قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

ماسکی که با ایجاد گرما "ویروس کرونا" را غیرفعال می‌کند

  • کد خبر: ۴۷۷۴۲
  • ۰۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
ماسکی که با ایجاد گرما
محققان موسسه "ام.آی.تی" در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان موسسه "ام.آی.تی" در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است.

به نقل از تک اکسپلوریست، استفاده از ماسک صورت یکی از اقدامات مهم در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا و یا به نوعی محدود کردن شیوع ویروس کرونا است. استفاده از ماسک صورت برای جلوگیری از ابتلا به ویروس در مکان‌های عمومی و به ویژه در مواردی که فاصله گذاری امکان پذیر نیست، اجباری است.

اخیرا محققان موسسه ام آی تی گامی مهم در این جهت برداشته‌اند و امیدوارند که بتوانند ماسکی ایجاد کنند که ویروس‌ها را با استفاده از گرما غیرفعال کند. آنها می‌خواهند یک ماسک قابل استفاده مجدد مجهز به یک شبکه مش مسی گرم شده بسازند.

شبکه مسی توسط نئوپرین احاطه خواهد شد. نئوپرین ماده‌ای عایق است که مانع از گرم شدن بیش از حد ساختار بیرونی ماسک می‌شود.

ایده این ماسک اینگونه است که همانطور که کاربر ماسک را می‌پوشد و عملیات دم و بازدم را انجام می‌دهد، هوا به طور مکرر از طریق شبکه عبور می‌کند و هرگونه ذره ویروسی در هوا با شبکه و دمای بالا کند و غیرفعال می‌شود. چنین ماسکی می‌تواند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و افراد در شرایطی مانند اتوبوس شلوغ که دستیابی به فاصله اجتماعی چالش برانگیز است، مفید باشد.

مفهوم این ماسک کاملاً جدید است و به جای اینکه در درجه اول ویروس را مسدود کند، به ویروس اجازه می‌دهد از ماسک عبور کند؛ اما پس از آن مرحله، آن را کند و غیرفعال می‌کند.

"مایکل استرانو" (Michael Strano)، استاد مهندسی شیمی ام آی تی گفت: ماسک‌هایی که اکنون استفاده می‌کنیم برای گرفتن برخی ویروس‌ها طراحی شده اند. آنها از ما محافظت می‌کنند، اما هیچ کس تاکنون به فکر غیرفعال کردن ویروس و استریل کردن هوا نبوده است که این موضوع باعث تعجب من شد.

دانشمندان قصد داشتند ماسکی طراحی کنند که ویروس را با استفاده از گرما از بین ببرد. آنها تصمیم گرفتند از مش، شبکه مسی به عنوان عنصر گرمایش و جذب استفاده کنند. آنها تعدادی آزمایش برای تعیین دامنه ایده آل دمایی که برای از بین بردن ویروس‌های کرونا از جریان تنفس طبیعی به داخل یا خارج نیاز دارند، انجام دادند. دانشمندان محاسبه کردند که ویروس‌های کرونا چگونه در دمای مختلف تخریب می‌شوند. آنها همچنین نشان دادند که می‌توان با عبور جریان الکتریکی از شبکه مسی با ضخامت ۰.۱ میلی متر یا بخاری ترموالکتریک که قدرت آن توسط یک باتری کوچک تأمین می‌شود، این دما را به دست آورد. نمونه‌های اولیه موجود این ماسک شامل یک باتری ۹ ولتی است که می‌تواند انرژی کافی برای گرم شدن ماسک و خنک شدن هوا قبل از استنشاق را فراهم کند.

استرانو گفت: ماسک‌های تنفسی N۹۵، ماسک‌های جراحی و ماسک‌های پارچه ای موثر هستند و باید طبق دستور در طول همه گیری استفاده شوند، اما یک مزیت بالقوه ماسک‌های گرم شده این است که چون ویروس را از بین می‌برند، نیازی به ضدعفونی یا دور انداختن ندارند.

محققان، این مطالعه و طرح جدید را در مجله "bioRxiv" منتشر کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->