زمان ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی جانبازان با اضافه شدن مدل‌های جدید تمدید شد تشکیل ۵۴ پرونده تخلف در حوزه فروش لوازم مدارس در مشهد (۲۲شهریور۱۴۰۳) وزارت جهاد کشاورزی: بیش از ۱۶۰ هزار میلیادر تومان به حساب گندمکاران واریز شد معاملات برخط طلا قانونی شد پیش‌بینی بازار خودرو مشهد در شش‌ماه دوم سال جاری (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) + جدول قیمت خودرو‌های داخلی افزایشی شد (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) پنجاهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران چه زمانی برگزار می‌شود؟ وزارت صمت ارز تخصیصی بانک مرکزی را به چه کسی داده است؟ واکنش خنثی بورس به رئیس جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) قیمت مرغ و تخم‌مرغ در بازار امروز (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) تعطیلی تمامی میادین میوه و تره‌بار مشهد در روز‌های پنجشنبه (۲۲ شهریور ۱۴۰۳) و شنبه (۳۱ شهریور) بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال املاک و مستغلات در مزایده تملیکی عرضه می شود نرخ امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) سال ۱۴۰۲ کل بودجه عمرانی خراسان رضوی ۳.۳ همت بوده است اعلام نحوه فعالیت طلافروشی‌های مشهد در روز پنجشنبه (۲۲ شهریور ۱۴۰۳) قیمت ۳ خودرو وارداتی جدید اعلام شد ذخیره آب موجود در سد‌های خراسان رضوی رو به کاهش است پول بنزین را روی قیمت خودرو گرفته‌اید، حواستان هست؟ نرخ دلار رشد کرد | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی مشهد: شرکت‌های خودرویی ماه‌ها پول مردم را نگه می‌دارند و بدقولی می‌کنند سرانه تولید مسکن در کشور «۱۷ متر» است کدام منطقه تهران بین خریداران پرطرفدار است؟ خسارت سرمای زودرس پاییزی به محصولات کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه افزایش حق مسکن کارگران چه شد؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) | محصول جدید پاییزی وارد میوه فروشی‌ها شد
سرخط خبرها

کشاورزان از سیاست‌گذاری‌های دولت ناراضی‌اند

  • کد خبر: ۴۹۷۳۲
  • ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
کشاورزان از سیاست‌گذاری‌های دولت ناراضی‌اند
اگر از کشاورز داخلی حمایت شود، توان تولید و تأمین همه کالا‌های راهبردی مثل گندم، کلزا و چغندر را دارد. اما سؤال این است که چرا به‌جای حمایت، واردات سرلوحه سیاست‌گذاری‌هاست؟
طنین همتی|شهرآرانیوز، کشاورزان از سیاست دولت در قیمت‌گذاری خرید تضمینی، افزایش چندبرابری قیمت کود و سم و توزیع ناعادلانه کود یارانه‌ای ناراضی‌اند. آن‌ها معتقدند دولت برای تولید کالا‌های راهبردی مثل کلزا، گندم و چغندر قند از آن‌ها حمایت نمی‌کند و با واردات، تیشه به ریشه کشاورزی زده است.

اسلامی، کشاورز برتر استانی، در تشریح مشکلاتشان اظهار کرد: کود‌های شیمیایی و سم افزایش چند برابری داشته که در مصرف ما هم تأثیر گذاشته است. به‌عنوان مثال قیمت کود نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و اگر در یک هکتار بخواهیم از این کود با نرخ جدید استفاده کنیم، هزینه آن ۶ میلیون تومان است که متأسفانه محصول کشاورزی به همان نسبت گران نشده است، بنابراین استفاده از کود برای کشاورز توجیهی ندارد.

به گفته وی هزینه کود ما زیاد شده است و برای تولید توجیه اقتصادی ندارد، به‌طوری‌که کود‌های داخلی هم افزایش قیمت داشته است و کود یارانه‌ای که اختصاص می‌دهند، به‌هیچ‌وجه جوابگو نیست. یارانه کود فقط به کود ازت داده می‌شود که آن هم به مقدار کافی در دسترس کشاورز نیست و اگر می‌دهند، توزیع ناعادلانه است.

