استاندار خراسان رضوی: مشهد میزبان دبیرخانه دائمی رویداد ملی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد شد اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشته‌شدن ۲ نظامی روس در حمله به یک پایگاه نظامی در سوریه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله راکتی از غزه به اراضی اشغالی (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: «دیپلماسی استانی» از ابتکارات دولت چهاردهم است مخالفت دیوان عالی رژیم صهیونیستی با تصمیم نتانیاهو برای برکناری رئیس شاباک رئیس‌دفتر شهید جمهور: شهید رئیسی «خدایی‌بودن» و «مردمی‌بودن» را در هم آمیخته بود عراقچی: مردم ایران رنج تحریم‌ها را به خاطر غنی‌سازی تحمل کردند ایران با پیشنهاد عمان برای برگزاری دور پنجم مذاکرات با آمریکا موافقت کرد وزیر ارشاد دولت سیزدهم: شهید رئیسی به همه پیمان‌ها و عهد خود با خدا و مردم وفا کرد آزمایش موشک قاره‌پیما آمریکا با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهید رئیسی همانند یک پدر مهربان، یک مربی دلسوز و یک استاد راهنما بود عمان زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد واکنش باکو به اعدام فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران حرف‌های کمترشنیده‌شده آیت‌الله علم‌الهدی از زندگی شخصی و مدیریتی شهید رئیسی تجمع بزرگ مردم مشهد در نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور+فیلم وزیر خارجه آمریکا: ایران نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد عراقچی: کشور‌های منطقه نیازمند نظم نوین منطقه‌ای هستند پاپ خواستار ورود کمک‌ها به غزه شد زمان سفر پزشکیان به عمان اعلام شد وندی شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟
سرخط خبرها

آیا در روز‌های آینده شاهد احیای برجام هستیم؟

  • کد خبر: ۷۱۴۰۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
آیا در روز‌های آینده شاهد احیای برجام هستیم؟
پرسشی که این روز‌ها ذهن بسیاری از صاحب نظران و سیاست مداران را به خود درگیر کرده، این است که آیا تا زمان اتمام کار دولت دوازدهم، مذاکرات هسته‌ای به نتیجه خواهد رسید؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ پرسشی که این روز‌ها ذهن بسیاری از صاحب نظران و سیاست مداران را به خود درگیر کرده، این است که آیا تا زمان اتمام کار دولت دوازدهم، مذاکرات هسته‌ای به نتیجه خواهد رسید یا اینکه امضای توافق به دولت بعدی محول خواهد شد. در این پیوند، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد؛ به عنوان نمونه روزنامه «جمهوری اسلامی» در مطلبی نوشت: «مذاکرات وین، تقریبا دو هفته قبل از انتخابات ۲۸ خرداد به نتیجه رسید و توافق نامه آماده امضا بود.

 

اینکه آقای ظریف به وین می‌رود، به این دلیل است که کار‌های مربوط به سطح کارشناسی پایان یافته و حالا نوبت وزراست که نقطه پایانی را زیر توافق نامه بگذارند. آنچه مهم است، این است که مدیر اجرایی کشور که از ۱۴ مرداد یعنی حدود یک ماه و نیم دیگر، مسئولیت دولت را برعهده خواهد گرفت، تصمیم بگیرد بنای ساخته شده برجام را که حالا مرمت شده است، حفظ کند و با سیاست‌های معقول و منطقی، کاری کند که راه‌های تنفسی باز شده اقتصاد کشور در اثر مذاکرات وین، همچنان باز بمانند و بار دیگر مسدود نشوند.»


احیای برجام در ششمین سالگرد آن؟

میخائیل اولیانوف، سرپرست هیئت روسیه در مذاکرات برجامی وین، با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر، از دستیابی طرف‌های مذاکره کننده در وین، از توافق نهایی تا روز ۲۴ تیر و هم زمان با ششمین سالگرد حصول توافق برجام استقبال کرد و به طور تلویحی آن را محتمل دانست. همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به دیدارش با محمدجواد ظریف و گفتگو درباره مذاکرات وین تأکید کرد که هنوز تصمیمات سخت باقی مانده است.


