وعده وزیر دفاع جدید انگلیس : کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین افزایش می یابد مخبر بر ثبت ویژگی‌های مدیریتی شهید رئیسی به‌ عنوان الگوی عملی برای اداره کشور تاکید کرد زخمی شدن فرمانده گردان ۵۲ ارتش صهیونیستی در رفح سید حسن نصرالله: با اراده بالا به حمایت از فلسطین می‌پردازیم ۳ زخمی در حمله عربستان به خاک یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین حمله هوایی حزب‌الله لبنان به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) جهانگیری در دفتر رئیس جمهور منتخب حضور یافت سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان به گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه دولت چهاردهم واکنش نشان داد نخست وزیر انگلیس: به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی حق انکارناپذیر فلسطینیان است لفاظی‌های جدید نتانیاهو همزمان با التماس مقامات صهیونیست برای توافق با حماس روحانی با رئیس جمهور منتخب دیدار کرد ابوعبیده: سرنوشت اسرای صهیونیست، بازیچه دست نتانیاهو شده‌است قالیباف با رئیس‌جمهور منتخب دیدار کرد معترضان صهیونیست، مهمترین خیابان‌ تل‌آویو را بستند لاوروف: موشک‌های اوکراینی بدون کمک آمریکا راه به جایی ندارند محورهای رایزنی نخست‌وزیر جدید انگلیس با نتانیاهو درخواست دموکرات‌ها از بایدن برای کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی افشاگری رهبر انصارالله درباره نظام آموزشی عربستان و امارات ظریف: برای پست گرفتن نیامده‌ام رئیس‌جمهور منتخب باید از نمایندگی مجلس استعفا دهد؟
سرخط خبرها

نگاهی به نتایج انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی

  • کد خبر: ۴۴۳۶۳
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
نگاهی به نتایج انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی
روز گذشته ۲ مهر ۱۳۹۹، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، از برگزاری نشست انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی به‌عنوان فراکسیون اکثریت مجلس، خبر داد که طی آن محمدباقر قالیباف با اتفاق آرا به‌عنوان رئیس فراکسیون و حجج‌اسلام سیدمحمدرضا میرتاجدالدینی و نصرا... پژمانفر به‌ترتیب به‌عنوان نایب رئیس اول و دوم انتخاب شدند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ روز گذشته ۲ مهر ۱۳۹۹، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، از برگزاری نشست انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی به‌عنوان فراکسیون اکثریت مجلس، خبر داد که طی آن محمدباقر قالیباف با اتفاق آرا به‌عنوان رئیس فراکسیون و حجج‌اسلام سیدمحمدرضا میرتاجدالدینی و نصرا... پژمانفر به‌ترتیب به‌عنوان نایب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. همچنین عباس گودرزی، سیدجلیل میرمحمدی و معصومه پاشایی به‌عنوان دبیران، احمد نادری به‌عنوان کارپرداز هیئت‌رئیسه و مجتبی یوسفی به‌عنوان سخن‌گوی هیئت رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی برگزیده شدند. هیئت‌رئیسه و فراکسیون انقلاب اسلامی از هفته جاری، کار خود را آغاز خواهند کرد و مهم‌ترین دستور کار این فراکسیون، برگزاری جلسه شورای مرکزی و جمع‌بندی درباره وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است که نشست رأی اعتماد آن در روز سه‌شنبه هفته آینده در صحن علنی برگزار می‌شود.

انتخاب قالیباف به‌عنوان ریاست فراکسیون انقلاب اسلامی یا به‌عبارتی فراکسیون اکثریت مجلس در شرایطی صورت می‌گیرد که ۱۵ خرداد، ولی اسماعیلی، نماینده گرمی و مغان و عضو هیئت اجرایی فراکسیون نیرو‌های مردمی انقلاب، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرده بود: «براساس اساسنامه جدید، رئیس مجلس و نواب حق شرکت در انتخابات شورای مرکزی به‌عنوان کاندیدای هیئت‌رئیسه فراکسیون را ندارند و به عبارتی رئیس فراکسیون به‌عنوان رئیس بزرگ‌ترین فراکسیون سیاسی کشور در امورات مجلس با رئیس مجلس هم‌افزایی خواهند داشت». بااین‌حال، اسماعیلی یک ماه بعد یعنی ۱۵ مرداد، با تغییر نظر در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «فراکسیون نیرو‌های مردمی انقلاب یکشنبه هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهد که ۶۴نفر به‌عنوان شورای مرکزی و از این تعداد ۷نفر به‌عنوان هیئت‌رئیسه انتخاب خواهند شد. دکتر قالیباف نیز برای ریاست فراکسیون اکثریت مجلس نامزد می‌شوند».
 
