جان باختن یک مقنی در کاشمر براثر برق گرفتگی در چاه ۱۵ متری (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد مقامات قضائی خراسان رضوی، پیگیر رفع مشکلات تولید آخرین وضعیت داروی هموفیلی در شهرستان‌ها | در شهرستان‌ها داروی هموفیلی نیست رفاقت طولانی پرستاران با جانبازان در آسایشگاه توان‌بخشی جانبازان امام خمینی (ره) مشهد | اینجا همه یک خانواده‌ایم اورژانس مشهد به حدود ۱۴۶ هزار نفر امدارسانی کرد وزیر آموزش و پرورش: مدارس سمپاد، استعداد‌های درخشان در میان دانش‌آموزان را کشف کنند تعداد مطب پزشک‌های عمومی در مشهد رو به کاهش است | پزشک عمومی  صرفه اقتصادی ندارد ۲۷۰ زائر ایرانی حج خود را آغاز کردند هلال احمر از انتقال ۹۵ مجروح حادثه تروریستی لبنان به ایران خبرداد + فیلم سومین بیماری شایع دستگاه ادراری، سنگ کلیه است | انواع سنگ کلیه و درمان‌های تغذیه‌ای آن سانحه رانندگی بزرگراه شهید میرزایی مشهد موجب مصدومیت ۲ نفر شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) چطور می‌توان میکروب معده را از بین برد؟ برای داشتن دندان های سالم و سفید چکار کنیم؟ هرگز دانش‌آموز را از معلم و مدرسه نترسانید ۱۷ مصدوم در حوادث ترافیکی خراسان رضوی امروز چهارشنبه (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ماجرای ضرب و شتم کودکان در یکی از مراکز بهزیستی و تعطیلی این مرکز متخلف (چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ریزش معدن در ارزوییه کرمان حادثه آفرید + جزییات(چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) آیا پرونده «امیر تتلو» به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت؟ دستگیری متهم تحت تعقیب در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) توزیع موادمخدر در پوشش خانواده در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا جواب تست‌های آنتی بادی کرونا قابل اعتماد است؟

  • کد خبر: ۵۲۸۰۴
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
آیا جواب تست‌های آنتی بادی کرونا قابل اعتماد است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص میزان اهمیت پاسخ تست‌های آنتی بادی پس از بهبود مبتلایان کرونا، عنوان کرد: کیت‌های موجود در کشور قابلیت اندازه گیری آنتی بادی از بین برنده کووید-۱۹ را ندارند.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شروین شکوهی فلوشیپ بیماری‌های عفونی در بیماران پیوندی، با بیان اینکه پادتنی که در بدن تولید و منجر به متوقف کردن عفونت زایی ویروس کووید-۱۹ می‌شود، Neutralizing Antibodies یا آنتی‌بادی‌های از بین برنده نام دارد، ادامه داد: کیت‌های موجود در ایران هیچ کدام قابلیت اندازه گیری این آنتی بادی را ندارند. همچنین انجام این تست‌ها برای افراد معمولی یا بهبودیافتگان کرونا ضرورتی ندارد؛ چراکه نه نشان دهنده مبتلا شدن یا نشدن فرد، نه نشان دهنده ایمنی داشتن یا نداشتن فرد در مقابل ابتلای مجدد و نه نشان دهنده امکان انتقال بیماری توسط فرد است.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی پزشکان مردم را نسبت به انجام این تست حساس کرده‌اند، تصریح کرد: حساسیت مردم نسبت به انجام و جواب این تست مشکلاتی را ایجاد کرده، به عنوان مثال برخی از کارفرماها، میزان Igm را شرط بازگشت کارمندان بهبودیافته به محل کار اعلام می‌کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شکوهی با غیراستاندارد خواندن تست‌های آنتی بادی در ایران، افزود: در سایر کشور‌ها کیت‌هایی برای اندازه گیری میزان آنتی بادی‌های Neutralizing وجود دارد، اما تست‌های موجود در کشور ما آنتی بادی‌هایی را اندازه می‌گیرد که ممکن است تحت تاثیر وجود سایر کروناویروس‌ها پاسخ دهند. به این معنی که اگر فرد به سایر کروناویروس‌ها مبتلا باشد، پاسخ تست آنتی بادی او نشان از وجود پادتن دارد که در حقیقت پادتن نیست، از دیگر کروناویروس هاست. در نتیجه تست‌های آنتی بادی موجود در کشور اختصاصی ویروس کووید-۱۹ نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: از طرف دیگر اگر جواب تست میزان پادتن را صفر نشان دهد، به این معنی نیست که فرد مبتلا خواهد شد یا برعکس. گزارش‌هایی در دست است که برخی بیماران با وجود پادتن در بدنشان، ظرف سه ماه، سه بار پشت سر هم مبتلا شدند، بنابراین تست‌های داخل کشور قابل اعتماد نیستند.

وی، تعریف ایمنی در برابر بیماری کووید-۱۹ را پیچیده خواند و گفت: مجموع ایمنی سلولی و هومورال، بیانگر ایمنی کلی در برابر کروناست؛ یعنی علاوه بر پادتن‌هایی که منجر به از بین رفتن عفونت می‌شوند، میزان سلول‌های ایمنی موجود در بدن که با ویروس آشنایی پیدا کرده‌اند و از عفونت‌زایی آن جلوگیری می‌کنند نیز تعیین کننده است. تست‌های سرولوژی این سلول‌ها را اندازه گیری نمی‌کند.

شکوهی در پایان با اشاره به پایین بودن احتمال ابتلای مجدد افراد در یک تا سه ماه اول پس از بهبودی، گفت: احتمال ابتلای فرد بهبود یافته در این بازه زمانی نسبت به فرد معمولی که تاکنون مبتلا نشده است، کمتر است؛ اما در مجموع تمام این ادعا‌ها به وضعیت سیستم ایمنی افراد بستگی دارد. به طور میانگین احتمال ابتلا در یک تا سه ماه اول بعد از بهبود، بسیار کم است و پس از آن بیشتر می‌شود، اما در خصوص اینکه چقدر بیشتر می‌شود، کسی نمی‌تواند نظری بدهد.
 
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->