تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چه عاملی باعث افزایش ساخت و ساز‌های ساختمانی می شود؟

  • کد خبر: ۷۰۲۳۶
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
چه عاملی باعث افزایش ساخت و ساز‌های ساختمانی می شود؟
فعالان صنعت ساختمان، ثبات نرخ‌ها در بازار را عامل افزایش ساخت و ساز‌های مشهد در آینده نزدیک می‌دانند.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ در دو ماه نخست سال جاری شاهد رکود و حتی ریزش قیمت در تمام بازار‌های مالی بودیم. بورس، طلا، ارز و حتی رمزارز‌ها کاهش قیمت را تجربه کردند. بازار مسکن نیز به موازات سایر بازار‌ها با ثبات نرخ روبه رو بود؛ اتفاقی که در سه سال اخیر، کمتر آن را تجربه کرده ایم و همین موضوع نیز باعث خوش بینی فعالان صنعت ساختمان به آینده این بازار شد، به طوری که آمار ها‌ی «شامخ» برای صنعت ساختمان را بعد از مدت‌ها به مرز عدد ۶۰ رساند.
 
درواقع گزارش شامخ از بررسی وضعیت بنگاه‌های اقتصادی در سراسر کشور و مجموعه ارزیابی آن‌ها در هر ماه به دست می‌آید. این گزارش، وضعیت کلی اقتصاد ایران در هر دوره را مشخص می‌کند. شامخ، عددی بین صفر تا ۱۰۰ است و اگر این عدد از ۵۰ کمتر باشد، به معنی باقی ماندن در رکود اقتصادی است و هرچه از ۵۰ بیشتر باشد، قرار گرفتن در فضای رونق را نشان‌ می‌دهد.
 
با وجود آنکه در بسیاری از ماه‌های دو سال گذشته، شامخ به کمتر از ۵۰ رسیده بود، این روند از اسفند سال گذشته تغییر کرد و برای نخستین بار این عدد در مرز ۵۵ قرار گرفت. در فروردین باتوجه به تعطیلی کسب وکار‌ها در نوروز، رقم شامخ کاهش یافت و در اردیبهشت این عدد بار دیگر رشد پیدا کرد.
طبق نظرسنجی از بنگاه‌های اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران در اردیبهشت، ۵۳/۸۴ بوده است که نسبت به فروردین (۳۹/۶۵) افزایش داشته است و همان طور که طبق روال سال قبل انتظار می‌رفت، به دلیل تعطیلی‌های فروردین و بازگشایی در اردیبهشت، شاهد بهبود کسب وکار‌ها در اردیبهشت بودیم.


شامخ مسکن به ۵۷/۱۴ رسید

آن گونه که مدیران فعال در عرصه ساختمان اعلام کرده اند، میزان فعالیت‌های ساختمانی اعم از تولید و ارائه خدمات در اردیبهشت سال جاری نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته است، به گونه‌ای که شاخص میزان فعالیت‌های انجام شده از رقم ۴۰/۵ در فروردین ۱۴۰۰ به ۵۷/۱۴ در اردیبهشت سال جاری رسیده است. در این حال، عدد شامخ کل در اردیبهشت سال جاری نیز با رقم ۵۷/۱۴ نسبت به فروردین (۴۰/۵) افزایش محسوسی داشته است که نشان دهنده افزایش میزان فعالیت‌های کسب وکار بوده است.


صبر برای روشن شدن نتیجه رویداد‌های سیاسی

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان خراسان رضوی درباره آمار‌های مطرح شده در گزارش شامخ صنعت ساختمان به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: در شهر مشهد و استان خراسان رضوی نیز امید‌ها به بهبود آینده ساخت وساز تقویت شده است. به طورکلی افزایش تقاضا برای مسکن و ثبات قیمت در این بازار طی ماه‌های نخست سال جاری، باعث شده است که نگاه‌ها به آینده این بازار مثبت باشد.
 
مهدی جوادی ادامه داد: سطح تقاضا در بازار مسکن بالاست. هرساله تعداد زیادی زوج جوان به دنبال رفتن به خانه بخت هستند. ازطرفی بافت‌های فرسوده در کلان شهرها، نیازمند بهسازی و نوسازی است. علاوه بر این مسکن از دیرباز بستر سرمایه گذاری برای خانوار‌های ایرانی بوده است، پس جای تعجب ندارد که این صنعت همیشه مستعد رشد و رونق باشد.
 
وی با اشاره به اهمیت نقش دستگاه‌های سیاست گذار در صنعت ساختمان گفت: پس تقاضا در این بازار وجود دارد. اما عامل تأثیرگذار بر رونق بازار، سیاست‌ها و قوانین بالادستی است. مصوبات مجلس مثل اخذ مالیات از خانه‌های خالی یا طرح مالیات بر عایدی سرمایه، اثرات خودش را بر این بازار خواهد گذاشت. درعین حال سیاست بانک‌ها در دادن تسهیلات و مدیریت شهری نیز در این زمینه اثرگذار است.

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان خراسان رضوی افزود: در مجمع انبوه سازان اعتقاد دارند که همه دستگاه‌ها برای رونق صنعت ساخت وساز باید هماهنگ عمل کنند. ۷۰۰ رشته شغلی به طور مستقیم با این صنعت مرتبط است و رونق آن موجب بهبود بازار کار و کلیت اقتصاد می‌شود.
جوادی، آینده اتفاقات سیاسی را بر صنعت ساختمان موثر دانست و گفت: تا روشن شدن تکلیف اتفاقات مهم در حوزه سیاست مثل ریاست جمهوری و مذاکرات برجام، بسیاری از افراد و سرمایه گذاران دست به ماشه می‌مانند، با این حال جای تردید نیست که در ماه‌های پیش رو باید منتظر رونق ساخت وساز باشیم.


زمین را نمی‌توانیم وارد کنیم

عضو انجمن صنفی انبوه سازان خراسان رضوی نیز درباره رونق احتمالی ساخت وساز به شهرآرا گفت: اکنون شرایط برای بهبود سرمایه گذاری در صنعت ساختمان مهیاست و مشکل اصلی در این زمینه، قیمت زمین است. مصالح، آهن و سایر نهاده‌های مسکن را می‌توانیم وارد کنیم، اما زمین را نمی‌توانیم. باید برای کنترل قیمت زمین، سیاست گذاری صحیحی صورت گیرد.
 
علیرضا ناظم زاده ادامه داد: در تمام دنیا ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌های ساخت مسکن از طریق تسهیلات تامین می‌شود، اما در بازار ایران به دلیل تورم شدید، بانک‌ها با صنعت ساختمان همراهی نمی‌کنند. معتقدم برای رونق این صنعت، دولت جدید باید به سمت تثبیت و سپس کاهش قیمت نهاده‌های مسکن حرکت کند.

وی افزود: در ماه‌هایی که شاهد رکود ساخت وساز بودیم، تنها ساختمان‌های اشرافی خریدوفروش می‌شد. ساختمان‌هایی با قیمت سنگین که مشتریانش اغلب به نیت سرمایه گذاری وارد معاملات آن می‌شوند. طی ماه‌های اخیر، تولید مسکن برای طبقه متوسط، پیشرفتی نداشته است. درواقع سازنده‌های مسکن فعلا دست نگه داشته اند تا ببینند در آینده چه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->