در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بهترین نوع ورزش برای تقویت مغز

  • کد خبر: ۵۱۶۰۵
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۶
بهترین نوع ورزش برای تقویت مغز
دانشمندان اخیرا کشف کرده اند که ورزش علاوه بر سلامت جسمی برای مغز نیز مفید می‌باشد و با آزمایش‌هایی که انجام داده اند “بهترین ورزش مغز” را یافته و فواید آن را منتشر کرده اند.
به گزارش شهرآرانیوز، راهکار و تمرین مورد علاقه شما برای عرق کردن چیست؟ دویدن؟ وزنه برداری؟ تمرینات هوازی؟ ورزش‌ها و تمرین‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها به سلامت بدن خود نیز کمک کنید.

اخیرا مطالعه‌ای نشان داده است که ورزش نه تنها برای سلامت جسمی بلکه برای مغز نیز مفید است. این مطالعه روی موش‌ها نشان داد که حتی ورزش‌ها و تمرین‌های سبک و کوتاه مدت، باعث افزایش فعالیت در هیپوکامپ، بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است، می‌شود. مطالعات اولیه تقریبا ارتباط بین ورزش طولانی مدت و سلامت مغز را بررسی کرده اند. این مطالعه بر روی فعالیت کوتاه مدت مانند ۴۰۰۰ قدم پیاده روی یا بازی هفتگی بسکتبال تمرکز دارد.

استاد مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت اعضا، در بیانیه‌ای گفت:" ورزش کردن هزینه‌ای ندارد و برای انجام آن لزوما به عضویت در یک باشگاه یا دویدن ۱۶ کیلومتر در روز نیاز ندارید. "

محققان کشف کردند هنگامی که یک ژن خاص در مغز با جهش‌های مختصر ورزشی فعال می‌شود، باعث رشد اندک نورون‌ها شده که قدرت مغز را در یادگیری افزایش خواهد داد.
 

بهترین ورزش برای مغز

این اولین باری نیست که محققان به بررسی تاثیر ورزش بر مغز می‌پردازند.   ورزش توانایی شناختی در سالمندان را بهبود می‌بخشد و کوچک شدن مغز که اغلب با پیری همزمان است را کاهش می‌دهد. به نظر محققان این اولین باری است که آن‌ها انواع مختلف تمرینات را برای مقایسه قدرت تقویت کننده در مغز پشت سر می‌گذارند.

در این مطالعه که در مجله فیزیولوژی منتشر شد، محققان می‌خواستند مطالعات گذشته را که در مورد چگونگی افزایش سلول‌های جدید مغز با ورزش را گسترش داده و کامل کنند. هدف آن‌ها از این مطالعه، تشخیص ورزش‌هایی بود که منجر به تولید بیشترین مقدار از سلول‌های جدید شده است.

محققان، پس از جمع آوری گروه بزرگی از موش‌های صحرایی نر، ماده‌ای به آن‌ها تزریق کردند که سلول‌های جدید مغز را هنگام تولید نشان می‌دهد.

محققان موش‌ها را به ۴ گروه تقسیم کردند تا کار‌های متفاوتی را انجام دهند: 

دویدن، تمرینات قدرتی، گروه تمرینات اینتروال یا متداول و بی تحرکی که به عنوان یک کنترل عمل می‌کرد.

به دوندگان یک چرخ داده شد تا در هر زمانی که بخواهند بدوند.
به وزنه برداران آموزش داده شد تا با وزنه‌های کوچکی که به دم شان متصل شده بود از دیواری بالا روند.
موش‌هایی که تمرینات اینتروال و مداوم انجام می‌دادند بر روی تردمیل رفتند و هر روز به مدت ۱۵ دقیقه دویدن  با سرعت و آهسته را انجام دادند.

پس از گذشت ۷ هفته، محققان نتایج را بررسی کردند تا ببینند آیا تغییرات قابل توجهی در مغز موش‌ها ایجاد شده است یا خیر؟
 

نتیجه چه شد؟

نتیجه مشخص شد و آن‌ها دریافتند که موش‌های وزنه بردار با اینکه قوی‌تر هستند، اما هیچ تغییری در نوروژنز مغز از جمله رشد و نمو بافت جدید را ندارند.

موش‌هایی که تمرینات را به صورت متداول انجام می‌دادند دارای سطح نورون زایی بیشتری نسبت به موش‌های کم تحرک بودند، اما در مقایسه با موش‌های دونده این مقدار بسیار کم بود.

مغز موش‌های دونده مملو از سلول‌های جدید بود، مسافتی که هر روز طی می‌کردند با تعداد سلول‌های مغزی جدیدی که ساخته شده بود، برابری می‌کرد.

آن چه در مغز موش‌ها اتفاق افتاد ممکن است  مشابه اتفاقاتی که در مغز انسان رخ می‌دهد نباشد، اما نتایج بررسی‌ها این نظریه را ثابت می‌کند که تمرینات هوازی به صورت مداوم، بهترین راه برای شارژ کردن و رفع خستگی مغز شماست به عبارتی دیگر، دویدن به همان اندازه که برای بدن مفید است برای مغز نیز می‌باشد.

منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->