سومین همایش بزرگ "خانواده باشکوه" در مشهد برگزار شد | مشارکت ۵۲۵ مادر در پویش "نذر یک فرزند" طی سه سال مجازات قتل در تصادف رانندگی+ جزییات چند نکته مهم درباره بار زائران در فرودگاه‌های جده و مدینه نجات ۸ شهروند مشهدی از میان دود آتش‌سوزی (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۴۰۰ کیلوگرم مواد روانگردان شیشه اعترافات تکان دهنده درباره قتل پدر ثروتمند دادگاه رسیدگی به پرونده رستمی‌صفا برگزار شد پرونده عجیب قتل فجیع نوجوانی که در برابر شیطان مقاومت کرد گردشگری سلامت ایران در یک سال گذشته به اندازه ۲۰ سال پیشرفت کرد پدروپسر مامورنما در مشهد به دام افتادند (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کلاهبرداری با ترفند نرم افزار رایگان آموزش ارز دیجیتال (۱۲تیر ۱۴۰۳) گلابی؛ میوه‌ای مفید برای کاهش «کلسترول بد» خطر همه‌گیری بیماری تب دنگی در کشور ۵۰ درصد کودکان ایرانی بدخواب شده‌اند | ۳ فاکتور مهم شیوع ۳۶ درصدی اختلال خواب در کودکان تهرانی سرکه سیب؛ فراورده‌ای که برای کاهش وزن مفید است وزیر آموزش‌وپرورش: امسال به جذب ۱۷۶ هزار معلم نیاز داریم | واریز معوقات معلمان، در دست اقدام جزئیات اسیدپاشی در آلمان + فیلم امکان انتقال تب دنگی از طریق هر پشه به ۱۰ نفر زنانی که تابع این رژیم غذایی هستند، قلب سالم‌تری دارند توفان ۶۲۰ نفر را در سیستان‌ راهی بیمارستان کرد (۱۲ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد

  • کد خبر: ۳۹۹۰۱
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد
پژوهشگران کانادایی با همکاری دکتر "سپیده عباسی"، دانشمند ایرانی موفق شدند به بینش‌های جدیدی در مورد ترمیم پوست پس از سوختگی شدید دست یابند.

به گزارش شهرآرانیوز، فلیپبرد در این باره نوشته است، افرادی که از سوختگی شدید و زخم‌های گسترده پوستی رنج می‌برند، معمولا باید با ظاهر بدشکل این زخم‌ها که اغلب سوزش و خارش زیادی نیز به همراه دارند، زندگی کنند. دلیل این موضوع این است که فرآیندهای ترمیم بدن، با تمرکز بر پیشگیری از عفونت و بستن فوری زخم‌ها تکامل می‌یابند؛ در نتیجه بازسازی پوست و بازیابی بافت طبیعی پوست در اولویت قرار ندارد.

 

پژوهشگران "دانشگاه کلگری" (University of Calgary) کانادا با همکاری دکتر "سپیده عباسی" (Sepideh Abbasi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه موفق شده‌اند تا گامی به سوی درک بهتر نحوه ترمیم زخم و ارائه داروهای بهتری برای این کار بردارند.

 

دکتر "جف بیرناسکی" (Jeff Biernaskie)، سرپرست این پژوهش گفت: ما گروه خاصی از "سلول‌های پیش‌ساز" (progenitor cells) را شناسایی کرده‌ایم که در غشای میانی پوست زندگی می‌کنند و ارتباط عمیقی با پوست دارند. سلول‌های پیش‌ساز، منحصر به فرد هستند زیرا می‌توانند دستخوش تقسیم سلولی شوند و سلول‌های جدیدی را برای حفظ یا ترمیم بافت‌ها تولید کنند. سلول‌های پیش‌ساز، پس از ایجاد زخم، فعال و تکثیر می‌شوند و سپس به محل زخم می‌روند تا بافت جدیدی را بسازند و جای زخم را پر کنند.

 

وی گفت: این گروه پژوهشی در یک دوره پنج ساله تلاش کردند تا بدانند چرا برخی از سلول‌های خاص پوست می‌توانند به بازسازی پوست و تولید پوست جدید بپردازند. آنها با روش‌های بسیار پیشرفته توانستند شکل‌گیری زخم و بازسازی پوست را مقایسه کنند.

 

بیرناسکی ادامه داد: ما دریافتیم اگرچه این سلول‌ها، ریشه سلولی مشابهی دارند اما ریزمحیطهایی که زخم در آنها شکل می‌گیرد، مجموعه کاملا متفاوتی از ژن‌ها را فعال می‌کنند.

 

وی افزود: ما در این پژوهش جدید نشان داده‌ایم که می‌توان محیط زخم را به وسیله داروها تغییر داد و یا ژنتیک سلول‌های پیش‌ساز را به صورت مستقیم اصلاح کرد. هر دو اقدام می‌تواند رفتار سلول‌ها را طی فرآیند ترمیم زخم تغییر دهد و بر این روند موثر باشد.

 

این پژوهش، بینش‌های مهمی را در مورد سیگنال‌های مولکولی که در فرآیند ترمیم زخم موثر هستند، نشان می‌دهد و سیگنال‌های ژنتیکی که می‌توانند بر فیبروز غلبه کنند و بازسازی پوست بزرگسالان را بهبود ببخشند، شناسایی می‌کند.

 

این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->