تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سقوط نرخ دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

  • کد خبر: ۴۵۳۹۲
  • ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۵
سقوط نرخ دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
احمدمجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی گفت: هیچ اطمینانی نمی‌توان نسبت به کاهش نرخ ارز در شرایط فعلی داشت. تقاضا در بازار ارز بیشتر شده چرا که برخی از بورس خارج شده‌اند و در بازار ارز، سکه و مسکن سرمایه‌گذاری می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، این هفته دلار با ۳.۹ درصد بازدهی به مرز مقاومتی ۳۰ هزارتومان رسید. اگر چه طی روز‌های اخیر و حتی چند هفته اخیر دلار در بازار آزاد وارد کانال قیمتی جدیدی شده، اما صرافی ملی همچنان در اعلام این نرخ برای شاخص بازار ارز مقاومت می‌کند و دلار در این صرافی در کانال ۲۸ هزار تومان مانده است.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ظهر جمعه در صفحه اینستاگرام خود به افزایش قیمت ارز اشاره کرده و اخباری که بعد از طرح مکانیزم ماشه درباره قطع کامل ارتباط نظام مالی ایران مطرح شده را عامل ایجاد تاثیر روانی منفی بر بازار خوانده است.

همچنین او بار دیگر حرف ارز‌های مسدود شده ایران را به میان کشیده و نوشته: «خبر‌های مثبتی از منابع مسدودی دارم»، اما در ادامه مثل همیشه هیچ توضیحی در این باره ارائه نداده است. در ادامه نیز به روند عرضه و معاملات حواله‌های ارزی در بستر نیما اشاره کرده و وضعیت آن در سه ماه اخیر را بسیار بهتر خوانده است. ضمنا او در نهایت تاکید کرده که این مسائل به مرور تاثیر خود را در نرخ‌های بازار نشان خواهد داد.

با این که حرف درمانی مدت‌هاست تاثیری روی بازار ارز ندارد و مردم اعتماد خود به وعده‌های بی‌پشتوانه مسئولان از دست داده‌اند، آیا باز هم می‌توان منتظر کاهش نرخ ارز بود؟

احمدمجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی، در پاسخ به سوال تجارت‌نیوز می‌گوید: عوامل مختلفی در دو ماه اخیر موجب افزایش نرخ ارز شد که بخشی داخلی و بخشی خارجی بود. افزایش نقدینگی که ریشه در کسری بودجه دولت دارد، تقاضا را افزایش داده است. از طرفی دسترسی به منابع ارزی نداشتیم و بخشی از تقاضای واردکنندگان به ناچار از بازار غیررسمی تامین شد. همچنین از نظر بین‌المللی در شرایط خوبی نیستیم و هر چند روز یک بار خبر تحریم جدیدی را می‌شنویم. تحریم‌ها هر بار نقل و انتقالات ارزی را دشوارتر می‌کند و صادرات و واردات را با مشکل مواجه می‌کند.

به گفته او منشا اصلی تقاضا در بازار ارز ما به سفته‌بازان نیز باز می‌گردد همچنین با توجه به کاهش تقاضا در بورس و خروج بخش زیادی از منابع، قسمتی از منابع بورسی طبیعتا به سمت بازار ارز رفته و بر افزایش قیمت‌ها دامن زده است.

شوک جدید ارزی در راه است؟

این کارشناس اخباری که در چند روز اخیر درباره اعمال تحریم جدیدی که از سوی آمریکا برای ۱۲ بانک ایرانی را یادآور شده و می‌گوید: این موضوع ممکن است شوک جدیدی به بازار ارز وارد کند.

آن طور که مجتهد می‌گوید برای کاهش قیمت ارز باید جلوی رشد نقدینگی گرفته شود، اما از طرفی نیاز‌های دولت به جهت کاهش شدید درآمد‌های نفتی باید پوشش داده شود. اوراق به اندازه‌ای کمک کرده، اما در شرایط فعلی هزینه‌های دولت بسیار بالاست و مجبور به استقراض مستقیم و غیر مستقیم است.

او توضیح می‌دهد: دولت‌هایی که در سال آخر هستند سعی می‌کنند، مردم را راضی نگه دارند. هم اکنون پروژه‌هایی هستد که دولت قول اتمام آن را داده، اما با کسری مواجه است. کرونا تعداد بیکاران را به‌شدت افزایش داده است و دولت مجبور است با انواع یارانه‌ها هزینه‌ها را پوشش دهد. مجلس نیز دائم سعی دارد از خود ابتکار عمل نشان دهد و دائم هزینه‌های دولت را از این طریق بالا می‌برد. تمام این موارد استقراض را روز به روز بیشتر می‌کند.

ریزش موقتی در انتظار دلار؟

مجتهد تاکید می‌کند: هیچ اطمینانی نمی‌توان نسبت به کاهش نرخ ارز در شرایط فعلی داشت. تقاضا در بازار ارز بیشتر شده چرا که برخی از بورس خارج شده‌اند و در بازار ارز، سکه و مسکن سرمایه‌گذاری می‌کنند. این چند ماهی که خریداران خرد بازار از بورس خارج شده‌اند حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان منابعشان سرگردان شده است، به نظر می‌رسد بخشی از آن سر از بازار ارز درآورده است. به گفته او انتخابات آمریکا می‌تواند بر بازار ارز تاثیر بگذارد.

از سویی دیگر کامبیز افسری، فعال بازار ارز، درباره آینده بازار ارز می‌گوید: یک ریزش خواهیم داشت. هر زمان که قیمت‌ها به صورت شارپی بالا برود، یک ریزش در پی خواهد داشت. البته زمان این ریزش مشخص نیست. این ریزش حداقل سه تا چهارهزار تومان خواهد بود. این یک قانون است در بازار ارز که وقتی قیمت به این شکل بالا می‌رود، عده‌ای فروشنده می‌شوند و یک دفعه قیمت ریزش پیدا می‌کند. البته این به آن معنا نیست که ریزش قیمت دائمی است، بلکه موقتی است و به زودی باز خواهد گشت. البته او باور دارد که زمان این ریزش نامعلوم است و در حال حاضر پیش‌بینی ارز برای کوتاه مدت ممکن نیست.

منبع: تجارت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->