پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها
سرخط خبرها

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد: صرفه‌جویی حداقلی مردم مشهد، بحران کم‌آبی را در تابستان دفع می‌کند

  • کد خبر: ۶۸۷۹۷
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۷
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد: صرفه‌جویی حداقلی مردم مشهد، بحران کم‌آبی را در تابستان دفع می‌کند
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با تأکید بر صرفه‌جویی مردم در مصرف آب گفت: اگر افزایش دما و قطعی برق ادامه داشته باشد، قطعا در تأمین آب مشهد به مشکل برمی‌خوریم.

طنین همتی|شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت آب شرب مصرفی مشهد در آستانه فصل تابستانه اظهار کرد: تقریبا ۵۰ درصد آب مشهد از منابع آبی سدهایی مثل طرق، ارداک و دوستی و ۵۰ درصد هم به‌طور متوسط از منابع آبی زیرزمینی تأمین می‌شود. امسال میزان بارندگی‌ها به‌شکل چشمگیری کم شده است، به‌طوری‌که حدود ۶۰ درصد بارندگی کم شد و حتی کاهش چشمگیری نسبت به میانگین بلندمدت داریم که نتیجه این کاهش بارندگی‌ها، کاهش ورودی آب به مخزن سدهای تأمین‌کننده آب شرب در مشهد است. اگر ذخیره آبی هم الان وجود دارد، ناشی از بارندگی قبلی در ۲ سال گذشته است. با وجود این، حدود ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ذخیره آب شرب داریم.

وضعیت ذخیره آب در مقایسه با سال ۹۷ بدتر نیست

وی اضافه کرد: البته وضعیت ذخیره آب در مقایسه با سال ۹۷ بدتر نیست؛ در سال ۹۷ وضعیت ذخایر آب‌ سدها به نسبت امروز قرمز بود که اکنون وضعیت بهتر است. امسال اقداماتی که درراستای حفر چاه و شبکه‌سازی انجام دادیم، باعث شد برخی چاه‌های ما در حوزه آب زیرزمینی قابلیت بیشتری پیدا کنند و امسال بتوانیم از توان بالقوه منابع زیرزمینی بهتر استفاده و بحران کم‌آبی را مدیریت کنیم.

افزایش دما و ادامه دار شدن قطعی برق، تامین آب را مشکل ساز می کند

اسماعیلیان تصریح کرد: اکنون در کنار کم‌آبی و کاهش بارندگی‌ها، شیوع کرونا را داریم که همین مصرف آب را افزایش می‌دهد. برای امسال پیش‌بینی افزایش دما هم داریم؛ پیش‌بینی شده است امسال ۲ درجه افزایش دما داشته باشیم که همین امر در میزان مصرف آب تأثیرگذار است. هر درجه افزایش دما، مصرف آب را به‌شدت افزایش می‌دهد. همچنین قطع برق هم انتقال آب از سدها و پمپاژ آن را سخت می‌کند. اگر برق قطع شود، چاه‌ها هم قابلیت استحصال آب ندارند. اگر قطع‌شدن برق افزایش یابد، برای تأمین آب نیز به‌شدت به مشکل می‌خوریم.


مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد یادآور شد: اگر شرایط غیرمتعارف امسال افزایش پیدا نکند و قطعی برق زیاد نشود، این امیدواری هست که کمبود آب را مدیریت کنیم تا نیاز به جیره‌بندی آب در مشهد نباشد، اما اگر قطعی برق و در کنار آن دما افزایش پیدا کند، قطعا به مشکل برمی‌خوریم.

کاهش حداقلی مصرف، بحران آب در تابستان را رفع می کند

وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در حوزه تأمین آب درحال انجام است، ولی بخش زیادی هم به مدیریت مصرف مردم بستگی دارد، افزود: کاهش ۱۰ درصدی که خیلی راحت می‌تواند مدیریت شود، نگرانی افزایش دما و قطعی برق را رفع می‌کند و ما را در شرایط پایدار قرار، و ما از اوج گرما و بحران تأمین آب در تابستان نجات می‌دهد.


