تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است ایران قطب چشم‌پزشکی منطقه است پیش‌بینی هواشناسی کشور (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در شرق کشور در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار تبعه خارجی غیرمجاز در شبکه راه‌آهن دستگیر شدند لزوم تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان
سرخط خبرها

۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن تالاسمی هستند

  • کد خبر: ۶۶۴۴۴
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن تالاسمی هستند
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن بتا تالاسمی بوده و حدود ۱۸ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میزان شیوع بیماری تالاسمی در مناطق زیر پوشش دانشگاه ۷ بیمار در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

دکتر بابک اقبالی به مناسبت روز جهانی تالاسمی خاطر نشان کرد: شناسایی زوجین ناقل تالاسمی از سال ۱۳۷۶ همزمان با کل کشور با انجام آزمایش خون در مراکز خدمات جامع سلامت ویژه مشاوره تالاسمی در متقاضیان ازدواج آغاز شده و زوجینی که به عنوان ناقل تالاسمی شناسایی می‌گردند تحت مراقبت ویژه‌ی تالاسمی در مراکز خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت شان قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه تالاسمی نوعی کم خونی ارثی است که بصورت صفت مغلوب از والدین به فرزندان منتقل می‌شود گفت: به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن بتا تالاسمی بوده و حدود ۱۸ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران ثبت شده است.

دکتر اقبالی با بیان اینکه تالاسمی ماژور بیماری ارثی است که کنترل و درمان آن بسیار سخت و هزینه بر است. خاطر نشان کرد: ناقلین ژن تالاسمی علامت و درمان خاصی ندارند، ولی در صورتی که والدین هر دو ناقل ژن تالاسمی باشند، در هر بارداری مادر، احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور یک چهارم می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه یک بیمار در طول زندگی خود ۱۰۰ هزار دلار برای کشور هزینه در بردارد گفت: با هدف کاهش هزینه‌های گزاف و تامین سلامت افراد جامعه، طرح پیشگیری از بروز موارد جدید بیماری بتا تالاسمی ماژور از سال ۱۳۷۰ بصورت پایلوت در برخی از دانشگاه‌های کشور اجرا و از سال ۱۳۷۶ برنامه غربالگری و مراقبت این بیماری در کل کشور آغاز گردید.

این پزشک خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح همه ساله از تولد ۱۵۰۰ کودک بیمار پیشگیری خواهد شد که این امر ۱۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه تصریح کرد: شبکه گسترده مراکز مشاوره ازدواج و آزمایشگاه‌های ژنتیک تشخیص پیش از تولد باعث دسترسی زوج‌های ناقل ژن بتاتالاسمی به این خدمات شده است که این امر، گام مهمی در پیشگیری از تولد نوزاد بیمارمی باشد.

دکتر اقبالی آموزش و اطلاع رسانی اقشار مختلف جامعه بویژه دانشجویان و جوانان در سن ازدواج، روحانیون و مبلغین دینی، عاقدین و سردفترداران ازدواج و از همه مهمتر زوج‌های ناقل و مشکوک نهایی تالاسمی را از اهم اهداف مراقبت از این بیماری برشمرد که در حوزه بهداشت در حال اجراست.

وی ثبت قانونی ازدواج‌ها در دفاتر رسمی، استفاده از خدمات مشاوره‌ای و پیشگیری بیماری‌های ژنتیکی و توجه به توصیه‌های کارشناسان بهداشت را از جمله مهمترین انتظارات حوزه بهداشت از همشهریان برشمرد.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در سال گذشته ۳۹ هزار زوج متقاضی ازدواج از نظر بیماری تالاسمی در ۲۳ مرکز خدمات جامع سلامت ارائه دهنده خدمات زمان ازدواج تحت پوشش دانشگاه، غربالگری شدند.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->