هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد هشدار پاوز به کاربران: امتیازات خود را قبل از اسنپ شات برگردانید! + آموزش و تاریخ بزرگ‌ترین شکست‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴ بالاخره تاریخ لیست بازی شکست خورده «تپ سواپ» مشخص شد! اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد
سرخط خبرها

کوتوله؛ کوچکترین پستاندار ایران در سرخس مشاهده شد

  • کد خبر: ۴۱۰۹
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۳
کوتوله؛ کوچکترین پستاندار ایران در سرخس مشاهده شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: گونه حشره خور کوتوله به عنوان کوچکترین پستاندار ایران توسط محیط‌بانان سرخس در منطقه حفاظت شده جنگل خواجه برای نخستین‌بار دراین منطقه به صورت مستند ثبت و رکورد شد.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ایسنا، تورج همتی با بیان اینکه، این‌گونه بعد از انتقال به بانک ژن استان و تهیه نمونه بافت، در زیستگاه اصلی رهاسازی شد، افزود: «حشره خوار کوتوله با نام علمی Suncus etruscus به عنوان کوچکترین پستاندار شب‌گرد و قلمروطلب شناخته شده است».

وی گفت: طول عمر این‌گونه که حداکثر ۲.۵ گرم وزن دارد، حدوداً ۱۵ ماه است و به لحاظ وضعیت حفاظتی در طبقه «کمترین نگرانی» (LC) در فهرست سرخ IUCN قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: حدوداً چهار سال قبل این‌گونه در شهرستان کلات نیز به ثبت رسیده بود و با مستندسازی حضور آن در سرخس، این منطقه نیز به فهرست پراکنش این پستاندار افزوده شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین از ثبت حضور گونه‌ای خزنده به نام گکوی پلنگی ترکمنی در شهرستان نیشابور خبر داد و گفت: این‌گونه که نخستین‌بار قریب ۱۵ سال پیش در منطقه بزنگان به ثبت رسید و پس از آن حدوداً ۵ سال پیش در منطقه ابوچناری شهرستان جغتای مشاهده شد، به‌تازگی توسط یکی از طبیعت دوستان روستای جوز درنیشابور تصویر برداری و شناسایی شده است.
همتی ادامه داد: گکوی پلنگی ترکمنی با نام علمی Eublepharis macularius از راسته پولک‌داران، زیر راسته مارمولک‌ها و تیره جکو‌ها بوده و عمدتاً در مناطق نیمه‌بیابانی و کوهپایه‌ها، در سراشیبی‌ها و تپه‌های سنگلاخی با پوشش گیاهی درختی یا بوته‌ای پراکنده زیست می‌کند و پیش از این در کوه‌های کپه داغ و شمال شرق ایران گزارش شده بود.
وی در ارتباط با عادات و رفتار این‌گونه اظهار کرد: گکوی پلنگی ترکمن معمولاً شب‌ها فعالیت می‌کند و اغلب از حشرات و عنکبوتیان و گاهی مهره‌داران کوچک تغذیه می‌کند و فصل تخمگذاری آن عموماً خرداد یا تیر ماه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->