ماجرای بخشش یک قاتل پای چوبه دار پیدا شدن پیکر جوان گلستانی پس از چند روز در استخر کشاورزی + فیلم بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان پروستات هشدار: تغییر الگوی انتقال ایدز از اعتیاد به رابطه جنسی راهکارهای یک مشاور برای کاهش وابستگی نوجوانان به فضای مجازی معمای پیچیده مرگ مرد تهرانی پس از مصرف مشروبات الکلی اعترافات تکان دهنده زن جوان به قتل خونین همسرش هشدار هواشناسی نسبت به رگبارو رعد و برق در خراسان رضوی و ۲۴ استان دیگر قتل مرد جوان کرمانشاهی به دست همسرش + جزییات ۵۹۲ هزار زن تحت پوشش بهزیستی هستند| ۳۰۰ هزار نفر معلولیت شدید دارند آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان خاقانی مشهد (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) سرانه فضای آموزشی در «تبادکان» مشهد به سه مترمربع رسید آغاز ثبت‌نام مقدماتی حج تمتع ۱۴۰۴ از پنجم آذر ۱۴۰۳ کمبود دارو و عدم تغییر سبک زندگی، بلای جان بیماران کلیوی | پیوند کلیه را جدی بگیرید وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شد + بیوگرافی و سوابق شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور | همچنان با کرونا درگیریم اجاره سیم کارت، دامی برای فریب شهروندان نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چگونه است؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) آغاز نام‌نویسی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان (۲۸ آبان ۱۴۰۳) نکاتی برای پایداری زندگی و رابطه­ سالم بین همسران | دل‌بسته هم باشیم کمک ۱۴ میلیارد تومانی مردم خراسان رضوی به جبهه مقاومت سند ملی حقوق کودک به طور شایسته اجرا نشد ثبت‌نام داوطلبان کنکور برای ترمیم نمرات از آذرماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود انتقاد نماینده سابق مجلس از راه‌اندازی کلینیک ترک بدحجابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) | کاهش کیفیت هوا در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت طی امروز و فردا توصیه‌های دندانپزشکی برای دیابتی‌ها مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، منجر به بستری شدن یک ماهه شهروند مشهدی شد هشدار سازمان غذا و دارو: در سرماخوردگی و آنفلوانزا از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک بپرهیزید معلمان در بارگذاری مدارک برای رتبه‌بندی به این مراحل توجه کنند پیگیری سازمان حج و زیارت برای ارائه وام کم‌بهره توسط بانک‌ها به ودیعه‌گذاران عمره آیا وام شهریه از سبد وام‌های دانشجویی حذف می‌شود؟ آخرین وضعیت اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با پدران اتباع
سرخط خبرها

به آیین اُرس

  • کد خبر: ۶۸۹۲۲
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
به آیین اُرس
عباسعلی سپاهی‌یونسی - شاعر و روزنامه‌نگار

به سمت بلندی‌های هزارمسجد در در‌ه‌ای سرسبز بعد از روستای چهارراه، پیش می‌رویم. دره مسیری است که اگر توانش را داشته باشی، می‌تواند بعد از چند ساعت پیاده‌روی، تو را به قله هزارمسجد برساند؛ هرچند حالا با وجود تراکتور‌ها و مسیر‌هایی که درست شده است، می‌شود بخش فراوانی از راه را سواره رفت.
در مسیری که برخلاف جهت رودخانه پیش می‌رویم، چند پسربچه نشسته‌اند زیر سایه سنگین درخت ارسی که نشان می‌دهد سال‌های سال است بخشی از زیبایی هزارمسجد است.


کمی آن‌طرف‌تر، چادر‌ها برپا شده‌اند. چند روزی است که گوسفنددار‌ها آمده‌اند با گوسفندها، سگ و الاغ و مرغ و خروسشان تا در این سال کم‌علف، بتوانند دو ماهی با بخشش طبیعت، دام‌هایشان را سیر کنند. بچه‌ها دارند بازی می‌کنند و صدای گپ و خنده‌هایشان در دره، لا‌به‌لای بع‌بع بره‌ها و بزغاله‌ها و صدای رودخانه، موج می‌زند و می‌رسد تا من. با خودم فکر می‌کنم آیا بچه‌ها می‌دانند زیر چه درخت ارزشمندی دارند از زندگی لذت می‌برند؟‌


نمی‌دانم بزرگ‌تر‌های آن‌ها چقدر ارزش این درختان باشکوه را می‌دانند و از این درختان شگفت‌انگیز چقدر برای فرزندانشان حرف زده‌اند. نمی‌دانم منابع طبیعی چقدر کلاس آموزشی و ترویجی برای مردم منطقه و به‌خصوص کودکان و نوجوانان گذاشته‌اند تا نگذارند هیچ اره تیزی و هیچ تبری با ضربات سهمگین خود حتی شاخه‌ای کوچک از این درختان کوهستانی را قطع کند.
با خودم فکر می‌کنم آیا بچه‌ها می‌دانند که هرکدام از این درختان در سال فقط یک میلی‌متر می‌توانند رشد کنند و عمر بعضی از آن‌ها به چندصدسال می‌رسد؟


رد می‌شویم و کمی جلوتر در ارتفاع بیش از ۲ هزارمتری، ما هستیم و انبوده درختان ارسی که هرکدام زیبایی خاص خودش را دارد، یکی از یکی زیباتر و متفاوت‌تر. ریشه‌های بعضی از آن‌ها نیمی در خاک و نیمی از خاک بیرون به هر طرف رفته‌اند. وقتی دقیق نگاهشان می‌کنی، انگار از دل و جان و با تمام توان، چنگ زده‌اند در زمین تا خاکش را نگه دارند و نگذارند خاک ارزشمند دچار فرسایش بشود.


همیشه در رویارویی با ارس‌های هزارمسجد هر آنچه دیده‌ام، شکوه و عظمت و زیبایی این درختان بوده است. برای من ارس یکی از درخت‌های متفاوت است؛ چیزی مانند درختچه‌های «تاغ» که می‌تواند خشکی زمین را تاب بیاورد، اما سایه‌اش را از اهالی کویر دریغ نکند. همیشه مقاومت ارس دربرابر سرما و خشک‌سالی برایم شگفت‌انگیز بوده است.


مکان‌های رویش آن‌هم برایم تامل‌برانگیز است و گاهی فکر کرده‌ام این درخت بر روی یک دیواره که به‌ظاهر خاکی در آن دیده نمی‌شود، چگونه از دل سنگ سخت، قد برافراشته است تا دیدنش هر بیننده‌ای را به تحسین وادار کند و بالندگی و یگانه بودنش، بشود سوژه عکسی یا بهانه‌ای برای تحسین کردن دستگاه آفرینش خداوند؟
شیب هزارمسجد را بالا می‌رویم. تا چشم کار می‌کند، درخت ارس است؛ درختان ارسی که باید مثل چشم‌هایمان از آن‌ها مواظبت کنیم که هم نشان از قدرت خداوند دارند و هم نعمتی سرشار برای این آب و خاک هستند.

 

جنگل اُرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->