وندش شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس به دنبال چیست؟

  • کد خبر: ۴۸۷۶۱
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس به دنبال چیست؟
نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۲ آبان، پس از بررسی طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» با قید یک‌فوریت و با ۱۹۶‌رأی با آن موافقت کردند. این طرح مصوبه‌ای هسته‌ای است که سازمان انرژی اتمی و دولت را موظف می‌کند به‌تدریج و مبتنی‌بر بدعهدی طرفین اروپایی و آمریکایی برجام در اجرای تعهداتشان، غنی‌سازی اورانیوم را به شرایط پیش از برجام بازگردانند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۲ آبان، پس از بررسی طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» با قید یک‌فوریت و با ۱۹۶‌رأی با آن موافقت کردند. این طرح که شماری از رسانه‌های اصولگرای کشور عمدتا از آن تحت عنوان «گام بلند مجلس برای وادارسازی آمریکا و اروپا به لغو تحریم‌ها» یاد می‌کنند، مصوبه‌ای هسته‌ای است که سازمان انرژی اتمی و دولت را موظف می‌کند به‌تدریج و مبتنی‌بر بدعهدی طرفین اروپایی و آمریکایی برجام در اجرای تعهداتشان، غنی‌سازی اورانیوم را به شرایط پیش از برجام بازگردانند. اما این طرح دارای بند‌های مهم دیگری نیز هست.


جزئیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»

به‌موجب این طرح، سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰‌درصد در تأسیسات شهید‌علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند. در‌راستای تحقق ظرفیت ۱۹۰ هزار سو غنی‌سازی، سازمان انرژی اتمی مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی‌سازی و تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده را با سطح غنای متناسب هر‌یک از مصارف صلح‌آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
 
دیگر آنکه سازمان انرژی اتمی باید در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی‌سازی و تحقیق و توسعه با ماشین‌های IR-۶ را به تأسیسات شهید‌علی محمدی فردو منتقل و عملیات غنی‌سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز کند و آن را تا پایان سال‌۱۳۹۹ به هزار ماشین توسعه دهد. دولت نیز مطابق این طرح موظف است بر‌اساس بند‌های ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت دو ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر‌اساس برجام را متوقف کند.
 
پس از سه‌ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت‌بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. چنانچه پس از سه‌ماه از تصویب این قانون، طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند. مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجرا، به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می‌شوند.


هدف طراحان از ارائه و تصویب طرح

مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به‌عنوان نماینده طراحان طرح یک‌فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس گفت: با خروج آمریکا از برجام نه‌تن‌ها تعهدات انجام نشد، بلکه تحریم‌های بیشتری نیز اعمال شد. بنا‌بر آنچه در برجام پذیرفته بودیم، تعهداتی را اجرا کردیم، اما طرفین مقابل ایران به تعهدات خود عمل نکردند. در مجلس انقلابی طرح مقابله به مثل باید پوزه دشمن را به خاک بکشد و حقوق مردم را زنده کند.


واکنش‌ها به تصویب یک‌فوریتی طرح

نخستین واکنش به تصویب طرح هسته‌ای مجلس را بازار نشان داد! پس از تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌های مجلس، افزایش قیمت دلار در بازار شدت گرفت. صرافی ملی نرخ دلار را به ۲۸۲۴۰ افزایش داد در شرایطی که در بازار آزاد هم نرخ دلار حوالی ۲۹۲۵۰ تومان است. اما چهره‌های سیاسی نیز در‌قبال مصوبه اخیر مجلس سکوت نکردند.
 
در یکی از این اظهار‌نظرها، عبدا... رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، در حساب توئیتری خود نوشت: «باز پایشان را از گلیمشان درازتر کردند! یکی از این‌ها بپرسد دو تذکر در شش‌ماه شما را کفایت نمی‌کند؟». اما ورای این کنایه‌های سیاسی، رضا نصری، استاد حقوق بین‌الملل، در یک رشته توئیت نوشت: «مسئله اینجاست که خط باریکی میان «تقویت موضع مذاکراتی ایران» و «تقویت توان اجماع سازی علیه ایران» وجود دارد! یعنی اقدامی که به‌منظور تقویت موضع ایران اتخاذ می‌شود - اگر مبنای کارشناسی نداشته باشد - ممکن است برعکس به تقویت ایران‌هراسی و تقویت توان اجماع سازی علیه ایران منجر شود.
به همین خاطر ضروری است طرح‌ها و اقدامات مجلس با مشورت و هماهنگی دستگاه دیپلماسی و کارشناسان خبره و فراجناحی این نهاد صورت بگیرد».

همچنین ابوالفضل حسن‌بیگی، نماینده سابق اصولگرا و رئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس دهم، در واکنش به تصویب یک‌فوریت این طرح، در گفتگو با «پانا» با بیان اینکه اقدام مجلس برای تصویب این طرح بیشتر یک حرکت روانی است، گفت: می‌خواهند بگویند برای ما آقای جو بایدن و آقای دونالد ترامپ هیچ تفاوتی نمی‌کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->