قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

دریغ از پارسال

  • کد خبر: ۶۱۹۱۲
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۱
دریغ از پارسال
حمید معصومیان - روزنامه نگار
 اول/ گاهی وقت‌ها با خودم فکر می‌کنم یک آدم چقدر می‌تواند پوست کلفت باشد؟ حد طاقت آدم‌ها تا کجاست؟ چقدر می‌شود شنید و نگفت؟ خورد و نزد؟ سوخت و سکوت کرد؟ با خودم می‌گویم عجب آدم‌هایی هستیم ما. یک مجموعه کامل از انواع و اقسام مصیبت‌ها را دیده ایم و هنوز زنده ایم! نه کرونای به قول بعضی‌ها منحوس و نه گرانی به قول خیلی‌ها افسارگسیخته نتواسته است ما را از پای دربیاورد. در موقعیت سخت گیر افتادیم، ولی زنده ایم و این برایم حیرت انگیز است. می‌گویند آدمیزاد به امید زنده است. ما نسلی هستیم که شاید بعد‌ها درباره مان بنویسند آن‌ها تبلور تمام قد امید بودند؛ آدمیانی که مردند، اما امیدوار.
 
دوم/ همیشه با خودم می‌گویم مردمی که دوران سیطره مغول‌ها در ایران زندگی می‌کردند، چقدر پرطاقت بوده اند. آن‌ها سال‌ها در قیمومیت یک قوم بربری زیستند و عمرشان را که گران بهاترین سرمایه هر آدمی است، در این دوره سخت و سیاه سپری کردند، اما دم نزدند که اگر می‌زدند، استیلای مغول‌ها و اخلافشان ۳ قرن طول نمی‌کشید. می‌گویم چه بداقبال، ولی پرطاقت بودند آن ها، و مردمانی که در روزگار خلافت علی (ع) می‌زیستند، چه خوش اقبال بودند، اما بی طاقت که اگر نبودند، دوران حکومت عدل علی (ع) فقط ۵ سال نمی‌شد.
 
سوم/ قدیمی‌ها خوب گفته اند سال به سال دریغ از پارسال. هرچه پیش‌تر می‌رویم، حالمان بدتر می‌شود و این شاید فقط به خاطر روزگار نباشد و به قاعده فهم ما هم مربوط باشد. خودم را می‌گویم. هیچ حسی به عید پیش رو ندارم. با این همه مشکلات ریز و درشتی که می‌بینم، جایی برای حس کردن عطر آخر‌های اسفند نمانده است؛ روز‌هایی که در کودکی و حتی نوجوانی خیلی دوستش داشتم. نمی‌دانم این عیب از بی طاقتی من است یا از ناامیدی، ولی به خودم دل گرمی می‌دهم که تا بوده همین بوده است. قدیمی‌ها که از نظر ما خوشبخت بوده اند، می‌گفتند دریغ از پارسال و ما هم همین را می‌گوییم و لابد آیندگان هم همین را خواهند گفت. چه در عهد مغول‌ها باشیم، چه در عهد علی (ع)، باید زندگی کرد و این شاید مهم‌ترین درس بهار باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->