رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: ما به مذاکرات امیدوار هستیم | گشایش‌هایی حاصل خواهد شد وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی: رشد اقتصادی کشور ما منابع‌محور است؛ بنابراین پایدار نیست صدور بیمه نامه‌ها از امروز منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان است (یکم خرداد ۱۴۰۴) تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند استاندار خراسان رضوی: فضای نسبتاً خوبی در حوزه اقتصادی در استان داریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) | احتمال بارش تگرگ در مناطق شمالی استان فرابورس در راه مشهد | سرمایه‌های ملی، پشتوانه جدید پروژه‌های برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی طلای جهانی صعودی ماند (یکم خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ماینر‌های میلیاردی از یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در مشهد قیمت بیت‌کوین رکورد زد (یکم خرداد ۱۴۰۴) نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور | نهاد‌های مالی کشور در مشهد تجمیع می‌شوند سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد واکنش سازمان خصوصی سازی به شایعه تجمیع و عدم توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی + فیلم رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه سامان‌دهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند!
سرخط خبرها

بازار سهام را پولی نکنید!

  • کد خبر: ۶۵۸۹۵
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
بازار سهام را پولی نکنید!
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
تازه‌ترین پیش‌بینی یک نهاد پژوهشی وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد نرخ تورم سالانه در پایان مرداد ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت فعلی به ۴۵ درصد می‌رسد و در چنین وضعیتی انتظار از بانک مرکزی این است که در برابر قیام بی‌سابقه تورم در یک‌ر‌بع قرن گذشته بایستد و نگذارد هیزم تازه‌ای زیر تنور جوشان تورم گذاشته شود. عزم سیاسی و تدبیر اقتصادی به‌ظاهر این است که بازار سهام نجات پیدا کند، قوام یابد، قدرت نقدشوندگی به بازار برگردد و در یک کلام اعتماد سهام‌داران احیا شود، اما به چه قیمت و از جیب و حساب چه کسانی قرار است این اتفاقات مثبت رخ دهد؟
 
۳ تصمیم مهم که می‌تواند تورم‌ساز شود و شائبه رانت هم در آن نهفته است، عبارت است از: نخست، تبدیل ۲۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به ریال و تزریق آن از سوی بانک مرکزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه؛ دوم، لغو ممنوعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌ها در استفاده از وام بانکی؛ سوم، لغو سه‌ساله ممنوعیت خرید سهام از سوی بانک‌ها. واقعیت این است که هر ۳ تصمیم به‌گونه‌ای تورم‌ساز و باعث هم‌ترازنشدن بانک‌ها و انحراف منابع آن‌ها می‌شود و شائبه پولی‌شدن بازار سهام را تقویت می‌کند. تبدیل ارز‌های صندوق توسعه ملی به ریال و تزریق آن به صندوق تثبیت بازار سرمایه درواقع عامل افزایش پایه پولی و به‌دنبال آن رشد نقدینگی و تورم خواهد بود، هرچند ممکن است تأثیر آن زیاد نباشد.
 
به‌هرحال، قرار است بیش از ۵ هزارمیلیارد تومان از محل تبدیل ۲۰۰ میلیون دلار از پول صندوق توسعه ملی براساس هر دلار ۲۵ هزار تومان به بازار سهام تزریق شود تا این بازار نجات پیدا کند. ابهامی جدی وجود دارد که این ۲۰۰ میلیون دلار اکنون در دسترس نیست و در خارج از کشور مسدود شده و بانک مرکزی قرار است ریال ارزی را که نگرفته است، بپردازد. اگر این اتفاق رخ دهد، روشن است که چاپ پول و موافقت عبدالناصر همتی، گذاشتن هیزم زیر تنور جوشان تورم است، زیرا در روز‌های نخست فروردین ۱۴۰۰ او به‌صراحت از تأمین بخشی از کسری بودجه دولت به پشتوانه ارز‌های مسدودشده در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خبر داد و از آن به‌عنوان چاپ پول یاد کرد و آن را عامل اصلی تشدید تورم دانست.
 
روشن است که راه نجات بازار سهام از بیراهه نمی‌گذرد و این بازار به اصلاحات جدی از جنس آزادسازی، شفافیت و ایجاد ثبات مالی نیاز دارد تا پول‌پاشی. مأموریت بانک‌های مرکزی هم در دنیای امروز کنترل نرخ تورم و ثبات مالی است، نه پول و ارز پاشیدن. بیراهه را راه‌دیدن خطاست و فشار به بانک مرکزی یعنی برداشت از حساب تک‌تک ایرانیان. دادن تسهیلات برای خرید سهام اشتباه است و پیشنهاد می‌شود در برابر قیام تورم، چاره‌ای بیندیشند، زیرا تورم تک‌رقمی حق مسلم مردم است. پس لطف کنید بازار سهام را سیاسی و پولی نکنید و بپذیرید که هیچ دولت و مجلسی با شاخص سیاسی سرافراز نمی‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->