توضیحاتی در مورد تخصیص ارز دارویار در سال ۱۴۰۴ تغییر فرمول اضافه کاری پرستاران در شورای عالی حقوق تصادف در جاده مشهد- تربت حیدریه ۶ مصدوم برجای گذاشت (جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳) مرگ فجیع جوان ۲۳ ساله بر اثر متلاشی‌شدن خودرو ۲۰۷ (۱۸ آبان ۱۴۰۳) آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان مشکینی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تلاش مجلس برای ارتقای معیشت بازنشستگان و تامین امنیت شغلی کارگران فرمول دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چگونه محاسبه می‌شود؟ آتش‌سوزی یک واحد تجاری در خیابان شریعتی مشهد تصادف دو دستگاه پراید در سبزوار چهار مصدوم بر جای گذاشت (۱۸ آبان ۱۴۰۳) ماندگاری توده هوای سرد در خراسان‌رضوی اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس
سرخط خبرها

کرونا کی و چگونه به ایران آمد؟

  • کد خبر: ۳۹۹۸۲
  • ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
کرونا کی و چگونه به ایران آمد؟
نتایج یک مطالعه نشان داد که بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است و به استان‌های دیگر کشور گسترش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک مطالعه نشان داد که بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است و به استان‌های دیگر کشور گسترش یافته است.

شناسایی عوامل جغرافیایی موثر بر شیوع کووید ۱۹ می‌تواند در سیاست‌گذاری بهداشتی جامعه مبنی بر کنترل روند شیوع این ویروس موثر باشد. به همین خاطر مهدی بازرگان و مصطفی امیرفخریان، پژوهشگران جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد، با انجام مطالعه‌ای شیوع ویروس کرونا در کشور را از منظر جغرافیایی مورد بررسی قرار داده‌اند.


در این پژوهش از آمارهای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا (۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر) در ۳۱ استان‌ کشور در بازه زمانی سوم اسفند ۱۳۹۸ تا سوم فروردین ۱۳۹۹ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزارهای ArcGIS و GeoDa صورت گرفت.

 

در تمام استان‌های کشور تعداد مردان مبتلا بیشتر است


بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد که در تمام استان‌های کشور تعداد مردان مبتلا به ویروس کرونا، نسبت به زنان بیشتر است. در بازه زمانی این مطالعه، به طور میانگین ۵۰.۸۱ درصد از مبتلایان مرد و ۴۹.۱۹ درصد زن بودند. در بین استان‌های کشور تنها در استان بوشهر ۵۳.۴ درصد از مبتلایان را مردان و ۴۶.۶ درصد را زنان تشکیل می‌دادند.


طبق داده‌های به‌دست‌آمده، به طور متوسط ۲۱.۹۳ درصد از مبتلایان به این بیماری در گروه سنی ۰-۱۲ سال، ۱۱.۲ درصد در گروه سنی ۱۳-۲۰ سال، ۵۰.۱۹ درصد در گروه سنی ۲۱-۵۰ سال و ۱۶.۶۸ درصد در گروه سنی بیشتر از ۵۰ سال قرار دارند. بنابراین گروه سنی ۲۱ تا ۵۰ سال بیشترین درصد مبتلایان کووید ۱۹ هستند.


استان سیستان و بلوچستان در گروه سنی ۰-۱۲ سال و ۱۳-۲۰ سال به ترتیب با ۳۴.۴ و ۱۵.۳ درصد بیشترین تعداد مبتلا در این گروه‌های سنی را دارد. همچنین استان البرز با ۵۳.۷ درصد و استان گیلان با ۲۴.۱ درصد بیشترین آمار را در گروه سنی بیشتر از ۵۰ سال دارند.


بر اساس یافته‌های این مطالعه، فاصله مکانی مهم‌ترین عامل گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور است که با تردد و جابه‌جایی بین استان‌های کشور، فاصله مکانی کاهش یافته و ویروس کرونا از کانون به پیرامون انتشار یافته است.


طبق این بررسی‌ها بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است. تا شعاع فاصله ۳۸۳ کیلومتری گسترش ویروس روند صعودی داشته؛ اما از فاصله ۷۶۲ کیلومتری به بعد، انتشار ویروس کرونا به دلیل افزایش فاصله مکانی و کاسته شدن از تراکم جمعیت به تدریج کم شده است.


این محققان می‌گویند: «یکی از مهم‌ترین عوامل انتشار فضایی ویروس کرونا در کشور، تمرکزگرایی توزیع جمعیت در نواحی پیرامون استان تهران است. به دلیل انباشت سرمایه و توسعه بخش‌های خدماتی و صنعتی در تهران و استان‌های همجوار، تراکم جمعیت در این قسمت از کشور زیاد است و همین عامل موجب انتشار و گسترش شیوع این بیماری شده است».


با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در بازه زمانی اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند: «در درجه اول باید با استفاده از همکاری مردم و سپس استفاده از توان علمی کشور به ویژه کادر پزشکی، نیروهای انتظامی و امنیتی، جغرافیدانان، روان‌شناسان و ... از ادامه روند کنونی این بیماری در کشور جلوگیری کرد».


نتایج این مطالعه شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تحلیل جغرافیایی اپیدمیولوژی کووید-۱۹ در ایران با رویکرد تحلیل اکتشافی داده‌های مکانی» در دوماه‌نامه «طب نظامی»، وابسته به دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه ­الله (عج) منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->