به گزارش شهرآرانیوز،نتایج جدید تحقیقات زیست شناسان گیاهی دانشگاه دولتی کارولینای شمالی (NC) نشان میدهد که ترکیبات شیمیایی در برخی غذاها یا نوشیدنیهایی مانند چای سبز، انگور موسکادین (انگور متعلق به نواحی گرم است و در بخشهای مختلف آمریکا یافت میشود) و شکلات تلخ میتوانند به یک آنزیم خاص یا پروتئاز در ویروس سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) متصل شده و عملکرد آن را مسدود کنند.
دی یو زی، استاد زیستشناسی گیاهی و میکروبی دانشگاه کارولینای شمالی و از محققان این تحقیق میگوید: پروتئازها برای سلامت و زنده ماندن سلولها و ویروسها مهم هستند. اگر پروتئازها مهار شوند، سلولها نمیتوانند بسیاری از عملکردهای مهم مانند تکثیر را انجام دهند.
وی ادامه داد: "یکی از اهداف ما در آزمایشگاه یافتن مواد مغذی در مواد غذایی یا گیاهان دارویی است که مانع از اتصال یا تکثیر ویروس در سلولهای انسانی شود. "
در این مطالعه، محققان ایالت NC شبیهسازی رایانهای و آزمایشگاهی ارائه کردند که واکنش بهاصطلاح "پروتئاز اصلی" (Mpro) در ویروس سارس-کوو-۲ در برابر برخی از ترکیبات شیمیایی گیاهی مختلف به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی آنها را نشان میدهد.
زی گفت: " وجود Mpro در سارس-کوو-۲ برای تکثیر و جمعآوری ویروس موردنیاز است. اگر ما بتوانیم این پروتئاز را مهار یا غیرفعال کنیم، ویروس از بین میرود. "
شبیهسازیهای رایانهای نشان داد که ترکیبات شیمیایی موردمطالعه در چای سبز، دو نوع انگور موسکادین، پودر کاکائو و شکلات تلخ قادر به اتصال به بخشهای مختلف Mpro هستند.
زی گفت: "Mpro بخشی کیسه مانند دارد که با ترکیبات شیمیایی پر میشود. وقتی این کیسه پر شد، پروتئاز عملکرد مهم خود را از دست داد. "
شایان ذکر است آزمایش در مراحل آزمایشگاهی که توسط یو ژو، دانشجوی دکتری دانشگاه NC انجام شده نتایج مشابهی را نشان داده است. ترکیبات شیمیایی موجود در انگور چای سبز و موسکادین در مهار عملکرد Mpro بسیار موفق بودند. ترکیبات شیمیایی موجود در پودر کاکائو و شکلات تلخ فعالیت Mpro را تقریبا به نصف کاهش میدهد.
زی گفت: "چای سبز دارای پنج ترکیب شیمیایی آزمایششده است که به قسمتهای مختلف Mpro متصل میشوند و عملکرد آن را مسدود میکنند. انگور موسکادین حاوی این مواد شیمیایی بازدارنده در پوست و دانه است. گیاهان از این ترکیبات برای محافظت از خود استفاده میکنند، بنابراین جای تعجب نیست که برگ و پوست گیاه حاوی این ترکیبات مفید باشد. "
منبع:ایسنا