توضیح آنکه اعضای شورای مرکزی فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب که پیش‌تر قالیباف را با اتکا به جایگاه ریاستش بر مجلس پس از آنکه موفق به اخذ آراء لازم برای عضویت در شورای مرکزی این فراکسیون نشده بود، به‌عنوان عضو حقوقی شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس معرفی کردند، در آخرین اقدام خود قید و بند درنظرگرفته‌شده در اساسنامه را اصلاح کردند تا مسیر پیش روی قالیباف هموارتر از گذشته شود. تا پیش از این اساسنامه این فراکسیون با الهام از سازوکار انتخاب اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس تأکید کرده بود که اعضای هیئت‌رئیسه نمی‌توانند در انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون اکثریت مجلس کاندیدا شوند، اما در جدیدترین اصلاحات صورت‌گرفته این محدودیت شامل حال رئیس مجلس نمی‌شود و فقط سایر اعضای هیئت‌رئیسه را دربر‌می‌گیرد.
 
ریاست فراکسیون نیرو‌های انقلاب اسلامی در مجلس از قرار معلوم و حداقل تا یک‌سال آینده، آخرین زمین رقابت اصولگرایان است؛ رقابتی که علاوه‌بر تعیین وزن به‌اصطلاح ژنرال‌های منتهی‌الیه دست راست سیاست ایران که موفق به کسب جواز حضور در پارلمان شده‌اند، تأثیر بسزایی بر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می‌گذارد. توضیح آنکه کسب بدون زحمت و بدون رقیب جدی کرسی ریاست این فراکسیون توسط قالیباف، حکایت از آن دارد که خرده جریان‌های اصولگرای حاضر در پارلمان یا با یکدیگر به سازش نسبی رسیده‌اند یا قالیباف توانسته است گروه‌های مختلف اصولگرا را با خود همراه کند و از رقبا پیشی بگیرد. اکنون، اختیارات قالیباف با تصاحب کرسی ریاست فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب بیش از گذشته خواهد شد و عملا تمام کنش‌ها و واکنش‌های صورت‌گرفته در بهارستان را زیرنظر شخص خود خواهد داشت.
 
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر درک خواهد شد که بدانیم اردیبهشت امسال، در زمانی‌که زمزمه‌های قطعی‌شدن ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم در بهارستان مطرح بود، برخی از چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری و محمود احمدی‌نژاد، به گفته محمود احمدی‌بیغش، نماینده مردم شازند، در طرح «اصلاح ساختار مجلس» به دنبال کاهش قدرت رئیس مجلس و کنترل قدرت مانور او بودند. در تحلیل همین چشم‌انداز موردنظر برخی از نمایندگان، محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصولگرا، اعلام کرد که «اصولگرایان می‌خواهند قالیباف را از رئیس مجلس به مبصر مجلس تبدیل کنند. آن‌ها پیش‌تر هم اقدامات دیگری برای محدودسازی شهرداری سابق تهران انجام داده بودند».
 
با علم به آنچه در روز‌های نخست مجلس درجریان بوده و آنچه در این چند ماه گذشته است، به نظر می‌رسد که ریاست قالیباف بر فراکسیون اکثریت مجلس، پس از تلاش‌های چندین‌ماهه، گام نهایی تثبیت موقعیت وی در مجلس دربرابر سایر رقباست؛ وضعیتی که دربرابر رقبای قدرتمند و صاحب‌نفوذ در بهارستان، آسان به دست نیامده است و به قالیباف کمک می‌کند تا برای هر کنش سیاسی در آینده، با خیالی آسوده‌تر گام بردارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->