جامع توانمندسازی در سازمان بهزیستی کشور نیویورک تایمز: تل آویو به دلیل ناتوانی اطلاعاتی، توان مقابله با یمن را ندارد ارتش صهیونیستی هلاکت ۴۰ نظامی خود را تأیید کرد
سرخط خبرها

سیاست کاخ سفید درباره ایران وارد فاز جدید می‌شود؟!

  • کد خبر: ۳۷۹۱۵
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۶
سیاست کاخ سفید درباره ایران وارد فاز جدید می‌شود؟!
در حالیکه کمتر از ۳ ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی مانده و در این برهه مهمترین چالش ایالات متحده درباره ایران نزدیک شدن به تاریخ انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران است، روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز از استعفای برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا خبر داده است.گماشتن آبرامز به عنوان نماینده جدید دولت ترامپ در امور ایران، هدف کاخ سفید مبنی بر تغییر رژیم را غیرقابل انکارتر می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، این روزنامه از «الیوت آبرامز»، نماینده کنونی دولت آمریکا در امور ونزوئلا به عنوان گزینه جایگزین برایان هوک نام برده است. آبرامز در طیف‌بندی سیاسی آمریکا نسبت به برایان هوک به مراتب تندرو‌تر محسوب شده و دیدگاهش در سیاست‌خارجی اختلاف چندانی با افرادی، چون جان بولتون ندارد.

جایگزین هوک؛ یک تندرو و مورد انتقاد دموکرات‌ها

کارشناسان بر این باورند که جایگزینی یک چهره نومحافظه‌کار و تندرو (دسته بازها) با کسی که از بازمانده‌های وزارت‌خارجه پس از خانه‌تکانی این نهاد در دولت ترامپ بود، فارغ از القای جنگ روانی، حاوی پیام‌ها و نشانه‌های قابل توجهی است.

الیوت آبرامز که هنوز بخاطر ایفای نقش در موضوعاتی، چون قتل عام ال‌مازوته (در السالوادور)، رسوایی ایران-کنترا (مک‌فارلین)، حمله به عراق و ... مورد انتقاد سیاستمداران دموکرات و نهاد‌های حقوق بشری است، در دولت ترامپ به عنوان نماینده امور ونزوئلا انتخاب شد و دستور کار وی نیز سرنگونی دولت مادورو و تغییر رژیم در این کشور بود. آبرامز در کنار این سمت، مسئولیت امور ایران را نیز به عهده خواهد گرفت.

سیاست کاخ سفید درباره ایران وارد فاز جدید می‌شود؟

به گفته برخی کارشناسان انتصاب وی می‌تواند نشانه ورود به فاز جدید سیاست کاخ سفید درباره ایران باشد. به عبارتی کاخ سفید قصد دارد ابتکار تندروانه‌تری درباره ایران دنبال کند. بخشی از این ابتکار می‌تواند افزایش تلاش‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران باشد که در یکی دو ماه آینده مناقشه اصلی ایران و آمریکا خواهد بود.

تل آویو و ریاض از انتخاب آبرامز خوشحال می‌شوند چون...

دستور کار دیگر آبرامز احتمالا نابودی کامل برجام و ناکام گذاشتن دولت احتمالی بایدن در حل پرونده ایران باشد؛ اتفاقی که بیش از همه تل‌آویو و ریاض را خرسند می‌کند. این اتفاق می‌تواند با کلید زدن روند «اسنپ‌بک» یا بازگشت فوری همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران محقق شود.

آبرامز به عنوان یک «رژیم چنجر» نام‌آشنا و به بیان دیگر یکی از مدافعان سرسخت سیاست «تغییر رژیم» در کشور‌های غیرهمسو یا مخالف آمریکا است و دور از انتظار نیست که نیم‌نگاهی هم به تاکتیک‌های رژیم‌چنج داشته باشد.

انتصاب آبرامز هدف آمریکا برای تغییر رژیم ایران را آشکارتر می‌کند

وبگاه نشریه «امریکن کانسرواتیو» نیز در مطلبی با عنوان «ترامپ یک نومحافظه‌کار طرفدار تغییر رژیم را به‌عنوان نماینده امور ایران منصوب کرد» به قلم «دنیل لاریسون» نوشت: با حضور الیوت آبرامز در رأس امور ایران، رئیس جمهور سیاست خود در قبال تهران را حتی بدتر از این خواهد یافت.

در ادامه مطلب آمده است: هوک به عنوان فرستاده ویژه دولت در امور ایران، هیچ موفقیتی در جلب حمایت دولت‌های دیگر برای کمپین "فشار حداکثری" علیه ایران به دست نیاورد. مذاکرات کوتاه مدت وی با متحدان اروپایی ما هیچ نتیجه‌ای نداشت.

