حمله پهپادی یمنی‌ها به ۲ هدف در تل‌آویو (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود بمباران در پایتخت یمن ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: رفح به طور کامل در محاصره است پایان مذاکرات ۴.۵ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ پیش‌بینی سیمپسون‌ها درباه ترور ترامپ تکذیب شد کاخ سفید مدعی شد: دیدار ایران و آمریکا مستقیم است رژیم صهیونیستی در یک قدمی سقوط سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز توضیح داد : چرا مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا رد شد؟ ادعای تکراری آمریکا درباره اعمال محدودیت فروش نفت ایران آمار شهدای جنگ غزه به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسید (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) دیدار ویتکاف، فرستاده ترامپ با پوتین افزون بر ۱۰۰ نفر در سیل اخیر هند و نپال جان باختند (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زور ویروس کرونا به زور ترامپ رسید

  • کد خبر: ۵۵۳۶۰
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸
زور ویروس کرونا به زور ترامپ رسید
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
در داستان‌های چینی آمده است: «روزی اسب کشاورز پیری فرار کرد. همسایه‌ها گفتند بدشانسی آوردی! گفت شاید! چند روز بعد اسب با چند اسب وحشی برگشت. همسایه‌ها گفتند اقبال بلندی داشتی! گفت شاید! فردای آن روز پسر پیرمرد هنگام رام‌کردن اسب‌های وحشی به‌زمین افتاد و پایش شکست.
همسایه‌ها گفتند عجب شانس بدی! پیرمرد گفت شاید! چند روز بعد نیرو‌های دولتی برای سربازگیری از راه رسیدند و همه جوانان سالم را برای جنگ با خود بردند. پسر کشاورز پیر به‌خاطر پای شکسته‌اش معاف شد. همسایه‌ها گفتند عجب شانسی آوردی! و کشاورز پیر گفت کسی چه می‌داند! شاید! و...» این مضمون در قرآن به‌صورت کلی این‌گونه ذکر شده است: «عسى أن تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسى أن تحبوا شیئا و هو شر لکم.»

حالا داستان کرونا و ترامپ نیز از همین نوع است. واقعیت این است که ایالات‌متحده قدرتمندترین کشور جهان است و تحولات آن نیز بر جهان مؤثر است و به‌همین علت توجه‌ها به آن جلب می‌شود. ترامپ خودشیفته از ابتدای آمدنش نشان داد که سر سازگاری با هیچ‌چیز جز بقای خودش در قدرت را ندارد. ابتدا عوارض این رفتارش نصیب کشور‌های دیگر شد؛ خروج از پیمان پاریس، خروج از برجام، دعوا با چین و دیوار مکزیک. سپس داخل آمریکا نیز اقداماتی ازجمله لغو بیمه درمانی را شروع کرد، اما هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که برای بقای در قدرت، رفتار‌های ۳ ماه اخیر نیز از او سر بزند. این نشان داد که او می‌توانست چه عنصر خطرناکی برای جهان باشد و بی‌گمان شکست‌دادنش یک ضرورت بود.
اکنون او شکست خورده و حذف شده است، اما اتفاق‌نظر وجود دارد که اگر کرونا نبود، ترامپ حداقل برای یک دوره چهارساله دیگر رئیس‌جمهور می‌شد. کرونا از ۲ طریق او را به‌چالش کشید.

نخست کاهش رشد اقتصادی و بیکاری فزاینده بود. نقطه قوت او حوزه اقتصاد بود که بیکاری به‌حداقل رسیده بود؛ هرچند محصول سیاست‌های اوباما بود که آمریکا را از بحران ۲۰۰۸ خارج کرد، اما درهرحال به‌نام ترامپ تمام شد. کرونا اقتصاد آمریکا را چنان ضعیف کرد که میلیون‌ها نفر بیکار شدند و ورق اقتصاد آمریکا علیه ترامپ برگشت.

دوم مدیریت غیرعلمی و نابخردانه ترامپ در رویارویی با کرونا بود به‌طوری‌که امروز ایالات‌متحده با بیش از ۲۲ میلیون نفر مبتلا، یک‌چهارم مبتلایان جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین با ۳۷۵ هزار نفر فوتی، حدود یک‌پنجم فوتی‌های ناشی از کرونا آمریکایی هستند و روزانه صدهاهزارنفر بر تعداد مبتلایان این کشور اضافه می‌شود و از این نظر با فاصله بسیار زیاد از کشور‌های دیگر در رتبه اول است و شعار اصلی ترامپ یعنی «آمریکا اول» در این مورد محقق شده است! حتی در تعداد فوتی باتوجه‌به جمعیت نیز بعد از بلژیک، درکنار چند کشور دیگر، شاخص آن بالای یک در هزارنفر است. اکنون نیز شاهد اوج‌گیری کووید۱۹ در موج سوم کرونا در این کشور هستیم.

اظهارات و مواضع ترامپ درباره کرونا نیز بسیار متناقض و غیرعلمی و غیراخلاقی بود که درنهایت منجر به تمسخر و تضعیف او شد. از این زاویه می‌توان به اثر مثبت کرونا در رفع خطر ویروس ترامپ از سر جهان، اذعان کرد. درحقیقت، کاری را که بشر نمی‌توانست انجام دهد، این ویروس انجام داد. کرونا یک رویه منحوس دارد، ولی این رویه مسعود آن بود. با وجود خسارات زیاد کرونا برای جهان و مرگ‌ومیر ناشی از آن، به‌دلیل شکست دادن ترامپ، شاید بتوان مدعی شد که تراز آثار کرونا تا این لحظه، مثبت بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->