واریز مرحله اول تسهیلات قرض الحسنه بازنشستگان تامین اجتماعی هشدار سازمان غذا و دارو: فعالیت بیش از ۱۰۰۰ صفحه مجازی متخلف در فروش داروهای گیاهی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۳ تا ۵ خرداد ۱۴۰۴) | صدور هشدار نارنجی بارش باران و تگرگ برای برخی استان‌ها قدردانی استاندار خراسان رضوی از یک خانواده به خاطر اهدای عضو آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی دز خوزستان + فیلم ویدیو | سقوط یک هواپیمای کوچک در منطقه مسکونی سن‌دیه‌گو آمریکا انجام عمل قلب در تبریز توسط پزشکیان + عکس فوت یک زائر ایرانی هنگام طواف مستحبی در حج (یکم خرداد ۱۴۰۴) اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص پخش برنامه «الو امتحان» اصلاح شرط سنی شرکت در آزمون نظام روانشناسی و مشاوره صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی و ۳ استان دیگر در پی پیش‌بینی رگبار باران (یکم خرداد ۱۴۰۴) ظفرقندی: سازمان بهداشت جهانی توجه بیشتری به حضور ۴.۵ میلیون پناهجو در ایران داشته باشد برخورد با اوباش، زورگیری در تهران را ۳۳ درصد کاهش داده است همکاری شهرداری مشهد و دانشگاه علوم پزشکی برای نجات بینایی هزاران نفر | شرایط اهدای قرنیه: از مرگ مغزی تا مرگ قلبی + فیلم جزئیات جدید از متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (یکم خرداد ۱۴۰۴) اسراف در مصرف، بلای جان کشور | روایت شهرآرانیوز از ناگفته‌های تلخ الگوی مصرف، به‌مناسبت روز ملی بهره‌وری پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (یکم خرداد ۱۴۰۴) شیرین‌بیان، گیاهی تلخ با خواصی شیرین برای بدن واکسن زونا می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند هشدار به زنان: از هر ۸ زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است
سرخط خبرها

زنان پاورقی‌ها

  • کد خبر: ۵۲۶۲۵
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸
زنان پاورقی‌ها
هدی جاودانی مترجم
 روزی امیلیا سانچز، پژوهشگر دانشگاه کلمبیا، در پاورقی یک پژوهش ژنتیک قدیمی به مسئله عجیبی برخورد. در بخش قدردانی این پژوهش، نویسنده که یک متخصص ژنتیک مشهور بود، از زنی به نام جنیفر اسمیت به دلیل برنامه‌نویسی و انجام همه محاسبات پژوهش تشکر کرده بود.
سانچز پژوهش را به همکارش، رالفز، نشان می‌دهد و متوجه می‌شود سطح محاسباتی که جنیفر اسمیت در این پژوهش انجام داده، در بازه کنونی، می‌توانسته است او را به مؤلف پژوهش تبدیل کند. امیلیا و رالفز متوجه شدند که در دیگر پژوهش‌های حوزه ژنتیک جمعیت نیز مشارکت زنان در فرایند پژوهش تنها در پاورقی‌ها ذکر شده است.
 
سال‌ها بعد، با تماشای فیلم «اشخاص پنهان» که در آن ۳ ریاضی‌دان زن در پشت‌صحنه یکی از مأموریت‌های ناسا به تصویر درآمده بودند، ماجرا دوباره برای سانچز و رالفز اهمیت پیدا می‌کند و این بار به این فکر می‌افتند که فرضیه خود را بیازمایند: اینکه نام چه تعداد از برنامه‌نویسان، در حیطه‌های مختلف علمی، تنها به پاورقی‌ها ختم شده است و چه تعداد از آن‌ها زنان هستند.
 
سانچز و رالفز با کمک گروهی از پژوهشگران دانشجو، آرشیو بیست‌ساله مقالات یک ژورنال تخصصی در حوزه ژنتیک را بررسی کردند و نام‌های مؤلفان پژوهش و افرادی را که در پاورقی‌ها آمده بودند دسته‌بندی کردند. بعد از بررسی بیش از ۸۰۰ مقاله که حدود هزار مؤلف داشتند (۹۳ درصد از این مؤلفان مرد بودند)، فرضیه اولیه سانچز اثبات شد: نام زنانی که در این پژوهش‌های معتبر مشارکت مؤثری داشتند، به جای آنکه به عنوان یکی از مؤلفان پژوهش مطرح شود، بیشتر در بخش قدردانی ذکر شده بود.
 
گروه پژوهشی سانچز و رالفز با شناسایی تعصبات موجود در پژوهش‌های گذشته، امیدوارند بتوانند در پژوهش‌های علمی امروزی نیز توجه‌ها را به نام کسانی جلب کنند که در پژوهش‌ها مشارکت دارند و گاه دیده نمی‌شوند.
 
مارشا ریچموند، تاریخ‌پژوه، که درباره مشارکت زنان در علم زیست‌شناسی مطالعه می‌کند، می‌گوید دست‌کم‌گرفتن مشارکت زنان در پژوهش‌های علمی پدیده جدیدی نیست و سابقه‌ای طولانی دارد و به‌احتمال ریشه آن به علم نجوم بازمی‌گردد. برای نمونه، رایانه‌های رصدخانه هاروارد که اوایل قرن بیستم، موقعیت و خصوصیات ستارگان را محاسبه می‌کردند و به اکتشاف‌های مهمی در حوزه نجوم دست پیدا کرده بودند، در واقع بازتابی از نقش زنان ناسا در سال‌های بعد بودند.
 
ریچموند هم‌چنین مطرح می‌کند که زنان در طول تاریخ، علاقه‌مند به ورود به حوزه‌های علمی نوظهوری مانند بوم‌شناسی و علم پرتو‌ها بودند و استخدام آن‌ها ارزان‌تر از همتایان مردشان بود، اما با پیشرفت این حیطه‌های علمی، زنان ناگهان به حاشیه رانده می‌شدند و مردان جایگاه آنان را به دست می‌آوردند.
پژوهش‌های ریچموند و سانچز و همکارانشان بر این نکته تأکید دارند که با پرده‌برداری از حضور زنان در پژوهش‌های ژنتیک جمعیت، می‌توان دانشمندان آینده را از تأثیر منفی کلیشه‌های جنسیتی در علم آگاه کرد. چنین پژوهش‌هایی می‌تواند راه را برای موفقیت زنان در حیطه‌هایی که هم‌چنان مردان اکثریت آن را تشکیل می‌دهند هموار کند. رالفز می‌گوید: «هرچه بیشتر زنان را مشغول کار‌های علمی ببینیم، بیشتر برایمان عادی می‌شود. ما امیدواریم این مسئله در نهایت به تحولی بزرگ منجر شود.»
منبع: Smithsonia
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->