او بیشتر به عنوان یکی از مبلغ پیشرو دولت فعالیت می‌کرد. وی مسئول دروغ‌پردازی درباره یمن، پیام‌های ویدئویی ناشیانه، ترویج جایگزینی عجیب حکومت با کوروش کبیر و روایتگر تاریخ خجالت‌آور درباره کودتای ۱۹۵۳ بود. هنگامی که او با ادعا‌های دلسوزانه مبنی بر عادی سازی روابط با تهران تلاش کرد به کاپیتان کشتی‌ها برای سرقت محموله‌های ایرانی رشوه دهد، به سرویس اطلاعاتی ما توهین کرد.

سال گذشته وی به دلیل نقشی که در بدرفتاری با سحر نوروزی زاده (که به دلیل حمایتش از برجام -که دست‌کم ناشی از تبار ایرانی وی بود هدف قصاص سیاسی در این نهاد قرار گرفت) داشت، از سوی بازرس کل وزارت خارجه مورد عتاب واقع شد.

هوک در گزارش نیویورک‌تایمز به عنوان "بازمانده" توصیف شده است، اما آن‌ها از ذکر این نکته غافل هستند که دلیل باقی ماندن وی در دولت ترامپ، ترسو بودن وی است.

شاید عجیب‌ترین بخش گزارش تایمز در مورد استعفای هوک این است که وی را به عنوان نماد تضعیف شانس دیپلماسی با ایران برجسته کرده است: «به نظر می‌رسد خروج آقای هوک ۵۲ ساله هر فرصت باقی مانده برای یک ابتکار دیپلماتیک در رابطه با ایران را قبل از پایان دوره آقای ترامپ دفن کند.»

ترامپ به دنبال راهکار‌های دیپلماتیک نیست. اما جایگزین شدن آبرامز تنها نشانگر این است که دولت ترامپ حتی نمی‌خواهد وانمود کند که به یک راه حل دیپلماتیک اهمیت می‌دهد. کمااینکه در زمانی که هوک به عنوان نماینده ویژه ایران بود، دولت تمام تلاش خود را به کار بست تا هرگونه شانس دیپلماسی واقعی با ایران را از بین ببرد. هنگامی که ترامپ جنگ اقتصادی علیه ایران را آغاز کرد، دیپلماسی با ایران از بین رفت و دفن شد و پمپئو بیانیه‌ای از ده‌ها خواسته دلخواه خود را صادر کرد.

اشتباه گزارش تایمز درباره هوک، همان اشتباهی است که بسیاری از روزنامه‌نگاران دیگر برای تبیین سیاست ترامپ درباره ایران مرتکب شده‌اند: این یک ادعای توخالی است وقتی که از ارزش مذاکرات و حسن نیت گفته می‌شود، و در عمل اقدامی مخالف آن صورت می‌گیرد.

چرا درخواست مذاکره برایان هوک با ایرانی‌ها همیشه رد می‌شد؟

به عنوان مثال ابراز علاقه هوک به دیدار با مقامات ایرانی همواره با پاسخ منفی روبرو می‌شد؛ چرا که آن را مشروط به موافقت ایران با چیز‌هایی که هرگز قبول نمی‌کرد می‌دانست.

همانطور که تقریباً دو سال پیش گفتم: تمایل دولت ترامپ برای "مذاکره" با ایران بسیار شبیه به آمادگی او برای انجام "معامله" با فلسطینی‌ها است؛ انتظار میرود طرف مقابل در ازای هیچ‌چیز امتیازات گسترده‌ای را اعطاء کند و تا زمانی که زیر بار این تحقیر‌ها نرود شدیداً مجازات خواهد شد. مقررات. جای تعجب نیست که دولت ایران هیچ علاقه‌ای به "مذاکره" وقتی‌که به معنای کاپیتولاسیون است، نداشته باشد.

سیاست ترامپ درباره ایران با برایان هوک مخرب و ورشکسته بود و عزیمت وی نیز ​​نمی‌تواند یک تلاش دیپلماتیک را که هرگز واقعی نبوده، تضعیف کند. انتصاب آبرامز به عنوان مسئول پیگیری سیاست تغییر رژیم در ایران بسیار هولناک است، اما در این مرحله به سختی جای تعجب دارد.

متأسفانه، به‌نظر می‌رسد که آبرامز نقش خود را به عنوان نماینده ونزوئلا حفظ خواهد کرد. اما گماشتن آبرامز به عنوان نماینده جدید دولت ترامپ در امور ایران، هدف کاخ سفید مبنی بر تغییر رژیم را بسیار آشکارتر و غیرقابل انکار می‌کند.

منبع: اقتصادنیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->