اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

از اولین مجسمه‌هایی که به مشهد آمدند تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

  • کد خبر: ۷۰۸۱۶
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
از اولین مجسمه‌هایی که به مشهد آمدند تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند
سال ۱۳۴۸ مهم‌ترین رخداد در زمینه برافراشته‌شدن یک مجسمه بی‌نظیر در مشهد رخ داد؛ نصب اولین مجسمه از فردوسی در مشهد. این شاهکار هنری را  ابوالحسن‌خان فردوسی ساخته است. او شاگرد کمال‌الملک نقاش بود. مجسمه فردوسی را برای قالب‌گیری به ایتالیا می‌فرستند و با کشتی به کشور برمی‌گردانند.

امیری | شهرآرانیوز، تاریخ ورود اولین مجسمه‌های شهری در مشهد خیلی دقیق مشخص نیست. برخی می‌گویند احتمال دارد مجسمه‌هایی که در باغ ملی (۱۳۱۰) نصب شدند اولین مجسمه‌های شهری مشهد باشند .

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

باغ ملی مشهد

 

۱۳۱۰: «زنان کوزه به‌دوش» و پیکرهایی از کودکان در باغ ملی

پیش از آن نیز مجسمه‌ها و تندیس‌هایی در باغ ملی مشهد وجود داشته است. از آنجا که باغ ملی مشهد سال ۱۳۱۰ تأسیس شده است، به‌نظر می‌رسد پیکر‌های «زنان کوزه به‌دوش» و کودکانی که به آب‌نما وصل بودند نیز در همان زمان در باغ ملی نصب شدند.

 

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

نمایی از شیرهای سنگی کوهسنگی که خاطر مشترک عکس‌های بسیاری از مشهدی‌ها و زائران امام رضا (ع) است

 

۱۳۱۰: شیر‌های سنگی خاطره‌ساز

اما اتفاق مهم دیگری که در این زمان افتاد، نصب ۲ شیر سنگی در پارک کوهسنگی مشهد بود. این شیر‌های سنگی را  شهردار میلان ایتالیا همراه با ۲ مجسمه انسان دیگر به شهردار مشهد هدیه کرد. شیر‌ها در درب ورودی کوهسنگی ایستادند و مجسمه‌های انسان کنار استخر بزرگ کوهسنگی و روبه‌روی رستوران و تالار آن قرار گرفتند.

مجسمه‌های انسان با تاج نصب‌شده بر فراز کوهسنگی، بعد انقلاب برچیده شدند، اما شیر‌های سنگی که اکنون خاطره مشترک بسیاری از مشهدی‌هاست و در آلبوم عکس خیلی‌ها جای گرفته است، هنوز هم خاطره‌سازند و به‌عنوان یادگاری در قاب دوربین‌های عکاسی قرار می‌گیرند.

 

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

اولین مجسمه از فردوسی که توسط «ابولحسن‌ صدیقی» ساخته و در آرامگاه فردوسی نصب شد

 

۱۳۴۸: شکوه اولین مجسمه فردوسی در مشهد

اما سال ۱۳۴۸ مهم‌ترین رخداد در زمینه برافراشته‌شدن یک مجسمه بی‌نظیر در مشهد رخ داد؛ نصب اولین مجسمه از فردوسی در مشهد. این شاهکار هنری را  ابوالحسن‌خان فردوسی ساخته است. او شاگرد کمال‌الملک نقاش بود. مجسمه فردوسی را برای قالب‌گیری به ایتالیا می‌فرستند و با کشتی به کشور برمی‌گردانند. این مجسمه مرمری بی‌همتا اکنون در آرامگاه فردوسی قرار دارد.

 

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

شکوه فردوسی در میدان فردوسی مشهد

 

۱۳۵۰: مجسمه فردوسی در میدان فردوسی

در کنار این‌ها، نصب مجسمه فردوسی در میدان فردوسی اتفاق هنری دیگری بود. این مجسمه را غلامرضا رحیم‌زاده ارژنگ ساخته بود که ابتدا در تهران قرار داشت و  سال ۵۰ در میدان فردوسی مشهد نصب شد و هویتی خاص به آن محدوده داد. در این اثر هنری استاد میرحسن ارژنگ‌نژاد و اسماعیل ارژنگ نیز همکاری داشتند.

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

شاهکاری در باغ ملک مشهد

 

۱۳۵۲: شاهکاری درباره حاج‌حسین‌خان ملک

سال ۵۲ شاهکاری دیگر در باغ ملک مشهد نصب شد و آن مجسمه برنزی حاج حسین ملک است که «بهمن محصص» آن را ساخته است. مجسمه‌ای که برخی صاحب‌نظران معتقدند باید در موزه نگهداری شود.

 

 

از اولین مجسمه‌ای که به مشهد آمد تا شیرهای سنگی که هنوز نگهبانان کوهسنگی‌اند

پرتره‌هایی با ارزش از استاد مجسمه‌ساز مشهدی

 

۱۳۵۷: پرتره‌هایی از مشاهیر خراسانی در بوستان ملت

سال ۱۳۵۷ دوازده پرتره استاد میرحسن ارژنگ‌نژاد از مشاهیر خراسانی بوستان ملت مشهد را که آن زمان مکانی بسیار معمولی و با معضلات فراوان بود، زینت داد و به محلی با نشانه‌های فرهنگی و هنری بدل کرد.

 

منبع عکس‌های قدیمی: آرشیو شخصی بهزاد چوپانکاره

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->