این مقام مسئول افزود: خشک‌سالی امسال با‌توجه‌به اقلیم خشک و نیمه‌خشک منطقه پیش‌بینی‌پذر بود، اما در تابستان به‌دلیل اینکه مصرف افزایش می‌یابد، این شرایط تشدید می‌شود؛ درنتیجه فقط صرفه‌جویی راه نجات از بحران کم‌آبی است. برای مثال فقط با کاهش یک دقیقه‌ای صرفه‌جویی آب در زمان دوش‌گرفتن، به‌راحتی ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی و شرایط پایداری را در تابستان سپری می‌کنیم. در سال‌های گذشته انصافا مردم همکاری درخور توجهی داشتند، به‌طوری‌که متوسط مصرف آب شرب خانگی ما به نسبت میانگین کشور به‌ویژه کلان‌شهرها عدد بسیار پایینی بود. این نشان می‌دهد مردم به صرفه‌جویی در مصرف آب توجه می‌کنند، چون اقلیم خشک و نیمه‌خشکی داریم. همین صرفه‌جویی‌های حداقلی، متوسط سرانه مصرف را کاهش می‌دهد.


اسماعیلیان با اشاره به طرح یکپارچگی شرکت آب‌وفاضلاب شهری و روستایی در مشهد افزود: روستاهای حوزه شهرستان مشهد زیر پوشش این شرکت قرار گرفتند، اما متأسفانه به‌دلیل پراکندگی ۳۵۰ روستا در اطراف مشهد که بیشترشان هم روستاهای پرجمعیت‌اند و به حاشیه شهر نزدیک هستند، مشکلاتی هم به‌لحاظ کم‌آبی و هم از نظر کیفیت آب به‌وجود آمد.

حفر ۱۹حلقه چاه در کاهش بحران آب روستاها تاثیر گذار بود

وی افزود: ما در سال گذشته ۱۴۰ روستا در شرایط تنش آبی داشتیم که مشکلات متعددی داشتند. سال گذشته اقدامات زیادی انجام و باعث شد ۱۹ حلقه چاه حفر شود که در مقایسه با سال‌های قبل رشد چند برابری داشت.
وی ادامه داد: ۲ قنات در مشهد داریم که تأمین‌کننده بخشی از آب شرب مشهد است. این ۲ قنات حدود ۷۰ درصد کاهش آب‌گیری داشتند؛ به‌عبارتی قنات عمیقی نبوده‌اند. در روستاها چاه‌های کم‌عمقی داریم که تأمین آب را مشکل می‌کند. با همه اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام شد، از ۱۴۰ روستایی که در گذشته بحران آب داشتند، اکنون ۱۱۰ روستا در شرایط تنش آبی است.

پیش بینی آب رسانی به ۶۰ روستا در تابستان امسال

اسماعیلیان تأکید کرد: البته روستاهایی که باید با تانکر آب‌رسانی انجام شوند، نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود امسال نیز ۶۶ روستا با تانکر آب‌رسانی شوند.

مدیرعامل آب‌وفاضلاب مشهد ادامه داد: امسال اقدمات بسیار خوبی برای تأمین آب روستاها در نظر گفته شده است، ازجمله حفر 29 حلقه چاه و ۷۰ کیلومتر شبکه. همچنین احداث تانکرهای ثابت در روستاها را در برنامه داریم که به‌عبارتی توزیع آب را بهتر می‌کند.
وی افزود: در بحث انشعابات غیرمجاز باغ‌ویلاها که در کمبود آب تأثیرگذار است، اقدمات گروهی خوبی برای شناسایی صورت گرفته است. همه تلاشمان این است که به‌طوری این مسئله را مدیریت کنیم و به‌ویژه امسال کم‌آبی روستاها را به حداقل برسانیم.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->