آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟ زلزله بجنورد را لرزاند (۲۵ تیر ۱۴۰۳) صدور گذرنامه اربعین تنها با ۶۵ هزار تومان + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی دوشنبه (۲۵ تیر ۱۴۰۳) | افزایش سرعت باد و گردوخاک در جنوب و شرق استان چرا حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با تاخیر واریز می‌شود؟ تداوم وزش باد و رگبار در برخی استان‌های کشور (۲۵ تیر ۱۴۰۳) خوردن دمنوش زیاد ممنوع | عوارض جایگزینی شیر گیاهی به جای شیر گاو دفع سموم بدن در ۳۰ دقیقه به روش چینی‌ها وحشت کسبه از پرنده شکاری در یافت آباد+عکس هشدار به والدین: اختلال در هورمون رشد برای کودکانتان جبران ناپذیر است تقاضای بالای بازار دارویی کشور برای وارفارین شرور نارمک دستگیر شد (۲۴ تیر ۱۴۰۳) شناسایی و مهر و موم ١٧ پاتوق مواد مخدر در مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۳) ترافیک نیمه روان در آزادراه مشهد-باغچه، نیشابور و سبزوار (۲۴ تیر ۱۴۰۳) حکم اعدام شکارچی زنان شکسته شد کشف ترياک جاسازی شده در بسته غذای حيوانات تصادف مرگبار در محور رشتخوار به تربت حیدریه با یک فوتی و ۲ مصدوم (۲۴ تیر ۱۴۰۳) خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم زن ۴۲ ساله + فیلم(۲۴ تیر ۱۴۰۳) سه پیشنهاد مجلس برای حل مشکل کمبود معلم در سال تحصیلی آینده تجویزهای بی حساب و کتاب سی تی اسکن‌ و آزمایش‌ ترورهای تاریخ ساز در آمریکا؛ از رونالد ریگان تا دونالد ترامپ
سرخط خبرها

آیا درمان ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟

  • کد خبر: ۶۶۸۵۰
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
آیا درمان ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: درمان ارتودنسی بیش از این که یک فرآیند زیبایی باشد یک روش درمانی محسوب می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز. اصغر عبادی فر، با اشاره به اینکه دوران بلوغ بهترین زمان برای حرکت دادن استخوان‌ها با کمک دستگاه‌های ارتودنسی است، اظهار کرد: رفع اختلالات و ناهنجاری‌های فکی با ارتودنسی در سنین بلوغ با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

وی افزود: معاینه اولیه دندان‌ها بهتر است در سن چهار تا پنج سالگی انجام شود. اما درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و تا زمانی که دندان در دهان دارید می توانید از درمان ارتودنسی استفاده کنید.

این متخصص ارتودانتیکس با اشاره به اینکه در سنین بالاتر نیز می‌توان از درمان‌های ارتودنسی برای مرتب کردن دندان‌ها سود برد گفت: درمان ارتودنسی بیش از این که یک فرآیند زیبایی باشد یک روش درمانی محسوب می‌شود.


وی با بیان اینکه بسیاری از ناهنجاری‌های دهان و دندان از همان سنین کودکی بروز می‌کند خاطرنشان کرد: اگر درمان ناهنجاری‌های دندان در سنین کودکی درمان نشود ممکن است با گذشت زمان و بالا رفتن سن درمان‌ها سخت و‌تر پیچیده‌تر شود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درمان‌های معمول دهان و دندان باید از همان سنین پایین انجام شود و اولین معاینه به پزشک متخصص تعیین می‌کند که مراجعه برای شروع درمان ارتودنسی چه زمانی است.


عبادی فر با اشاره به این که غالباً مشکلات دندانی کودکان و حتی بزرگسالان را می‌توان با براکت و سیم به راحتی حل کرد افزود: معمولاً استفاده از دستگاه ارتودنسی ثابت برای کودکان و نامرئی برای بزرگسالان برای درمان مشکلات دندانی توصیه می‌شود.


وی با اشاره به کارکرد دستگاه‌های متحرک ارتودنسی خاطرنشان کرد: درمان‌هایی که با پلاک‌های متحرک انجام می‌شود به این شکل است که بیمار پلاک‌ها را در دهان قرار می‌دهد و فقط زمان غذا خوردن و یا ورزش کردن این پلاک‌ها را از دهان خارج می‌کند.

درمان‌های ثابت ارتودنسی با کمک بند و براکت نوع دیگر و متداول درمان‌های ارتودنسی بود که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.


عبادی فر ضمن یادآوری این موضوع که زیبایی در درمان‌های ارتودنسی یکی از آخرین اهداف این روش درمانی است خاطرنشان کرد: هدف اولیه‌ای که برای درمان با کمک دستگاه‌های ارتودنسی مد نظر قرار می‌گیرد، سهولت در جویدن، غذا خوردن و بلع و همچنین رفع ناهنجاری‌های فکی و دندانی است.


وی با بیان این که بی‌نظمی دندان‌ها و فک‌ها گاز زدن و جویدن غذا را دشوار می‌کند تاکید کرد: این مشکلات عموماً و به مرور زمان و به خودی خود برطرف نمی‌شود و این مسئله برای سال‌های متوالی باعث ساییدگی زودرس دندان‌ها نیز می‌شود، درمان با روش ارتودنسی می‌تواند انحرافات فک را درمان کرده و علاوه بر ظاهری زیبا به سیستم گوارش نیز کمک کند.


این متخصص ارتودانتیکس در ادامه با تاکید بر اینکه به طور معمول درمان‌های ارتودنسی یکی از درمان‌های گران قیمت محسوب می‌شود، گفت: گاهی اوقات به دلایل اقتصادی ممکن است والدین و یا بیمار رغبتی به انجام این درمان‌ها نداشته باشند، ولی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که مسائل اقتصادی مواردی نیستند که مانع از انجام و پیگیری روند درمانی شد.

وی توصیه کرد: قطعاً راه‌هایی وجود دارد که می‌توان با کمک آن‌ها و با تعرفه‌های پایین‌تر دولتی اقدام به اصلاح دندان‌ها کرد.


مراجعه به دانشکده‌های دندانپزشکی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی و یا کلینیک‌های تحت پوشش مراکز دولتی توصیه دیگر این استاد دانشگاه برای درمان ناهنجاری‌ها و مشکلات دندانی با تعرفه‌های پایین بود.


عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به عواقب عدم مراجعه برای درمان ارتودنسی، توضیح داد: مراجعه نکردن به موقع برای شروع درمان ارتودنسی و سایر درمان‌های دندان‌ها در کودکان می‌تواند منجر به ایجاد ناهنجاری‌های دندانی و فکی شدید در آینده شود که گاهی اوقات به تنهایی قابل درمان با ارتودنسی نیست و نیاز به درمان جراحی فک خواهد داشت؛ بنابراین توصیه می‌شود والدین مراجعه برای معاینات ارتودنسی در دوران پاندمی کرونا را به تعویق نیندازند.


وی تاکید کرد: برخی خدمات دندانپزشکی را نمی‌توان به زمان بعد موکول کرد بنابراین اولین مراجعه به داندانپزشک متخصص مشخص خواهد کرد که درمان‌ها در دسته درمان‌های اورژانسی قرار می‌گیرد و یا می‌توانیم به زمان دیگری بعد از کرونا موکولش کنیم.

منبع:مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->