آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

آیا در روز‌های کرونایی باید به واکسن آنفلوانزا پناه ببریم؟

  • کد خبر: ۴۱۴۲۴
  • ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
آیا در روز‌های کرونایی باید به واکسن آنفلوانزا پناه ببریم؟
برخی نگران هستند که در پاییز به‌طور هم‌زمان به کرونا و آنفلوانزا دچار شوند و سلامتی‌شان بیش از پیش به خطر بیفتد.قطعا این واکسن روی ابتلا به ویروس کرونا تأثیر ندارد، حتی تضمینی برای نگرفتن آنفلوانزا هم نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، ترس از کرونا کم بود که با نزدیک شدن پاییز، ترس از آنفلوانزا هم از راه رسیده است. برخی نگران هستند که در پاییز به‌طور هم‌زمان به کرونا و آنفلوانزا دچار شوند و سلامتی‌شان بیش از پیش به خطر بیفتد. این نگرانی در صحبت‌ها و اقدامات مسئولان وزارت بهداشت هم به چشم می‌خورد. اولین اقدام برای جلوگیری از چنین سناریویی واردات واکسن آنفلوانزاست، آن هم شش‌برابر مقداری که سال قبل به کشور وارد شده است. قطعا این واکسن روی ابتلا به ویروس کرونا تأثیر ندارد، حتی تضمینی برای نگرفتن آنفلوانزا هم نیست. اگر از پزشکان متخصص بپرسید، بعضی‌ها این واکسن را توصیه می‌کنند و برخی درباره کارایی آن نظری ندارند. این واکسن فقط احتمالا ابتلا به انواع رایج آنفلوانزا را کم می‌کند. افرادی هستند که با استفاده از واکسن در طول پاییز به آنفلوانزا مبتلا نشدند و افرادی هم هستند که باوجود دریافت واکسن بیمار شده‌اند. موضوع مهمی که مردم باید به آن توجه کنند، این است که با شروع پاییز و شیوع آنفلوانزا باید به مسائل بهداشتی بیشتر توجه کنند و سعیشان بر این باشد که در خانه بمانند. ویروس آنفلوانزا مانند کرونا به‌راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. آنفلوانزا از طریق تماس با سطوح آلوده به ویروس انتقال پیدا می‌کند و افراد بیمار می‌توانند یک روز قبل از شروع علائم تا ۷ روز بعد از شروع علائم بیماری ناقل باشند. کودکان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف هم ممکن است تا ۲۱روز آلوده‌کننده باشند. در چنین شرایطی شستن دست‌ها، نمالیدن آن‌ها به دهان و بینی و چشم و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، ساده‌ترین کار‌هایی است که می‌توانند ما را از شر کرونا و آنفلوانزا به‌طور هم‌زمان حفظ کنند.

اما یک سؤال مهم این است که چه افرادی بهتر است سراغ این واکسن بروند و چه کسانی نباید. کیانوش جهانپور، سخن‌گوی سازمان غذا و دارو، درباره این واکسن و افرادی که این دارو به نیت استفاده آن‌ها وارد کشور شده است، این‌طور توضیح داده است: «حداقل ۳تا۶ برابر سال‌های گذشته از این واکسن وارد خواهیم کرد. بخشی از آن مخصوص گروه‌های پرخطر است که از طریق وزارت بهداشت در مراکز بهداشت استان‌ها و شهرستان‌ها توزیع می‌شود و ۵میلیون دوز باقی‌مانده نیز در شبکه دارویی کشور توزیع خواهد شد و با تجویز پزشکان بر اساس اولویت به بیماران پرخطر، خردسالان و کهن‌سالان و بیماران مزمن و دچار نقص ایمنی تزریق خواهد شد. امسال اولین سالی است که ما با شرایط سخت‌تری روبه‌رو هستیم؛ بنابراین اولویت مصرف این دارو با خردسالان و کهن‌سالان، مادران باردار، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و شاغلان نظام سلامت و کادر پزشکی است.»
 
طبق توصیه پزشکان، اگر بیماری خاصی دارید، قبل از تزریق واکسن آنفلوانزا با پزشک مشورت کنید و افراد دارای حساسیت و آلرژی که نیازمند دریافت واکسن هستند، باید در مراکزی اقدام به واکسیناسیون کنند که امکانات و تجهیزات کافی برای احیا دارند. افرادی هم که به تخم‌مرغ حساسیت شدید دارند یا مبتلا به یک بیماری حاد با یا بدون تب هستند و افرادی که قبلا در زمان دریافت واکسن آنفلوانزا حساسیت نشان داده‌اند، نباید این واکسن را بزنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->