طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور
سرخط خبرها

نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی

  • کد خبر: ۶۸۲۸۷
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی
عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

 

به گفته عفو بین الملل، با توجه به مشارکت محدود زنان در گفت‌وگوهای صلح، دست‌آوردهای زنان با تهدید روبه‌رو است.

 

یمینی میشرا، مدیر بخش آسیا در سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که با تزلزل در مذاکرات صلح، وضعیت افغانستان به نقطه بحرانی رسیده است و روزانه ده‌ها غیرنظامی کشته می‌شوند. به گفته وی، حالا افغانستان به سمتی می‌رود که فعالیت بیش از ۲۰ سال زنان را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

مشیرا می‌گوید: «اکنون وقت آن است که دولت افغانستان و کشورهای جهان با هم متعهد شوند و تلاش کنند تا حقوق زنان و دو دهه فعالیت‌شان در گفت‌وگوهای صلح مبادله نشود.»

 

به نقل از گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از حاکمیت طالبان، زنان با مشکلات زیادی از جمله تعلیم، ممنوعیت حضور در اجتماع و مراقبت‌های بهداشتی مواجه بودند که حالا تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند پس از سال‌ها فعالیت، در بخش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شرکت کنند. در این گزارش به ۳.۳ میلیون دختری که مشغول آموزش هستند، اشاره شده است.

 

طبق آمار یونیسف، حدود ۲.۲ میلیون دختر از رفتن به مدرسه محروم شده‌اند.

 

مشیرا تاکید کرد: با آغاز مذاکرات صلح در جمع ۲۱ نفر از اعضای هیأت مذاکره‌کننده دولت، فقط چهار زن حضور دارند. به همین ترتیب او به حضور کمرنگ زنان در نشست مسکو اشاره کرده است که در ترکیب هیأت افغانستان تنها یک زن عضو داشت.

 

عفو بین‌الملل به نقل از فعالان حقوق زنان نوشته است که این مذاکرات آینده زنان و دختران در افغانستان را شکل می‌دهد و باید صدای آنها شنیده شود و دولت افغانستان باید از مشارکت فراگیر و معنادار زنان در گفت‌وگوها اطمینان دهد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->