این کشاورز در ادامه گفت: با وجود این مسائل و هم‌زمان با افزایش قیمت، سهمیه‌ها کم شد. توزیع ناعادلانه است و سهمیه اختصاصی هم به مقدار کافی نیست و اکنون همه کشاورزان از سیاست‌گذاری‌های دولت و قیمت‌گذاری خرید تضمینی ۳ کالای راهبردی مثل گندم، کلزا و چغندر ناراضی‌اند. برای مثال حدود ۲ میلیون تن گندم کیلویی ۱۲ هزار تومان وارد و به‌ازای آن پول پرداخت کردند، اما گندم را از من کشاورز کیلویی ۲۵۰۰ تومان خریدند که این‌ها همه از سیاست اشتباه و ندیده‌گرفتن خواسته‌های کشاورز نشئت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: ما کشاورز‌ها توان داریم این ۳ کالای راهبردی روغن، شکر و گندم را در کشور تولید کنیم، ولی متأسفانه دولت هیچ حمایتی نمی‌کند و به واردات علاقه دارد.
حکیمی، از دیگر کشاورزان فعال در این حوزه، یادآور شد: خرید تضمینی از کشاورز ۵۰ درصد کمتر از قیمت واقعی است. در محصولی مثل چغندر، گندم و کلزا، ما کشاورز‌ها ظرفیت تولید کامل داریم، البته اگر شرایط آن فراهم شود، حمایت شویم، خرید تضمینی برای کشاورز منطقی باشد و هزینه‌های تولیدش را پوشش دهد.

وی افزود: من به‌عنوان کشاورز در وهله اول کاری را انجام می‌دهم که توجیه اقتصادی داشته باشد و اگر توجیهی نداشته باشد، من هم تولید نمی‌کنم. امروز من به‌عنوان کشاورز، مرغدار و دامدار اگر فعالیتم توجیه اقتصادی نداشته باشد، محکوم به شکست هستم. بالأخره من هم تا جایی می‌توانم هزینه‌ها را پوشش دهم، ولی بعد آن ادامه کار برایم سخت می‌شود. اکنون کشاورزی با سیاست‌های اشتباه دولت محکوم به شکست است.

وی افزود: سال آینده با این سیاست‌هایی که دولت پیش گرفته است، سال سختی برای کشاورزی خواهد بود. من ۱۵۰ شغل دائم ایجاد کردم، ولی با این بی‌ثباتی و حمایت‌نشدن‌ها دل‌سرد می‌شوم.
 
 

در تأمین کود فسفات و پتاسه کشوری واردکننده هستیم

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره این مشکلات کشاورزان اظهار کرد: ۷۵ درصد کود‌های داخلی در استان و در کشور با ارز دولتی توزیع می‌شود. ۱۳۷ هزار تن کود ازت سهمیه استان که با نرخ مصوب قبلی درحال توزیع است و هیچ افزایش قیمتی هم ندارد، معادل ۷۵ درصد کود استان است. ۲۵ درصد کود استان که شامل ۴۰ هزار تن کود فسفات و ۱۷ هزار تن کود پتاسه است، ۳ تا ۵ برابر افزایش قیمت داشته، آن هم به این علت که ارز به اندازه کافی تأمین نشده است.

ساربان تصریح کرد: ما در تأمین کود فسفات و پتاسه کشوری واردکننده هستیم، چون فقط دوسه کشور در دنیا آن را تولید می‌کنند. اگر ما بخواهیم این کود‌ها را در کشور خودمان تولید کنیم، با ۱۶ درصد فسفات تولید می‌شود، اما آنچه که وارد می‌شود ۴۶ درصد فسفات دارد که کیفیت آن به‌مراتب بهتر است.

وی افزود: از این نظر ما به کشاورزان توصیه می‌کنیم که اگر ۱۵۰ کیلو فسفات و پتاسه در یک هکتار استفاده کنند، باعث افزایش عملکرد یک تن گندم معادل ۴ میلیون تومان می‌شود و درآمدشان را افزایش می‌دهد که برای کشاورز توجیه اقتصادی دارد. خاک نباید عاری از عنصر فسفات و پتاسه شود. ما ۳ عنصر ازت، فسفات و پتاسه داریم که بسیار ضروری‌اند و باید تلاش کنیم خاک‌هایمان از این عناصر تخلیه نشود.

وی درباره نارضایتی کشاورزان از خرید تضینی دولت اظهار کرد: یکی از اشکالات دولت در خرید‌های تضمینی، این بود که در خرید گندم وجه را بموقع به کشاورز پرداخت کرد، اما در خرید کلزا متأسفانه ۲ ماه تأخیر داشت که باعث نارضایتی کشاورز شد. همچنین در بحث گندم هم الک را استاندارد کردند که باعث شد گندم لاغر و ریز از آن عبور کند و همین امر دلیل دیگر نارضایتی کشاورز شد.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان در ادامه یادآور شد: من اعتقاد دارم، چون واردات این محصولات به کشور با مشکل روبه‌رو خواهد شد و قیمت محصولات کشاورزی افزایش پیدا خواهد کرد، بهتر است کشاورز به‌سمت کشت محصولات راهبردی کشور از جمله جو، گندم، چغندر، کلزا و پنبه رو بیاورد که قیمت‌های آن افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا ما می‌توانیم این ۳ کالای راهبردی را در کشور تولید کنیم که به واردات نیاز نداشته باشیم، گفت: بله، این امر امکان‌پذیر است و هرجا به کشاورز از نظر اقتصادی کمک شود، برای تولید انگیزه ایجاد می‌شود، اما متأسفانه تاکنون داشتیم این کالا‌ها را وارد می‌کردیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->