شنیده شدن صدای ۳ انفجار در کابل سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: تا ابلاغ شیوه‌نامه، ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع براساس شئون انسانی صورت می‌گیرد + فیلم ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس خراسان رضوی منوط به رسیدن بخشنامه است آخرین اخبار تیم ملی فوتسال افغانستان در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال اعلام شد + تاریخ و ساعت بازی‌ها نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و مراکش ساعت پخش بازی دوستانه تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و مراکش (۱۹ شهریور ۱۴۰۳) سنگربان تیم ملی فوتسال افغانستان کاندید بهترین دروازه‌بان فوتسال جهان در سال ۲۰۲۳ شد + عکس و فیلم ویدئو | رحیم‌پور ازغدی: ما حداقل ۳ هزار شهید افغانستانی در دفاع مقدس داریم ۵۰۰ تریلر ایرانی که پشت مرز افغانستان مانده بودند، به کشور بازگشتند ساعت بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و پاراگوئه آغاز مرمت آرامگاه ناصر خسرو در یُمگان بدخشان خلاصه بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و تایلند در جام کانتیننتال + فیلم ویدئو | سوپر گل اکبر کاظمی کاپیتان تیم ملی فوتسال افغانستان به تایلند نتیجه دیدار تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و تایلند در جام کانتیننتال ماجرای توقف کامیون‌ها در مرز‌های ایران و افغانستان چیست؟ + فیلم ساعت بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و تایلند در جام کانتیننتال (۱۶ شهریور ۱۴۰۳) سازمان ملل: نیمی از جمعیت افغانستان در فقر بسر می‌برد طالبان سقف برداشت از بانک‌های افغانستان را افزایش داد + جزئیات امیدواری تیم ملی فوتسال افغانستان به قهرمانی در جام بین قاره‌ای + فیلم
سرخط خبرها

سایه شوم کرونا بر زندگی معلولان

  • کد خبر: ۵۳۳۶۱
  • ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
سایه شوم کرونا بر زندگی معلولان
فرشته رضایی- فعال حقوق معلولان مهاجر
این اولین بار در ۴۰ سال اخیر است که همدلی خیلی از مشاغل با شیوع ویروس کرونا تعطیل و مردم زیادی متحمل ضرر و زیان اقتصادی شدند.
 
تأثیر کرونا جهانی است و نمی‌شود آن را نادیده گرفت، اما بیشتر از دیگران زندگی معلولان را تحت‌شعاع خود قرار داده است.
 
با شروع محدودیت‌های رفت‌و‌آمد یا منع رفت‌و‌آمد و تعطیلی اماکن تفریحی، مراکز خرید و رستوران‌ها علاوه بر صاحبان مراکز که دچار ضرر اقتصادی شدند، مردم هم به نوعی خود را زندانی و حبس شده می‌دیدند. خانه نشینی و خرید نکردن و تفریح نکردن در نظر مردم امکان‌پذیر نبود یا حداقل به سختی همراه بود، اما ما معلولان کما بیش، قبل از شیوع کرونا هم در قرنطینه بوده‌ایم و به نوعی به آن عادت داریم.
 
قرنطینه‌ای که بر اثر مناسب‌سازی نشدن مراکز تفریحی، اداری، گردشگری و ... به‌وجود آمده بود. قرنطینه‌ای که به دلیل مناسب‌سازی نشدن خطوط اتوبوس‌های داخل شهری ایجاد شده بود. قرنطینه‌ای که به دلیل وابستگی فیزیکی یک فرد معلول به خانواده یا مراقب ایجاد می‌شود، مراقبی که همیشه وجود ندارد یا حتی قرنطینه‌ای که افسردگی و میل به انزوا به دلیل نبود شغل مناسب و شرایط متفاوت معلولان ایجاد شده است.
 
پس متأسفانه معلولان بیشتر و راحت‌تر از دیگران با قرنطینه اجباری حاصل از کرونا کنار آمده‌اند و چه دردناک که کرونا همان تفریح‌های گاه و بیگاه و دورهمی‌های جمع دوستانه را هم از ما گرفت. از این پس نه تنها معلولان بلکه خانواده‌هایشان هم با احتیاط و ترس بیشتری نسبت به دیگران به زندگی ادامه می‌دهند.
 
تصورکنید یک فرد دارای معلولیت، دچار بیماری‌های ناشی از معلولیت باشد پس به‌طور طبیعی ابتلای به کرونا شرایط عمومی وی را وخیم‌تر می‌کند. والدین و اعضای خانواده فرد معلول حتما شاغل هستند و هر روز با این نگرانی و استرس به عزیزِ خود نزدیک می‌شوند که آیا امروز من ناقل هستم یا خیر؟
 
فرد دارای معلولیت همیشه نیازمند مراقبت فیزیکی از سوی والدین یا مراقب خود است و این نیاز به ارتباط، در عمل قرنطینه را بی‌معنی می‌کند، اما افراد سالم جامعه این‌طور نیستند و در صورت نگرانی از ناقل بودن، ارتباط و فاصله خود را با اعضای خانواده حفظ می‌کنند.
 
فصل دیگر زندگی مشکل و سخت ناشنوایان در ایام کروناست. سایه کرونا بر زندگی ناشنوایان تأثیر پررنگی داشته است. ناشنوایان عزیز که اغلب با لب‌خوانی معاشرت می‌کنند، زیر ماسک‌ها مجبور به سکوتی بیش از پیش شده‌اند. تعامل و ارتباطشان در محیط دوستانه، اداری و ... از بین رفته و در عمل بیکار شده‌اند.
 
کرونا به ما گفت از هرگونه تماس غیرضروری و لمس اشیا و اجسام خودداری کنیم. آیا این مهم در نابینایان امکان‌پذیر است؟ حس لامسه، راهنما و چراغ راه روشندلان است. معلولان جسمی حرکتی و نابینایان بیشتر از همه مجبور به لمس اجسام، ویلچر، عصا و... هستند که همگی این اجبار‌ها باعث می‌شود بیشتر در حوزه آلودگی باشند و بیشتر گوشه‌نشین و محدودتر از قبل.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->