زمان بومی‌سازی کتابخانه‌های هوشمند فرارسیده است «لی‌لی» آماده پخش می‌شود آغاز فعالیت رادیو محرم برای هشتمین سال آغاز اکران «نذر بی‌بی» هم‌زمان با فرارسیدن ماه محرم واکنش تهیه‌کننده سریال «بامداد خمار» به حواشی آقای رئیس جمهور، آینه در کربلاست جایزه اصلی کارلوی واری مستند «نگاهی ناگهانی به چیز‌های عمیق تر» رسید درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار حسینیه‌ای به وسعت ایران | بررسی ویژه‌برنامه‌های سیما در محرم ۱۴۰۳ اعجاز ایجاز ادبیات الکترونیک: ادبیات سخت پیما چون قضا از آسمان نزول می‌کند ... | احوال امام حسین (ع) از مرگ معاویه تا رسیدن به کربلا، به روایت نثر‌های کهن فارسی پیام خانه سینما به «مسعود پزشکیان» رییس جمهور منتخب صدور پروانه ساخت «انتخاب من» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ آمار فروش سینما در هفته سوم تیر ماه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | فروش سینما از مرز ۶۰۰ میلیارد گذشت محرم در قاب مستند | معرفی مستند‌هایی با موضوع آیین‌های محرم و عاشورا آثار راه‌یافته به بخش «فیلم» جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مشهد + اسامی امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «چهارگاه» شد
سرخط خبرها

پاداش «صله‌رحم» در گفتار امام‌رضا (ع)

  • کد خبر: ۷۱۵۴۱
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
پاداش «صله‌رحم» در گفتار امام‌رضا (ع)
حجت الاسلام محمدرضا جواهری - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی

اهل‌بیت (ع) اهل صله‌رحم بوده‌اند و همگان را نیز به صله‌رحم دعوت فرموده‌اند. امام‌رضا علیه‌السلام در صله‌رحم الگوی جهانیان هستند و موعظه‌ها و سفارش‌های عالم آل‌محمد علیهم‌السلام درباره این موضوع فراوان است. امام، زیان‌های ترک صله‌رحم و همچنین آثار و برکات آن را به پیروان خویش آموزش داده‌اند.


در یک حدیث، امام‌رضا (ع) در زمینه فواید و برکات صله‌رحم فرموده‌اند: مَنْ ضَمِنَ لِی وَاحِدَةً ضَمِنْتُ لَهُ أَرْبَعَةً یَصِلُ رَحِمَهُ فَیُحِبُّهُ اللَّهُ وَ یُوَسِّعُ عَلَیْهِ فِی رِزْقِهِ وَ یَزِیدُ فِی عُمُرِهِ وَ یُدْخِلُهُ الْجَنَّةَ الَّتِی وَعَدَهُ (عیون‌اخبارالرضا علیه‌السلام، ج ۲، ص ۳۷)؛ هرکس انجام دادن یک کار را برای من ضمانت کند، من چهار پاداش را برای او تضمین می‌کنم؛ صله‌رحم کند و به خویشاوندان رسیدگی کند، پس خداوند او را دوست بدارد، روزی‌اش را فراوان سازد، عمرش را طولانی کند و به بهشتی که وعده داده است، داخل فرماید.


از این حدیث اخلاقی، ارزش صله‌رحم آشکار می‌شود. امام‌رضا علیه‌السلام در این رهنمود خویش، جایگاه عالی و بلند رسیدگی به خویشاوندان را نشان داده‌اند. صله‌رحم به‌معنای رفت‌وآمد با بستگان و فامیل و اتحاد و پیوستگی با خویشاوندان و بخشش و احسان و نیکی و کمک به آنان و آگاهی از مشکلات و رنج‌ها و نگرانی‌ها و نیازمندی‌های آنان و توجه به آن‌ها و تلاش برای رفع آن است.

 

قطع رحم، ضد صله‌رحم است و خطرات زیادی دارد. امام‌رضا علیه‌السلام با این ستایش از صله‌رحم، قهر و درگیری با رحم و فامیل و بدرفتاری با آنان را نکوهش کرده‌اند. پدر و مادر و برادران و خواهران و عمو‌ها و عمه‌ها و دایی‌ها و خاله‌ها در رحم جای دارند و ارتباط و همکاری و همدلی با آنان، گام برداشتن در راه اجرای آموزه‌های رضوی است.


اجر و اثری که در این بیان امام‌رضا علیه‌السلام برای صله‌رحم وجود دارد، عامل ترغیب و تشویق مؤمنان به صله‌رحم و دوام و پایداری آن است. در این حدیث برای یک تضمین انسان‌ها، امام‌رضا علیه‌السلام چهار تضمین داده‌اند. با تضمین بر صله‌رحم چهار تضمین «محبت الهی» و «توسعه رزق» و «افزایش عمر» و «ورود به بهشت» جاری خواهد شد.


صله‌رحم به صورت‌ها و انواع مختلف امکان‌پذیر است. حضوری و تلفنی و نوشتاری و پیامکی، راه‌های انجام صله‌رحم است. صله‌رحم عامل شناخت و رفع مشکلات فامیل و وسیله تازه شدن دیدار‌ها و باعث آرامش و آسایش فردی و اجتماعی است. فراموشی فامیل و رها کردن فامیل و تنها گذاشتن فامیل، روا نیست و خلاف این بیان اخلاقی امام هشتم علیه‌السلام است. شایسته است رضویون و پیروان امام‌رضا علیه‌السلام و زائران و مجاوران، آموزه‌های اخلاقی امام را فرا بگیرند و به آن عمل کنند. آراستگی به اخلاق رضوی و انجام دادن صله‌رحم باید فراگیر شود؛ چون تنها راه سعادت و نجات انسان‌هاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->