ترکیه پس از ۴ سال از ایران نفت وارد کرد علت افزایش قیمت طلا در بازار چیست؟ (۱۰ تیرماه ۱۴۰۳) قیمت امروز انواع گوشی‌های آیفون، سامسونگ و شیائومی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) چرا دامنه نوسان یکسان برای بازار‌ها در نظر گرفته شد؟ ریزش ۲۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۰ تیر ۱۴۰۳) کشف ۱۱ هزار و ۷۰۰ انشعاب غیرمجاز در مشهد ظرف یک سال گذشته چرا مرحله سوم واریز سود سهام عدالت به ۱۴۰۳ موکول شد؟ آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی املاک اجاری اشخاص حقیقی اعلام شد وزیر صمت: خودروسازان انتقادپذیر باشند | فعالیت ۳۷ شرکت خودرویی در کشور نحوه دریافت وام خرید کالای ۱۵۰ میلیون تومانی بانک رفاه کارگران + شرایط و مدارک لازم کاهش مزایای مزدی؛ سنوات پایان خدمت کارگران چقدر است؟ هر گرم طلا ۳.۵ میلیون تومان و دلار ۶۲ هزار تومان | قیمت طلا، سکه، ارز و ارز دیجیتال (۱۰ تیر ۱۴۰۳) افزایش ۸درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست سال جاری از عرضه‌اولیه امروز جا نمانید | زمان ثبت سفارش مشخص شد (۱۰ تیر ۱۴۰۳) نرخ‌نامه مصوب مراکز حمل‌ونقل درون‌شهری در مشهد اعلام شد + جدول (۱۰ تیر ۱۴۰۳) دارندگان دسته‌چک بخوانند | زمان حذف چک کاغذی مشخص شد بررسی افزایش یا کاهش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) | لاماری ایما ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان ماینر غیرمجاز معرفی کنید؛ جایزه بگیرید | سقف پاداش چقدر است؟ جزئیات و نحوه سفارش و خرید سکه از مرکز مبادله | حداکثر میزان خرید چقدر است؟ امحای فنی ۹۰۰ ماینر در خراسان‌رضوی طی یک ماه گذشته قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) | خانواده پژو گران شد «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»؛ مردم چه کاری باید انجام دهند؟ لزوم رعایت سقف افزایش ۲۵ درصدی اجاره | صاحب‌خانه‌ها چگونه تنبیه و تشویق می‌شوند؟ درآمد‌های ارزی در بهار سال جاری، به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن خراسان رضوی هر شانه تخم‌مرغ ۱۰۹ هزار تومان شد + جدول (۱۰ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

سردرگمی مردم در مقابل جریمه‌های اقساط تعویق شده

  • کد خبر: ۴۲۰۳۷
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
سردرگمی مردم در مقابل جریمه‌های اقساط تعویق شده
مردم درخواست کمکی از بانک‌ها در زمان کرونا نداده بودند، اما بانک‌ها خودشان پیشنهاد تعویق اقساط دادند، ولی اقساط را از حساب‌ها کسر کردند و بعد از پایان دوره خواستار دریافت یکجای تمام اقساط شدند، مردم را جریمه و حتی تهدید کردند، به ضامن‌ها اطلاع دادند و با آبروی آن‌ها بازی کردند، بانک مرکزی هم فقط به چند اطلاعیه اکتفا کرد و مردم در بین تخلف بانک‌ها رها شدند.
به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای تعویق اقساط وام‌های قرض الحسنه اشخاص بعد از گذشت چند ماه تمام نشد و هر بار اتفاق تازه‌ای برای صاحبان وام‌هایی می‌افتد که با اعتماد به دستور العمل بانک مرکزی و اعلام بانک‌ها نسبت به عدم پرداخت اقساط اقدام کردند.

جریان از زمانی شروع شد که با شیوع ویروس کرونا و افزایش هزینه‌ها، بانک مرکزی در اسفند ماه در راستای کمک به مشتریان شبکه بانکی طرح‌هایی ارائه کرد که از جمله آن‌ها تعویق سه ماه اقساط وام کسب و کار‌های کوچک و همچنین وام قرض الحسنه تمامی اشخاص به مدت سه ماه از اسفند تا اردیبهشت بود.

