نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق
سرخط خبرها

وزیر خارجه روسیه: منعی برای همکاری نظامی با ایران نداریم

  • کد خبر: ۵۴۲۳۶
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۰
وزیر خارجه روسیه: منعی برای همکاری نظامی با ایران نداریم
سرگئی لاوروف اعلام کرد: روسیه در همکاری‌های نظامی خود با ایران- که بدون شک حق دارد منافع دفاعی‌اش را تضمین کند- کاملاً تعهدات بین‌المللی را رعایت کرده و امنیت و ثبات منطقه را در اولویت قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد همکاری دفاعی این کشور با ایران بر اساس قوانین بین‌المللی است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که همکاری‌های دفاعی این کشور با ایران مبتنی بر قوانین بین‌المللی است.

لاوروف در مصاحبه با شبکه خبری اسپوتنیک گفت: «روسیه در همکاری‌های نظامی خود با ایران- که بدون شک حق دارد منافع دفاعی‌اش را تضمین کند- کاملاً تعهدات بین‌المللی را رعایت کرده و امنیت و ثبات منطقه را در اولویت قرار می‌دهد.»

وزیر خارجه روسیه این اظهارات را در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا مسکو قصد دارد با توجه به اتمام محدویت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران با این کشور وارد همکاری‌های نظامی شود مطرح کرد.

لاوروف گفت که برای همکاری نظامی ایران و روسیه هیچ محدودیت قانونی وجود ندارد و این محدودیت‌ها، از جمله محدودیت‌های تسلیحاتی سابق شورای امنیت سازمان ملل متحد برداشته شده‌اند. لاوروف گفت سیاست‌های روسیه در زمینه همکاری‌های نظامی با قوانین این کشور در زمینه صادرات منطبق هستند.

محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام اکتبر سال جاری رفع شدند. این محدودیت‌ها ساعت ۳:۳۰ بامداد یکشنبه ۲۷ مهر ماه( ۱۸ اکتبر) در پنجمین سالگرد حصول برجام به صورت خودکار پایان یافتند.

پایان این محدودیت به معنی آن بود که از تاریخ یادشده به بعد محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران لغو و محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضوع فهرست قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافته است.

این اتفاق پس از آن افتاد که تلاش آمریکا برای جلوگیری از اتمام محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران دو بار در شورای امنیت با شکست مواجه شد.

آمریکا ابتدا روز ۲۵ مرداد قطعنامه‌ای را به رأی گذاشت که خواستار جلوگیری از انقضای این محدودیت‌ها علیه ایران بود. آن قطعنامه ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

واشنگتن چند روز بعد (روز۳۰ مرداد) با ارائه ابلاغیه‌ای به رئیس وقت شورای امنیت اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تمامی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند.

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده بود.

چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود.در آن حالت، تمامی تحریم‌های سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته می‌شدند.

با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شد و خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

دو رئیس دوره‌ای شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورا اعلام کردند که قادر به انجام اقدامات بیشتر در زمینه خواست آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران نیستند.

پس از این تحولات، «دونالد ترامپ» روز ۳۱ شهریورماه اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران و جلوگیری از انجام مبادلات تسلیحاتی با ایران صادر کرده است. از این اقدام دولت آمریکا هم استقبال چندانی نشد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->