قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه کسانی نمی‌توانند کارت اعتباری سهام عدالت را دریافت کنند؟

  • کد خبر: ۶۵۶۵۶
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۹
چه کسانی نمی‌توانند کارت اعتباری سهام عدالت را دریافت کنند؟
بعد از ماه‌ها درگیری سهامداران عدالت برای دریافت کارت اعتباری و استفاده از تنها ۵۰ درصد سهامشان در قالب مشخص شده آن هم با پرداخت ۱۸ درصد سود، این بار آنان با بهانه جدیدی از چرخه دریافت وام خارج می‌شوند؛ نداشتن کارت ملی جدید.

به گزارش شهرآرانیوز، اولین بار در خرداد پارسال موضوع پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت مطرح شد، ولی به حاشیه رفت و با وجود پیگیری مردم ماه‌ها در حد حرف و وعده باقی ماند.

همان روز‌ها هم اعلام شد که کارت‌های اعتباری به صورت پول نقد نیست و متقاضیان برای استفاده از آن فقط می‌توانند به فروشگاه‌های طرف قرارداد با بانک مراجعه کنند. ضمنا بازپرداخت تسهیلات نیز در اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ ۱۸ درصد خواهد بود.

پذیرش چنین محدودیتی در کنار پرداخت نرخ ۱۸ درصدی طبیعتا برای مردم ثقیل بود و موجب اعتراضات گسترده سهامداران شد. با این حال نیاز به مبلغ وام در شرایط سخت شیوع کرونا و تورم بی‌سابقه در همین دوران راهی به جز رضایت به استفاده از ۵۰ درصد سهامشان در قالب تعیین شده باقی نگذاشت.

از بهمن سال ۹۹ بالاخره بانک‌ها اعطای کارت‌های وعده داده شده را آغاز کردند، اما نه همه، فقط دو بانک ملی و تجارت. پاسخ سایر بانک‌ها به مراجعان همچنان همان یک جمله بود: «چیزی به ما ابلاغ نشده است».

در بحبوحه عدم ابلاغ یا شاید عدم تمکین شبکه بانکی به بخشنامه مربوطه، مشخص شد که مبلغ وام هم آب رفته. ابتدا قرار بود سهامداران وام ۷ تا ۱۴ میلیون تومانی دریافت کنند، اما ناگهان مسئولان این مبالغ را تکذیب کردند و گفتند این وام معادل ۵۰ درصد ارزش سهام است بنابراین مبلغ وام برای سهام یک میلیون تومانی به سه تا نهایتا هفت میلیون تومان رسید.

با این حال باز هم صدای اعتراض مردم به جایی نرسید و وضعیت سخت معیشتی آن‌ها را برای دریافت همین مبلغ اندک روانه ثبت‌نام واقدام برای دریافت وام در قالب کارت اعتباری کرد تا این که با غافلگیری جدیدی در شبکه بانکی مواجه شدند:

 

پرداخت وام به شرط کارت ملی جدید

«آقا من رفتم دنبال دریافت کارت اعتباری، ولی بانک ملی میگه از طریق ایوا پیگیری کنید. از اونجام پیگیری کردم میگه کارت ملی جدید میخواد تا اسکن بشه. در صورتی که کارت ملی‌های جدید چند سال میشه تا برسه دستمون حالا باید چکار کنیم؟ یکی راهنمایی کنه»

«چرا حتما باید کارت ملی جدید باشه؟ اونایی که هنوز کارت ملی‌هاشونو ندادن چیکار باید کنن؟ چه وام مسخره‌ای!»

«من خیلی وقته که درخواست کارت ملی هوشمندکردم و یه برگه بهم دادن، پولشم گرفتن. الان بهم کارت سهام نمیدن میگن بایدکارت هوشمند داشته باشید. خب ما باید چیکار کنیم؟»

من نمی‌فهمم این همه زجرمون دادن برای این دوزار پول الانم کارت ملی جدید می‌خوان. انگار دست خودمونه که ده ساله منتظر رسیدن کارت ملیمونیم. جمع کنید این مسخره‌بازیاتونو نمی‌خواید خب بگید نمی‌دیم یک ساله مارو مسخره خودتون کردید»

 

بیش از ۱۰ میلیون نفر در صف انتظار

بهانه جدیدی که احتمالا قرار است بسیاری از متقاضیان را از صف دریافت وام خارج کند مشکل امروز و دیروز نیست.

از آنجا که جنس بدنه کارت‌های هوشمند ملی، با کارت‌های بانکی و سوخت فرق می‌کند، واحد‌های تولیدکننده چندانی در ایران یافت نمی‌شوند که تکنولوژی و توان تولید پلی کربنات به کار رفته در این کارت‌ها را داشته باشند.

سازمان ثبت احوال از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ وعده داد که بدنه این کارت‌ها در ایران تولید می‌شود؛ امری در عمل، به صورت محدود اتفاق افتاد و به دلیل مشکلات تامین اعتبار به تولید انبوه نرسیده است؛ بنابراین با ابهاماتی که در مورد کاربرد کارت هوشمند ملی وجود دارد، اکنون بیش از دو سال است که بیش از ۱۰ میلیون متقاضی دریافت کارت ملی، در صف انتظار ایستاده‌اند. مشکل هم تحریم، کمبود اعتبار و چالش‌های مربوط به تولید بدنه این کارت‌ها، در داخل کشور است.

با این حال به نظر می‌رسد این باره گره ایجاد شده برای مردم در برخورد با شبکه بانکی تکرار قصه ضامن و وثیقه نیست که به دست خود سهامداران باز شود. حالا باید دید آیا تدبیری برای این مشکل اتخاذ می‌شود یا بعد از انتظار برای آزادشدن سهام و واریز ذره ذره حقشان این بار سهامداران باید برای صدور کارت‌ملی انتظار بکشند؟

آخرین اخبار درباره سهام عدالت را در شهرآرانیوز بخوانید

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->