مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه
سرخط خبرها

مبارک بادت این کشف مجازی

  • کد خبر: ۷۰۴۷۸
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۶
مبارک بادت این کشف مجازی
عبدالجواد موسوی - روزنامه‌نگار

یکی از تخصص‌های ویژه ما به‌ابتذال‌کشاندن امور پسندیده و معنوی است. کافی است تصمیم بگیریم در توافقی نانوشته به یک موضوع هجوم ببریم و به‌قول دکتر شریعتی با دفاع بد چنان آن موضوع را زشت و ناپسند جلوه دهیم که به منفورترین موضوع عالم تبدیل شود. یکی از این موضوعات که به‌تازگی به جرگه امور مبتذل راه یافته، موضوع جشن تولد است.

 

روزی‌روزگاری که اصلا برای کسی زنده و مرده اهل فرهنگ اهمیتی نداشت و خداراشکر هنوز هم ندارد، عده‌ای از بچه‌های خوش‌ذوق مطبوعاتی به این فکر افتادند که برای قدردانی از این زمره مظلوم و قدرنادیده به‌بهانه روز تولدشان با احترام بیشتری از آن‌ها یاد کنند. بعد‌ها این روز تولد به تقویم‌ها نیز راه یافت و عده‌ای از اهل ذوق تقویم‌هایی سروسامان دادند که به ما روز تولد هنرمندان و اهل فرهنگ را یادآوری می‌کرد، همراه با عکس و گاه اطلاعات مفیدی که به‌کار اهلش می‌آمد.

 

همه‌چیز در حدواندازه بود. یکی از بهترین تقویم‌هایی که متأسفانه ادامه نیافت، تقویم‌هایی بود که سیدعلیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر و منتقد موسیقی تدارک می‌دید؛ تقویم‌هایی که بعضی به کتابخانه‌های ما راه یافت و منبع و مرجعی برای شناخت اهل موسیقی شد. بعدتر‌ها که روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری اندک رونقی یافت، موضوع تولد جدی‌تر شد. گاهی بروبچه‌های روزنامه‌نگار به خانه اهل هنر و فرهنگ می‌رفتند و گاهی آن‌ها را به محل کارشان دعوت می‌کردند و با کیکی و گلی و عکسی قدرشناسی خود را اعلام می‌کردند.


همه‌چیز داشت خوب پیش می‌رفت تا اینکه سروکله فضای‌مجازی پیدا شد. حالا هرکسی می‌توانست و می‌تواند با انتشار عکسی و چندکلمه ستایش‌آمیز برای هرکسی که دلش خواست، جشن تولد برگزار کند. خرج که ندارد هیچ، تازه برای طرف ارج و اعتبار نیز می‌آورد.

 

تا اینجایش ایرادی ندارد. ابراز محبت به اهل فرهنگ به هر شکلی باشد تحسین‌برانگیز است، اما وقتی پای روز تولد مادربزرگ فلان استاد و پسرخاله ناتنی بهمان بزرگ به فضای‌مجازی باز می‌شود و همه شروع می‌کنند به تبریک‌گفتن و لایک‌کردن و کامنت‌گذاشتن، حالت بد می‌شود. اوضاع وقتی بدتر می‌شود که این تبریک‌گفتن‌ها مزین می‌شود به مشتی عکس لوس و متن‌های آبکی. البته این وسط آدم بامعرفتی مثل اسدا... امرایی هم سروکله‌اش پیدا می‌شود که فروتنانه و متواضعانه در فضای اینستاگرام یک‌تنه می‌ایستد و به من و تو یادآوری می‌کند که در این آشفته‌بازار قدر و منزلت نویسنده و مترجم را بدانیم؛ آن‌هم با اطلاعاتی مفید و خواندنی و با ادبیاتی احترام‌برانگیز.

 

اما او یک‌تنه در مقابل این حجم از ابتذال چه می‌تواند بکند؟ ما تصمیم گرفته‌ایم در یک توافق نانوشته و همگانی بزرگانمان را خواروخفیف کنیم و به‌بهانه بزرگداشت آن‌ها تقلیلشان دهیم به سلبریتی‌های بازاری. ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که این جشن‌تولد‌ها با اطلاعات غلط و عکس‌های اشتباهی و متن‌هایی که هیچ‌ربطی به آن بنده‌خدایی که برایش جشن گرفته‌ایم، نداشته باشند. دست‌به‌نقد، این تازه‌ترین تفریح کشف‌شده دلاورمردان و شیرزنان فضای‌مجازی است.
خدا آخر و عاقبت همه ما را ختم‌به‌خیر کناد!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->