ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی
سرخط خبرها

روان‌شناس یا روان‌نشناس مسئله این است

  • کد خبر: ۵۴۷۶۸
  • ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
روان‌شناس یا روان‌نشناس مسئله این است
حمید اصغری‌پور - کارشناس ارشد مشاوره و رئیس شورای استانی و تخلفات سازمان نظام روان‌شناسی خراسان رضوی
همه‌گیری ناگهانی بیماری کرونا، مشکلات اقتصادی و اجتماعی پس از آن، باعث بروز فشار‌های روانی و عاطفی به همه افراد جامعه شده و نیاز به خدمات روان‌شناسی و مشاوره را بیش از همیشه آشکار کرده است. در‌همین‌حال دلیل دیگری برای استقبال در‌میان است و آن اینکه تغییر تصورات در جامعه و ارتقای سطح فرهنگ عمومی، مردم را به این سمت سوق داده است که در‌صورت بروز یک مشکل، وقوع یک اتفاق یا تصمیم‌گیری مهم، قبل از اینکه اشتباه انتخاب کنند، وارد مراحل بحرانی شوند یا مسئله پیچیده شود، بهتر است به یک متخصص مراجعه کنند. مراجعه به روان‌شناس و مشاور کمک می‌کند مسائل را در یک فضای امنِ بی‌طرف و علمی بررسی و تحلیل کرده و راهکار مناسب دریافت کنند.

برای این منظور اولین توصیه ما به همه افراد این است که شناخت کاملی از مرکز مشاوره یا فردی که قرار است به‌عنوان درمانگر به او مراجعه کنند، به دست آور‌ند. متأسفانه هنوز در حرفه ما یعنی نظام روان‌شناسی به‌اندازه نظام پزشکی، اطلاعات لازم و کاملی که بتوان با آن، افراد متخصص را از غیرمتخصصان یا آن‌هایی که در این زمینه فقط مدعی هستند بازشناخت، در‌اختیار مردم قرارداده نشده است.

با‌وجوداین منابعی در‌اختیار شهروندان قرار دارد تا بهتر انتخاب کنند. در شهر مشهد حدود ۲ هزار نفر خدمات روان‌شناسی ارائه می‌کنند، اما تعداد اندکی از این افراد، صلاحیت علمی و اخلاقی ارائه مشاوره را دارند. اولین مشخصه آن‌ها این است که مجوز سازمان نظام روان‌شناسی را داشته و تابلو ویژه سبز و زردرنگی را بر سر‌در مرکز نصب کرده باشند. هم‌اکنون حدود ۲۰۰‌نفر با مجوز به‌روز سازمان در مشهد در‌حال فعالیت هستند که هرچند سال یک‌بار، صلاحیت و مدارک آن‌ها بررسی و جلسات بازآموزی برای آنان برگزار می‌شود.
دیگر روش پیشنهادی ما برای شناخت افراد و مراکز معتبر، مراجعه به سایت سازمان نظام روان‌شناسی کشور به نشانی pco.ir است که می‌توان نام روان‌شناس موردنظر را در آن جست‌وجو کرد.

شهروندانی که تمایل به استفاده از خدمات روان‌شناختی دارند باید بررسی کنند که فرد موردنظرشان صلاحیت علمی و مجوز لازم را داشته باشد، تنها در موضوع مشخص تخصص خود فعالیت کند، نه اینکه در همه امور خانواده، کودک و تحصیلی، مداخله کند و نکته مهم دیگر اینکه روان‌شناسان و مشاوران هرگز حق تجویز دارو و دخالت در حوزه روان‌پزشکان را ندارند.

همه اشخاص می‌توانند در‌صورت مراجعه به یک روان‌شناس و بروز مشکل، در‌راستای حفاظت از حریم شخصی خود و خانواده‌شان و نیز برای سلامت روان جامعه، مشکلات را در قالب شکایت کتبی به نظام روان‌شناسی استان اطلاع دهند. از‌آنجا‌که سازمان نظام روان‌شناسی تشکیلات اداری گسترده‌ای ندارد، امکان بازرسی مداوم از مراکز و دفاتر افراد را نداریم و درصورت شکایت به موارد رسیدگی می‌کنیم. دفتر تخلفات سازمان نظام روان‌شناسی در بولوار کوثر، بین کوثر ۸ و ۱۰، پلی‌کلینیک تخصصی خدمات روان‌شناختی دانشگاه فردوسی، با شماره تلفن ۳۸۸۰۳۶۳۶ و صندوق‌پستی ۹۱۷۷۵-۱۳۸۹ برای دریافت شکایت‌های کتبی، آماده پاسخ‌گویی و پیگیری است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->