پاپ خواستار ورود کمک‌ها به غزه شد زمان سفر پزشکیان به عمان اعلام شد وندی شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«ظریف» در انتخابات ۱۴۰۰؛ نامزد اصلی یا گزینه پوششی؟

  • کد خبر: ۶۰۴۷۲
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
«ظریف» در انتخابات ۱۴۰۰؛ نامزد اصلی یا گزینه پوششی؟
جبهه اصلاحات و اعتدال اقبال ویژه‌ای به نامزدی ظریف در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری دارند و این موضوع را بار‌ها در رسانه‌های مختلف به‌طور علنی مطرح کرده‌اند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها صحبت از نامزد‌های احتمالی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ داغ است و برخی بالقوه و در حد سخن باقی خواهند ماند و برخی هم در حال حذف‌شدن از این کارزار هستند، اما برخی گمانه‌زنی‌ها در حال جان‌گرفتن هستند که تا چندی پیش بعید به نظر می‌رسیدند؛ ازجمله محمدجواد ظریف، مرد شماره یک دیپلماسی ایران.
 
جبهه اصلاحات و اعتدال اقبال ویژه‌ای به نامزدی ظریف در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری دارند و این موضوع را بار‌ها در رسانه‌های مختلف به‌طور علنی مطرح کرده‌اند. حتی برخی چهره‌های اصلاح‌طلب با اصرار بر این موضوع، مذاکرات فشرده‌ای را با ظریف برای جلب رضایت او به این موضوع آغاز کرده‌اند. با این حال، برخی چهره‌های اصول‌گرا این موضوع را چندان جدی نمی‌پندارند. زیرا معتقدند کاندیدای اصلی جریان اصلاحات و اعتدال، علی لاریجانی است و مطرح‌شدن افرادی، چون ظریف فقط برای تحریک افکار عمومی است. در ادامه مروری خواهیم کرد آخرین اظهارنظر‌ها در این رابطه را.


اقبال جبهه اصلاحات به کاندیداتوری ظریف

فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز به «اعتمادآنلاین» گفت: مشخصا درباره برنامه حزب کارگزاران باید بگویم آقایان اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی‌رفسنجانی چهره‌های موردنظر حزب برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری هستند، اما از آنجا که جبهه اصلاحات روی آقای ظریف نظر دارد، ایشان اگر ورود به انتخابات را بپذیرند، کارگزاران هم از آقای ظریف حمایت خواهد کرد. به‌همین دلیل منتظر نتیجه تعیین صلاحیت‌ها هستیم تا تکلیف مشخص شود».

هدایت‌ا... آقایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در رابطه با رایزنی‌های برخی احزاب اصلاح‌طلب ازجمله حزب کارگزاران و اعضای آن برای کاندیداتوری ظریف در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو به «برنا» گفت: هنوز درباره ظریف هیچ تصمیمی گرفته نشده و پاسخ قاطعی از جانب افرادی که نام برده می‌شوند، اعلام نشده است. هرچه هست، موضع حزب نیست و موضع شخصی افراد است. شاید هاشمی و جهانگیری تماس‌هایی با ظریف داشته باشند، اما در قالب کار تشکیلاتی اتفاقی رخ نداده است. وی افزود: با شناختی که من دارم، رابطه خوبی بین هاشمی و جهانگیری با ظریف برقرار است و اگر اصلاح‌طلبان تمایلی داشته باشند، کارگزاران در این‌خصوص پیشرو خواهد بود و بیشترین تلاش را برای دعوت خواهد داشت.
 
صحبت‌ها همیشه هست، بوده و خواهد بود، ولی اینکه موضع رسمی حزب در این صحبت‌ها باشد، هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم. نظر شخصی من این است که با وجود مناسب‌بودن ظریف برای نامزدی، به دلایل متعددی او حاضر نخواهد شد در صحنه حضور پیدا کند. حتی در صورت حضور او هم فکر نمی‌کنم تغییر چندانی در میزان مشارکت و آرای جبهه اصلاحات و اعتدال‌گرایان ایجاد شود و رأی بیشتری جمع نخواهد شد. این موضوع کمی دور از ذهن است و با واقعیت فاصله دارد.


مطرح‌کردن ظریف، پوششی برای لاریجانی است

محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصول‌گرا، به «فردا» گفت: تردیدی وجود ندارد که آقایان جهانگیری، هاشمی و ظریف نامزد‌های نهایی اصلاح‌طلبان نیستند و آن‌ها از اردیبهشت نام نامزد اصلی خود را ابراز می‌کنند. اصلاح طلبان تا اردیبهشت نامزد‌های رنگارنگی را مطرح می‌کنند تا بدنه اجتماعی شان تحریک شود و بتوانند این بدنه را بسیج کنند تا در انتخابات شرکت کند. سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان سست و بی‌رمق شده است و تمایلی به شرکت در انتخابات ندارد.
 
نیرو‌های اصلاح‌طلب می‌کوشند تا با نام‌بردن از شخصیت‌های مختلف، توجه مخاطبان خود را به انتخابات معطوف کنند. ممکن است در این میان حزب کارگزاران، مجمع روحانیون یا باقی‌مانده‌های حزب مشارکت با عنوان اتحاد ملت شوک‌های مختلف به جامعه هدف خود وارد کنند و سعی کنند با فضاسازی رسانه‌ای سرمایه اجتماعی اصلاحات را به انتخابات دل‌گرم کنند. وی افزود: نامزد اصلی اصلاح‌طلبان علی لاریجانی است و مطرح‌شدن جهانگیری، هاشمی و ظریف پوششی برای اوست. اصلاح‌طلبان به لاریجانی به‌شدت تمایل دارند. زیرا برای آن‌ها مطلوب‌ترین دولت، شبیه به دولت روحانی است. زیرا هرقدر می‌خواهند آن را می‌دوشند و هیچ مسئولیتی هم نمی‌پذیرند و چنین خواسته‌ای برای آن‌ها فقط با لاریجانی محقق می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->