افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر دستگیری ۵ جوان شرور در شهرک رجائی مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) مسمومیت الکلی در مازندران ۱۳ فوتی برجای گذاشت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارویی نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، همراه با رعد و برق و وزش باد برای استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق در روز شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد

  • کد خبر: ۳۹۹۰۱
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد
پژوهشگران کانادایی با همکاری دکتر "سپیده عباسی"، دانشمند ایرانی موفق شدند به بینش‌های جدیدی در مورد ترمیم پوست پس از سوختگی شدید دست یابند.

به گزارش شهرآرانیوز، فلیپبرد در این باره نوشته است، افرادی که از سوختگی شدید و زخم‌های گسترده پوستی رنج می‌برند، معمولا باید با ظاهر بدشکل این زخم‌ها که اغلب سوزش و خارش زیادی نیز به همراه دارند، زندگی کنند. دلیل این موضوع این است که فرآیندهای ترمیم بدن، با تمرکز بر پیشگیری از عفونت و بستن فوری زخم‌ها تکامل می‌یابند؛ در نتیجه بازسازی پوست و بازیابی بافت طبیعی پوست در اولویت قرار ندارد.

 

پژوهشگران "دانشگاه کلگری" (University of Calgary) کانادا با همکاری دکتر "سپیده عباسی" (Sepideh Abbasi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه موفق شده‌اند تا گامی به سوی درک بهتر نحوه ترمیم زخم و ارائه داروهای بهتری برای این کار بردارند.

 

دکتر "جف بیرناسکی" (Jeff Biernaskie)، سرپرست این پژوهش گفت: ما گروه خاصی از "سلول‌های پیش‌ساز" (progenitor cells) را شناسایی کرده‌ایم که در غشای میانی پوست زندگی می‌کنند و ارتباط عمیقی با پوست دارند. سلول‌های پیش‌ساز، منحصر به فرد هستند زیرا می‌توانند دستخوش تقسیم سلولی شوند و سلول‌های جدیدی را برای حفظ یا ترمیم بافت‌ها تولید کنند. سلول‌های پیش‌ساز، پس از ایجاد زخم، فعال و تکثیر می‌شوند و سپس به محل زخم می‌روند تا بافت جدیدی را بسازند و جای زخم را پر کنند.

 

وی گفت: این گروه پژوهشی در یک دوره پنج ساله تلاش کردند تا بدانند چرا برخی از سلول‌های خاص پوست می‌توانند به بازسازی پوست و تولید پوست جدید بپردازند. آنها با روش‌های بسیار پیشرفته توانستند شکل‌گیری زخم و بازسازی پوست را مقایسه کنند.

 

بیرناسکی ادامه داد: ما دریافتیم اگرچه این سلول‌ها، ریشه سلولی مشابهی دارند اما ریزمحیطهایی که زخم در آنها شکل می‌گیرد، مجموعه کاملا متفاوتی از ژن‌ها را فعال می‌کنند.

 

وی افزود: ما در این پژوهش جدید نشان داده‌ایم که می‌توان محیط زخم را به وسیله داروها تغییر داد و یا ژنتیک سلول‌های پیش‌ساز را به صورت مستقیم اصلاح کرد. هر دو اقدام می‌تواند رفتار سلول‌ها را طی فرآیند ترمیم زخم تغییر دهد و بر این روند موثر باشد.

 

این پژوهش، بینش‌های مهمی را در مورد سیگنال‌های مولکولی که در فرآیند ترمیم زخم موثر هستند، نشان می‌دهد و سیگنال‌های ژنتیکی که می‌توانند بر فیبروز غلبه کنند و بازسازی پوست بزرگسالان را بهبود ببخشند، شناسایی می‌کند.

 

این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->