گروه خبر| حال و روز آبی برخی از روستاهای خراسانرضوی اصلا خوب نیست و خشکسالی دامن بسیاری از روستاییان را گرفته است. «ارداک تشنه لب چشمه» و «آب به شرط شناسنامه» فقط 2نمونه از گزارشهایی است که روزنامه شهرآرا در تابستان امسال در راستای احقاق حق آبی مردم این روستاها بهویژه روستاهای ارداک و فیضآباد پیگیری و منتشر کرده است.
به همین منظور روز پنجشنبه مدیران شرکتهای آبوفاضلاب شهری و روستایی مشهد و استان خراسانرضوی نشستی با حضور معاون آبوفاضلاب وزیر نیرو و نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی داشتند که در آن راهکارهای تأمین و توزیع آب در شهرستان مشهد بهویژه حاشیه این کلانشهر و روستاهای اطراف که با مشکل کمآبی مواجه هستند، بحث و بررسی و به تبع آن تصمیماتی نیز اتخاذ شد.
به گزارش ایرنا، معاون امور آبوفاضلاب وزیر نیرو در حاشیه این نشست به خبرنگاران با اشاره به تصمیماتی که در این نشست برای رفع مشکلات آبرسانی به روستاهای اطراف و حاشیه شهر مشهد گرفته شده است، گفت: هماکنون ۷۴روستا در شهرستان مشهد با مشکل کمآبی مواجهاند و ۴۹۰میلیارد ریال نیز برای آبرسانی به آنها نیاز است.
به گفته قاسم تقیزادهخامسی، بخشی از این نیاز از محل اعتبارات ملی، قسمتی از طریق نمایندگان مجلس و بخشی هم از محل صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.
وی گفت: پوشش خدمات فاضلاب در مشهد هماکنون نسبت به کشور وضعیت مناسبی دارد، اما مشکل اصلی در حاشیه این شهر است که طبق تصمیمات اخذشده مطالعات اجرای پروژههای فاضلاب در اطراف مشهد در 3ماه آینده انجام خواهد شد.
امیرحسین قاضیزاده، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه این نشست به خبرنگاران گفت: برای رفع مشکل آب آشامیدنی روستاهای اطراف مشهد برنامهریزی مشترک بین وزارت نیرو و نمایندگان مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است که بر اساس آن تا پایان امسال مشکل تأمین آب آشامیدنی مردم روستاهای اطراف این شهر رفع خواهدشد.
به گفته او با پیگیریهای 5نماینده مردم مشهد در مجلس ۲۱۰میلیارد ریال از منابع بودجه ساماندهی روستاهای بخش مرکزی مشهد و کلات برای رفع مشکلات کمآبی به روستاهای دچار کمبود آب این مناطق اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب مشهد نیز در این نشست با بیان اینکه اکنون نیاز مشهد به آب ۲۲۰میلیون مترمکعب در سال است، گفت: نیاز آبی شهر مشهد در افق ۱۴۲۰ بیش از 390میلیون مترمکعب برای جمعیتی بیش از 7میلیون نفر است.
حسین اسماعیلیان با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای تأمین آب کلانشهر مشهد گفت: نهادینهسازی برنامههای مدیریت مصرف، بازچرخانی آب و استفاده دوباره از پساب، در اختیار گرفتن و مدیریت مصرف چاههای بخش کشاورزی و صنعت و اجرای پروژههای تأمین آب از نقاط مرزی و خارج استان (دریای عمان) از جمله راهکارهای در حال اجرا در این زمینه به شمار میروند.
ابوطالب سرابیان، بخشدار مرکزی مشهد نیز در این نشست آبرسانی به برخی روستاهای این شهر با تانکر را زیبنده مشهد ندانست و گفت: در این نشست اعتبارات خوبی برای رفع مشکلات کمآبی روستاهای اطراف مشهد و اتصال شبکه آبرسانی آنها به شبکه توزیع شهر در نظر گرفته شد که اگر این اقدام زودتر انجام میشد، شاهد گلایهها و اعتراضات مردمی در ماههای گذشته نبودیم.