جوزپ بورل، در این باره، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «با ظریف دیدار کردم تا درباره برجام گفتگو کنیم. از پیشرفت حاصل شده طی هفته‌های گذشته استقبال کردم، اما تصمیمات سخت همچنان باقی مانده است. مهم است که از این فرصت سیاسی استفاده شود و همه باید انعطاف داشته باشند. با توجه به انتخابات ریاست جمهوری ایران، خواستار ادامه تعهد ایران به رایزنی وین شدم.»


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که آمریکا باتوجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران به ادامه مذاکرات غیرمستقیم با آن برای احیای توافق هسته‌ای متعهد است. همچنین خبرنگار شبکه «سی ان ان» به نقل از سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در توئیتر نوشت: «سیاست ما در قبال ایران برای پیشبرد منافع آمریکا طراحی شده است. فارغ از آنکه چه کسی به قدرت می‌رسد. ما تمایل داریم که به پیشرفت معناداری که در جریان آخرین دور مذاکرات وین به دست آمده است، ادامه دهیم.»


«بلومبرگ» نیز در تحلیلی به تداوم مذاکرات در وین پرداخت. در بخش‌هایی از گزارش آن آمده است: «پس از هفته‌ها مذاکرات پرزحمت، نمایندگان در وین اکنون به دنبال نهایی کردن توافق هستند، تا قبل از اینکه حسن روحانی، رئیس جمهور فعلی، قدرت را به رئیسی تحویل دهد به این توافق دست یابند. وی عنوان کرد که برای ادامه کار با تیم روحانی همراهی می‌کند. سیاست ایران در قبال این توافق نامه در نهایت توسط آیت ا... علی خامنه‌ای نهایی می‌شود.»


آینده برجام در دولت آیت ا... رئیسی

یک استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، درباره آینده برجام در دولت آینده به «ایلنا» گفت: «مسیر برجام ادامه پیدا می‌کند. برجام سیاست کلان کشور است و معتقدم به طور طبیعی با یک مدیریت تازه نفس و از موضع قدرت ایران می‌تواند برجام را پیش ببرد. می‌توان گفت آن بخش از دیپلمات‌های غربی که نسبت به آینده تحولات سیاسی در ایران تردید داشتند، از این پس می‌توانند با تردید کمتری مذاکرات را شکل دهند.


حشمت ا... فلاحت پیشه ادامه داد: این انتظار وجود دارد در فاصله‌ای که دوران انتقال است یعنی انتقال قدرت از سوی دولت روحانی به دولت رئیسی اقدامات اساسی صورت گیرد. اگر واقعا طرف‌های برجام به خصوص آمریکایی‌ها به برجام بازگردند، شاید دولت جدید بتواند در دوران انتقال با همکاری دولت روحانی بخشی از مشکلات کشور را به صورت اضطراری حل کند که این امر چراغ سبز خوبی برای دولت جدید ایران در خصوص همکاری‌های آینده است، در غیر این صورت در همین فاصله اگر کارشکنی توسط آمریکایی‌ها و دیگر طرف‌های برجام دیده شود به نظر من شاید در آینده مسیر دیپلماسی را با مشکلات بیشتری مواجه کند.»


تقریبا همه اسناد توافق آماده است

رئیس تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین، گفت: این دور پیشرفت‌های خوبی داشتیم و از همیشه به یک توافق نزدیک‌تر هستیم، ولی آن فاصله‌ای که بین ما و توافق مانده است، پر کردنش کار آسانی نیست.
سید عباس عراقچی افزود: پر کردن آن، نیازمند تصمیم گیری‌هایی است که عمدتا طرف‌های مقابل ما باید بگیرند و امیدوارم که در دوره بعدی بتوانیم این فاصله کوتاه باقی مانده را اگر چه راه سخت و پر سنگلاخی است، طی کنیم و به یک جمع بندی نهایی برسیم. این امید من برای آینده است، ولی قطعا نمی‌توان پیش بینی کرد که آیا واقعا در دور آینده می‌توانیم این کار را انجام بدهیم یا نه؛ من به شدت امیدوارم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->