مردم که تحت فشار مالی قرار داشتند از این اتفاق استقبال کرده و با طی فرآیندی با اعتماد به ابلاغیه بانک مرکزی قسط پرداخت نکردند، قرار بود از اسفند تا پایان اردیبهشت ماه هیج قسطی از صاحبان وام‌های قرض الحسنه اشخاص کسر یا از آن‌ها دریافت نشود و بدون هیچ جریمه‌ای به پایان دوره منتقل شود. ولی برعکس آن در اغلب بانک‌ها اتفاق افتاد. به غیر از چند بانکی که با اطلاع رسانی به مشتریان خود قسطی کسر نکرده یا جریمه‌ای را شامل آن نکردند تقریبا اغلب بانک‌ها هر کدام به نوعی خلاف مقررات تعیین شده از سوی بانک مرکزی حرکت کردند.

در همان اسفنداقساط از حساب کسانی که پولی در حسابشان بود، کسر شد. همتی - رئیس کل بانک مرکزی - گفت که این خلاف مقررات است و باید اقساط به حساب‌ها برگردد، اما چنین اتفاقی نیفتاد.

بعد از آن، سه ماه گذشت و باید اقساط از خرداد ماه از سر گرفته می‌شد، اما اتفاق جالب تری افتاد، بانک‌ها نه نت‌ها خواستار دریافت قسط خرداد بلکه سه ماه معوق هم شدند و در ادامه مشتری را تهدید به پیگیرد قانونی کرده و از آن جریمه گرفتند.

به هر حال شرایط به گونه‌ای پیش رفت که صاحب وام قرض الحسنه که اغلب وام با مبلغ پایین، اما اقساط بالای یک میلیون است با خواسته پرداخت حداقل سه یا چهار میلیون به صورت یکجا به همراه جریمه مواجه شد و در حالی کاری از دست مشتری بر نمی‌آمد که بانک مرکزی در این بین فقط اطلاعیه داد در حال پیگیری است و قسط را نپردازید.

مشتریان بانک باز هم به اعلام بانک مرکزی اعتماد کرده و فقط قسط خرداد به بعد را پرداخت و برای معوق دست نگه داشتند تا شاید مسئولان نظارتی بانک مرکزی کاری کنند، اما باز هم اتفاقی نیفتاد و گزارش میدانی ایسنا از این حکایت دارد که بانک‌ها صاحبان این وام‌ها ها تحت فشار قرار داده و در کنار تهدید قضایی با ضامن آن‌ها تماس گرفته و خواستار پرداخت اقساط شده اند.

بانک مرکزی جریمه مارا می‌دهد؟

مشتریان و صاحبان چنین وام‌های می‌گویند آبروی ما پیش ضامن‌ها رفته است در حالی که به حرف بانک مرکزی اعتماد کردیم که اعلام کرد اقساط را نپردازید و فقط یک ماه خرداد را بپردازید آیا جریمه‌ای که شامل آن شدیم را بانک مرکزی می‌پردازد؟

در هر صورت اتفاق خوبی در شبکه بانکی نیفتاد و با وجود ظاهری خوشایندی که برای کمک و حمایت از مردم داشت، ولی در نهایت به ضرر مردم و با دریافت جریمه به سود بانک‌ها تمام شد. اکنون با این رفتار اعتماد مردم به بانک‌ها که همواره یکی از چالش‌ها بوده بیش از گذشته خدشه دار شده است، زیر سوال رفته است و از سوی دیگر بدهکار چند میلیونی به بانک‌ها شدند جریمه هم باید بپردازند. اینکه چه کسی در این میان پاسخگو باشد مشخصا بانک مرکزی است که با وجود وعده‌هایی که برای رسیدگی داد دیگر خبری از آن نشد و مردم ماندند و یک بدهی به شبکه بانکی و پرداخت به جای چندین میلیونی در شرایط سخت اقتصادی موجود.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->