سرخط خبرها

سهم دختران کشتی‌گیر فقط مسابقات داخلی

  • کد خبر: ۶۸۶۲
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۴
سهم دختران کشتی‌گیر فقط مسابقات داخلی
مربی مشهدی تیم ملی، از شرایط کشتی کلاسیک و آلیش و تصمیمات فدراسیون می‌گوید

مژده رنگیان - انتظار چندین‌ساله بانوان برای کشتی کلاسیک، در زمان ریاست خادم بر فدراسیون و با پشتیبانی او به پایان رسید. پوشش بانوان ایرانی برای رشته کشتی کلاسیک که همان کشتی آزاد است، از سوی فدراسیون جهانی تایید شد. در همان سال اول، مسابقات قهرمانی کشور برگزار و لیگ کشور برپا شد و نخستین تیم ملی کشتی بانوان در تاریخ ورزش ایران، شکل گرفت و حتی راهی مسابقات راهی در لبنان شدند. خراسانی‌ها نیز از همان آغاز، پُرتوان آمدند و پای ثابت سکوهای کشوری بودند و عنوان نخستین کاپیتان تیم ملی کشتی زنان نیز به ورزشکار مشهدی رسید.
با کناره‌گیری خادم و ورود فدراسیون به حاشیه‌ها، کشتی بانوان نیز دچار طوفان شد و با رفتن نایب‌رئیس بانوان فدراسیون، همه‌چیز برای ورزشکاران و مربیان این رشته رنگ ناامیدی گرفت. انتخاب علیرضا دبیر در جایگاه رئیس فدراسیون، اگرچه اقدام مثبتی در راستای گسترش بیشتر این رشته بود اما کشتی آلیش و کلاسیک زنان، در گودال تردید افتاد و حتی شایعه شد که ممکن است تعطیل شود. در این مدت، هنوز دبیر موضع‌گیری درباره کشتی کلاسیک بانوان نداشته است.

 

منتظر تعیین تکلیف فدراسیون هستیم
آنا براتی، نایب‌رئیس بانوان هیئت کشتی خراسان رضوی و جزو نخستین مربیان کشتی بانوان، از نگرانی‌های این رشته می‌گوید: «خیلی پیگیر بودم و تغییرات گوناگونی نیز رخ داد. قرار بود با صحبت‌هایی که در فدراسیون شده، روز شنبه نتیجه نهایی و برنامه رقابت‌های پیش رو اعلام شود که احتمالاً در یکی دو روز آینده منتشر شود. براساس چیزی که ما شنیدیم، دو رشته کشتی آلیش و کلاسیک قرار است فعال بمانند. در ماه‌های گذشته، شایعه شده بود که شاید کشتی کلاسیک به سبب هزینه‌های زیادی که برای فدراسیون دارد، تعطیل شود. خاستگاه رشته کشتی کلاسیک، خود فدراسیون ایران بوده و به آسانی می‌توانند آن را تعطیل کنند. هزینه‌هایی که این رشته برای فدراسیون دارد، به‌سبب برگزاری رقابت‌های جهانی است زیرا دختران کشتی‌گیر ایرانی تنها می‌توانند در مسابقات کشورهای اسلامی شرکت کنند و با پوشش این رشته، نمی‌توانند در رقابت‌های جهانی و آسیایی کشتی آزاد شرکت کنند زیرا مورد تایید فدراسیون جهانی نیست و از سوی دیگر، به زیان ورزشکاران ما ست زیرا حریف می‌تواند از لباس بازیکن استفاده کند و نیز سرعت کشتی‌گیران را می‌گیرد.

 

کشتی کلاسیک برای فدراسیون هزینه دارد
براتی گفت: به این ترتیب، پویانگه‌داشتن کشتی بانوان در ایران، هزینه‌بر است. در حالی که نزدیک المپیک هستیم، فدراسیون ترجیح می‌دهد در بخش مردان هزینه کند. بر اساس اطلاعاتی که داریم، قرار است کشتی کلاسیک در سطح کشور و برگزاری لیگ و قهرمانی کشور، باقی بماند و کشتی آلیش در عرصه‌های جهانی نیز فعال باشد. هرچند که شمار زیادی از دختران کشتی‌گیر، با هدف رسیدن به تیم ملی و حضور در رقابت‌های جهانی وارد این رشته شدند و یکی از انگیزه‌های بزرگ آنان برای ادامه کشتی بود اما باز هم دختران کشتی‌گیر به دلیل علاقه به این رشته، در تمرین‌ها حاضر می‌شوند. اکنون تمرین‌های کشتی دختران مشهد، در دو سالن سعدآباد و سالن بوستان حجاب انجام می‌شود. حدود 15 ورزشکار در سطح قهرمانی در سعدآباد به صورت منظم تمرین می‌کنند و در پایگاه استعدادیابی حجاب نیز دختران علاقه‌مند در رده یازده دوازده سال آموزش می‌بینند. لیگ کشتی تا به امروز تأخیر داشته و شاید باید فشرده برگزار شود و قطعاً خراسان نیز نماینده‌ای در مسابقات خواهد داشت.

 

شرایط بهتر برای آلیش
مربی تیم ملی آلیش همچنین گفت: «در بخش آلیش نیز فدراسیون قول اعزام به رقابت‌های جهانی را داده و قرار است اردوهای تیم ملی آغاز شود. براساس قولی که داده شده بود، امسال شاهد برگزاری لیگ آلیش بانوان نیز خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->